Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mkomulainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 115 Paikkakunta: Kiiminki
|
Lähetetty: 21.04.2008 16:29 Viestin aihe: Haukipihvit Työmiehen tyyliin |
|
|
Haukipihvit työmiehen tyyliin
Tarvikkeet:
1-1.5 kilua haukia perkattuna
1-2 pussia ranskalaista sipulikeittua, maun mukkaan 1.5 ois ehki sopeva
100 rammaa sissijuustua (aurajuusto tai muu vinkeränmakunen)
n. 130 rammaa pekonia
2 purkkia kermaviiliä tai mausteetonta jukurttia
Varvasvälinaksuja (juustonaksuja vissiin) tai korppujauhoja
suolaa
Suolasta voita
Ai niin ja kaks munnaahi seokseen
Teko:
Käy nykäse jostain jänkäkoira, perkkaa ja ota ruovot pois tai ainahi selekäruoto. Käy tulomatkalla Alkossa ostaan A-olutta kori, pöytäviinaa ja jallua, sekä kaupasta muut tilipehöörit. Mee kotia ja morjesta mehtyykoirat. Sano emännälle et lähtee ulukoiluttaan koiria, et saat rauhassa kokata ja nykästä alakusiivut. Pistä viinat pakkaseen ja oluet kylymään.
Juo kalija ja kaiva lihamylly tai ylleiskone esille. Ensinnä pistä myllyyn pienireikäsin kiekko et hauvesta tullee muusia ja juo kalija. Muusaa hauki ja pistä perrään menemään pekoni. Käy välissä maistamassa onko pöytäviina tarpeeksi kylymää, vaikka ainahan se on. Juo välissä kalija et ei tuu hiki. Pistä nyt myllyyn sipulikeittoaineet ja sissijuusto. Lopuksi perrään kermaviili tai jukurtti. Anna konneen rauhassa ulostaa tarpeesa ulos ja ota taas kalija ja tarkasta ryypyllä jaloviinan ominaislämpö pakasteesta.
Nyt kun kaikki o kulhossa ni muussaa vielä käsillä koko satsi kunnolla sekasi ja paa suolaa. Ota ryypyt pakkasesta molemmista pulloista. Pistä iso valurautapannu kuumumaan levylle ja napostele kalija. Akan pitäs jo tulla kotia! Nakkaa pannulle reilusti voita.Tee eka pihvi ja ota hörpyt. Murskaa varvasvälinapuja kulhoon et voit uittaa pihvejä siellä. Paista eka pihvi ja maistele onko tarpeeksi suolaa ja ota kalija. Paistele pihvejä siihen asti et emäntä tullee kotia.
Sitte kun emännys on tullu kotia ja kehunut mahtavat tuoksut ja vähän aikaa kiristelly hampaita kun hoksaa et oot näköjään alotellu taas viinanoton ja AIKASI, niin sanot sille et lopettaa justiinsa ja rupiaa vääntämään pottumuusia ja kermakastia. Ota taas kalija ja paista pihvit loppuun. Emäntä kun tekkee muussia ja kattaa pöytää niin käyt ryypyllä ja morjestaan koirat.
Ja tuli muuten HYVVÄÄ!
Viimeinen muokkaaja, mkomulainen pvm 21.04.2008 20:11, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 21.04.2008 16:52 Viestin aihe: |
|
|
Helvatin hyvä kirjotus.
Samanlaist reseptii käytän itekkii. Juustoo en o laittanu. Korppujauhoo, karrii, tillii ja muna. Pilän ite vähä ruavimmast nystyräst. Siks käytän karkiampaa välpää. Tyäkaver laittaa hauen kaks kertaa myllyn läpi. Sama se. Kakskertaa mylly läpi ja kerran pyllyn läpi.
Koirii ei ole, joita vois morjestaa, mut kattilaa pannuhuanees pitää kohentaa. Pilän jalluu saappaas. Muija antas kyl vähä ottaa, mut piilost se parempaa. Keppanal teen hianosäädon "herrasmiäs humalaan"...tai joskus "harrasmiäs humalaan" Noh väliikö sen.
