Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jänkäkurppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 2139 Paikkakunta: Takajänkhä
|
Lähetetty: 27.09.2008 11:45 Viestin aihe: UMPISUOLATTUA HIRVEÄ |
|
|
TOSIHYVÄÄ
Valmistus
1. Ota parin kolmenkilon hirven paisti
(isompikin käy, mutta ei mielellään pienepi)
2. Ota vanerilaatikko, jossa reikiä pohjassa
3. Laita puhdas harso laatikon pohjalle ja sen päälle 4-5 cm merisuolaa
4. Laita paisti merisuolan päälle
5. Laita merisuolaa laatikkoon niin. että sitä on noin 4-5 cm paistin pääälläkin
6 Vie viileään kellariin tai ullakolle
7. Käy muutaman päivän kuluttua kopistelemassa laatikkoa, koska liha kuivuu ja saattaa jäädä suolaluolaan niin, että se ei vastaa suolaan päältä ja sivuilta.
8. voit kopistella vielä viikon parin jälkeen toistamiseen
9. Liha kypsyy noin kuukaudessa ja menee mustaksi. Ei suolaudu liikaa
ja on kypsänä pehmeää.
Ei säily kuivalihan tapaan huoneenlämmössä. Jääkaapissa säilyy pariviikkoa. Voit umpioda vakuumiin , joka tuoreuden säilymiseksi parampi kuin pakastus
... jo vain se maistuu.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|