Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 08.03.2008 14:44 Viestin aihe: Vasan sisäfilee pihvi |
|
|
Tossa olis pöydällä nyt sulamassa hirvenvasan filettä ja siitä pitäs iltapäiväks tehdä pihvejä. Ikinä ennen en moista ole tehnyt joten nyt kaivattais vinkkejä mitenkä noista sais syömäkelposta(mausteet, valmistus jne.)? _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 08.03.2008 15:24 Viestin aihe: |
|
|
Mausteeksi suola ja korkeintaan mustapippuria myllystä jos on pakko. Vaikka jotkut muuta väittävät, voidaan (ja itseasiassa pitää) paksu pihvi suolata ennen paistamista huoneenlämmössä puolituntia-tunti.
Itse ottaisin värin pintaan runsaassa voissa valurautapannulla ja sitten uuniin muutamaksi minuutiksi matalaan tai kohtalaiseen lämpöön. Tästä uunituksesta voisi joku pro varmaan opastaa asteiden ja ajan suhteen. Keep it simple! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eo1101 Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Elo 2004 Viestejä: 371
|
Lähetetty: 08.03.2008 15:30 Viestin aihe: |
|
|
Onneksi olkoon CeeCee, ei muuta kuin toimeen, tehtävä on aivan simppeli.
Ensinnäkin toivottavasti se file on kunnolla raakakypsynyt. Anna sen nyt tosiaan sulaa, ja mielellään jääkaapissa, sitten jonkin aikaa huonelämmössä, että se on kauttaaltaan saman lämpöinen.
Mieti ensin mitä syöt pihvin kanssa, vaikkapa valkosipuliperunat, kanttarellimuhennosta, hyvää salaattia vähän, näillä pärjää.
Sitten teet todella ärjyn valkosipulivoin, siis voin ei margariinia.
Nämä kaikki ensin valmiiksi, katat pöydän ja ryhdyt paistamaan filettä.
File on ensin tietty putsattu ylimääräisistä kalvoista ja rasvoista, ja viipaloitu sopivan paksuiksi paloiksi.
Sitten valurautainen paistinpannu todella kuumaksi, voita pannulle ja sopiva määrä fileitä, annat olla noin minutin kaks ja käännät, maustat juuri paistuneen puolen suolalla ja vaikkapa pippurisekoitus rouheella, pihvit ympäri ja sama toiselle puolelle. Nyt sitten tarjoilet pihviä raakana, paistoaika säätelee pihvin kypsyysasteen, se kyllä kannatta kysyä jokaiselta erikseen. Toiset maustavat pihvit ennen, minä vasta sitten, kun pihvi on saanut ruskean pinnan, lienee lähinnä makuasia.
Siis muut odottavat pöydässä valmiina tuoksuvien lisukkeiden kanssa kokin jonkun minutin päästä antamia mureita ja maistuvia pihvejä, takaan, että he ovat jo vesi kielellä.
Tarjoilet näin paistetut ja maustetut pihvit kuumina muulle seurueelle, nyt sitten se ärjy valkosipulivoi kuuman pihvin päälle, pitäisi kelvata!
Kelpaisi varmaan tuolle naapurin Vilperillekin, niin uskon.
Unohdin, se jääkymä snapsi, se kuuluu ehdottomasti asiaan, mutta tyylillä niin määrällisesti kuin ajallisestikin nauttittuna.
Itsellä muuten juuri tämä ruokalista tarjolla vaimolle tänään klo 17 aikoihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 08.03.2008 15:34 Viestin aihe: |
|
|
Ihan yksinkertaisimmillaan: Leikkaa fileet pihveiksi ja voit nuijia vähän muotoa nuijalla. Paista voissa haluaamasi kypsyysasteeseen ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kastikkeen valmistat paistoliemestä lisäämällä siihen esimerkiksi kermaa tai jotain valmiiksi maustettua fraichea. Helppoa.
Jos haluat elvistellä, ota lehtitaikinaa, sipuleita, paprikoita, valkosipuleita. Kuullota hienoksi hakatut vihannekset pannulla. Ruskista sisäfilee voissa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Asettele vihannekset kaulitun lehtitaikinalevyn päälle ja aseta sisäfilee siihen päälle. Muotoile lehtitaikinalevystä tiivis piiras ja voitele se munalla. Paista uunissa noin 180 astetta ja tunti. Kypsyysasteeseen vaikutat parhaita ruskistusvaiheessa. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 08.03.2008 15:57 Viestin aihe: |
|
|
Kun leikkaat sitä sisäfilettä/ulkofiletta, niin leikkaa hieman vinoon lihassyytä vasten, jotta syyn rakenne jää lyhyeksi. Sisäfilettä ei kannattaisi oikeastaan nuijia, vaan kevysti painellaan sileä pintaisella nuijalla muovikelmin välissä ja näin nesteet pysyvät pihvin sisällä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 08.03.2008 20:11 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on pihvit tehtynä ja syötynä. Kiitoksia vaan vinkeistä! Enskerralla onnistuu sitten jo vanhasta muistista. Filettä oli reilut 250g ja sen leikkasin puoliksi yrittäen juuri rikkoa lihassyyt. Painelin kämmenellä kummastakin pihvistä sellasen parinsentin vahvuisen siivun. Sitten kuumalle pannulle ehtaa voita ja paistoin kummaltakin puolelta n. 1 min. Lopuksi sekaan 2dl kermaa, katajanmarjoja ja pihvit siihen hautumaan. Suolasin pihvit jo raakoina mutta lisäsin hitusen suolaa myös paistamisen aikana. Mustapippuria laitoin aika ronskisti - kuulemma olis saanut olla vähän vähemmän..