Muistihan mkomulainen rykästä ruvan päälle. _________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
setä tuomo Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2004 Viestejä: 582
|
Lähetetty: 21.04.2008 17:41 Viestin aihe: |
|
|
kaikkee sitä siekii ehit...
se on meijän Kirkkoherra tuo M.Komulainen _________________ alte et late |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 21.04.2008 17:50 Viestin aihe: |
|
|
setä tuomo kirjoitti: | kaikkee sitä siekii ehit...
se on meijän Kirkkoherra tuo M.Komulainen |
Ei se o se Kiimingin kovin työmies, joka You Tubessa esiintyy. _________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mkomulainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 115 Paikkakunta: Kiiminki
|
Lähetetty: 22.04.2008 10:42 Viestin aihe: |
|
|
Moro
En jaksanu rykästä tai näin kalareseptin tyyliin "puikkaroida" emännystä, vaan jatkoin viinan napostelua kun pompahti sitte niin maulleen että...
-M- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 22.04.2008 13:08 Viestin aihe: |
|
|
_________________ Ammuin ohi !
Viimeinen muokkaaja, kuhna pvm 22.04.2008 13:11, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 22.04.2008 13:10 Viestin aihe: |
|
|
mkomulainen kirjoitti: | Moro
En jaksanu rykästä tai näin kalareseptin tyyliin "puikkaroida" emännystä, vaan jatkoin viinan napostelua kun pompahti sitte niin maulleen että...
-M- |
Vai pompahti maulleen
Silloinha sit pitää ottaa, ku se on suunmukast.
Tänäähä voit sit pehmittää, sit rapula seisokkii. _________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
suomikp Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 30 Lok 2008 Viestejä: 12 Paikkakunta: ROVANIEMI
|
Lähetetty: 31.10.2008 12:52 Viestin aihe: Re: Haukipihvit Työmiehen tyyliin |
|
|
mkomulainen kirjoitti: | Haukipihvit työmiehen tyyliin
Tarvikkeet:
1-1.5 kilua haukia perkattuna
1-2 pussia ranskalaista sipulikeittua, maun mukkaan 1.5 ois ehki sopeva
100 rammaa sissijuustua (aurajuusto tai muu vinkeränmakunen)
n. 130 rammaa pekonia
2 purkkia kermaviiliä tai mausteetonta jukurttia
Varvasvälinaksuja (juustonaksuja vissiin) tai korppujauhoja
suolaa
Suolasta voita
Ai niin ja kaks munnaahi seokseen
Teko:
Käy nykäse jostain jänkäkoira, perkkaa ja ota ruovot pois tai ainahi selekäruoto. Käy tulomatkalla Alkossa ostaan A-olutta kori, pöytäviinaa ja jallua, sekä kaupasta muut tilipehöörit. Mee kotia ja morjesta mehtyykoirat. Sano emännälle et lähtee ulukoiluttaan koiria, et saat rauhassa kokata ja nykästä alakusiivut. Pistä viinat pakkaseen ja oluet kylymään.
Juo kalija ja kaiva lihamylly tai ylleiskone esille. Ensinnä pistä myllyyn pienireikäsin kiekko et hauvesta tullee muusia ja juo kalija. Muusaa hauki ja pistä perrään menemään pekoni. Käy välissä maistamassa onko pöytäviina tarpeeksi kylymää, vaikka ainahan se on. Juo välissä kalija et ei tuu hiki. Pistä nyt myllyyn sipulikeittoaineet ja sissijuusto. Lopuksi perrään kermaviili tai jukurtti. Anna konneen rauhassa ulostaa tarpeesa ulos ja ota taas kalija ja tarkasta ryypyllä jaloviinan ominaislämpö pakasteesta.
Nyt kun kaikki o kulhossa ni muussaa vielä käsillä koko satsi kunnolla sekasi ja paa suolaa. Ota ryypyt pakkasesta molemmista pulloista. Pistä iso valurautapannu kuumumaan levylle ja napostele kalija. Akan pitäs jo tulla kotia! Nakkaa pannulle reilusti voita.Tee eka pihvi ja ota hörpyt. Murskaa varvasvälinapuja kulhoon et voit uittaa pihvejä siellä. Paista eka pihvi ja maistele onko tarpeeksi suolaa ja ota kalija. Paistele pihvejä siihen asti et emäntä tullee kotia.
Sitte kun emännys on tullu kotia ja kehunut mahtavat tuoksut ja vähän aikaa kiristelly hampaita kun hoksaa et oot näköjään alotellu taas viinanoton ja AIKASI, niin sanot sille et lopettaa justiinsa ja rupiaa vääntämään pottumuusia ja kermakastia. Ota taas kalija ja paista pihvit loppuun. Emäntä kun tekkee muussia ja kattaa pöytää niin käyt ryypyllä ja morjestaan koirat.
Ja tuli muuten HYVVÄÄ! |
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|