Maustevoi pihveille: Kaksi valkosipulinkynttä jauhettuna ja annos lämmintä voita sekotettuna. Takas jääkaappiin jäähtymään ja sitten siitä pihvinpäälle. Hyvää oli! eukko ei tosin tota maustevoita maustanut mutta suussa tuntuu nyt siltä, että tais piparit jäädä saamatta tänä yönä.
Lisukkeina pihveille oli oolannin steak house - lohkoja maustettuna suolalla ja grillimausteella. Hyvät sapuskat tuli. Eritoten jäin mieleen kuinka tuo kerma-voi-katajanmarja lisuke sopi noihin pihveihin. Sienistä tehtyä lisuketta ateriaan jäätiin kaipaamaan mutta se ehkä toisen kerran. _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 08.03.2008 22:51 Viestin aihe: |
|
|
Sillälailla!
En nyt muista jotta olenko täälläkin höpöttänyt noista perunoista mutta kirjoitanpahan:
Jos tykkää lohkoperunoista kannattaa jättää ne pakastealtaan aarteet juuri sinne pakastealtaaseen - niin hyviä kuin saattavatkin olla. Ei muuta kuin päsäyttää puolenkymmentä kiinteämaltoista perunaa (vaikka marketista niitä vihreäpussisia) per lärvi vähän ranskalaista perunaa suurempina suikaleina uunipellille yhteen kerrokseen. Mikrossa kun sulattaa sopivasti voita ja laittaa sekaan ruokaöljyä ja valelee seoksella sitten perunat ennen pellille laittoa niin onpa onpa... 250 astetta ja vajaa puoli tuntia välillä käännellen ettei rusketu vain toinen poski. Suolat voi heittää päälle sitten ennen lautaselle laittoa. Ei muuten ole paluuta puolivalmisteisiin!
Jaa niin, laimenna, ceecee, henkesi hyvällä viskillä niin eiköhän sitä pipariakin sitten... varsinkin jos se piparipurkin vartijakin saa vähän jotain jälkiruokajuomaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 09.03.2008 00:44 Viestin aihe: |
|
|
No !&%¤#"!, temppu onnistui ja taikuri hämmästyi. Sisäfileestä tulee kuulemani mukaan, myös hyvä lihakeitto. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.03.2008 00:47 Viestin aihe: |
|
|
Joo, ja jauhelihanahan se on mitä mainiointa murkinaa arkipäivän ratoksi. Tai Jalluksi... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 09.03.2008 01:51 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Sillälailla!
Ei muuta kuin päsäyttää puolenkymmentä kiinteämaltoista perunaa (vaikka marketista niitä vihreäpussisia) per lärvi vähän ranskalaista perunaa suurempina suikaleina uunipellille yhteen kerrokseen. |
Toimii vielä paremmin kun tekee siitä punaisesta pussista olevista, eli hieman jauhoisemmista... Ainakin oikeat lohko eli veneperunat onnistuu tästä huomattavasti paremmin mitä kiinteästä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaurajyrä Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2006 Viestejä: 214 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 09.03.2008 01:56 Viestin aihe: |
|
|
Loikka kirjoitti: | ioni kirjoitti: | Sillälailla!
Ei muuta kuin päsäyttää puolenkymmentä kiinteämaltoista perunaa (vaikka marketista niitä vihreäpussisia) per lärvi vähän ranskalaista perunaa suurempina suikaleina uunipellille yhteen kerrokseen. |
Toimii vielä paremmin kun tekee siitä punaisesta pussista olevista, eli hieman jauhoisemmista... Ainakin oikeat lohko eli veneperunat onnistuu tästä huomattavasti paremmin mitä kiinteästä. |
Ja parhaat saa, kun valmistaa kuorimattomista LapinPuikulaPerunoista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.03.2008 03:03 Viestin aihe: |
|
|
Kokeillut olen nuo edellämainitut laadut eivätkä minun suussani toimi. Kannattaa siis näköjään jokaisen kokeilla useampaa lajiketta että löytyy se paras. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 09.03.2008 06:31 Viestin aihe: |
|
|
Lapin puikula olisi hyvä, mutta on vähän pieni ja vaikean muotoinen. Vaivaa näkemällä saa kyllä hyvää. Rosamunda taitaa olla yleisimmin käytetty niin kotiranskalaisiin kuin lohkoihinkin. Hyvät lohkopotut ainakin saa kun pyöräyttää öljyssä ja mausteissa (timjamia, suolaa). Sitten vain uuniin paistumaan. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 09.03.2008 10:20 Viestin aihe: |
|
|
Venepotut olen suikaloinnin jälkeen kiehauttanut pari minuuttia. Silloin lohkopinnalta lähtee tärkkelys pois. Riippuen perunalajikkeesta tärkkelystä irtoaa lohkon pinnalle ja sen takia potut saattavat jäädä kiinni peltiin. _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.03.2008 10:38 Viestin aihe: |
|
|
Tuo perunalisuke on pitkälti makuasia, mutta jos mulla on tarjota sisäfilepihvit jotka tulevat valmiiksi nopeasti, niin silloin mulla on kyllä aikaa vääntää se kunnon pottuvoi niiden pihvien kaveriksi.
eo1101: varmaan maistuis noinkin, mutta ympäristöystävällisistä sekoittaisin siihen voihin joukkoon hienoa persiljasilppua. (poistaa kuuleman mukaan valkkarin hajuhaittoja ) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|