OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kauriista ruokaa??

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tonu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tou 2008
Viestejä: 269

LähetäLähetetty: 17.11.2009 16:43    Viestin aihe: Kauriista ruokaa?? Vastaa lainaamalla viestiä

Elikkä nyt ois hakusessa kauriista reseptejä ku sellanen tuli eilen ammuttua
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hillitön kurvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2007
Viestejä: 458
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 17.11.2009 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein palvia takakinkuista ja oli aivan erinomaista. Pitää verrata velipojan peuraan kun se tulee palvaamosta. Tuntui yhtäkkiä että joulukinkkukaan ei ole niin hyvää ollut.
Paistit on vielä pakkasessa eli odotan kanssasi reseptejä...
_________________
Jos ei voimalla niin väkisin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsä-mies
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Mar 2009
Viestejä: 12

LähetäLähetetty: 19.11.2009 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

paisti pannulle, uuniin ja suuhun Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Marko J
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 03 Syy 2008
Viestejä: 87
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.11.2009 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Googlettamalla varmaan löytää, ja jos toinen kotimainen kieli on hanskassa niin ruotsinpuolelta noita reseptejä löytää aika paljon.
Hakusanoiksi rådjur (=kauris) tai hjort (=peura) recept.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 20.11.2009 00:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samat ohjeet käy kuin peurallekin tai muulle metsänriistalle kun muistaa vähän suhteuttaa valmistusaikoja lihapalan koon mukaan.
Kokeile tehdä esim. samoin kuin poronkäristystä, tuskin petyt.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pataässä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tou 2008
Viestejä: 414
Paikkakunta: Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.11.2009 19:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hei,
kaikkihan alkaa raaka-aineesta eli lihan käsittelystä. Riiputa riittävä aika eli itse pitäisin lämpötilasta riippuen n. 0-+6c 3-5 päivää riippumassa. Kun olet eritellyt paistit ja fileet yms. onkin edessä kysymys mitä osaa olet laittamassa ruuaksi. Yleisesti itse olen laittanut ensiksi lihan marinadiin n. 1 vrk ajaksi.Marinadin olen tehnyt; 1/2 pulloa punaviiniä, 1 laakerin lehti palasteltuna, kokonaisia maustepippureita n. 6 kpl/kg , rosmariinia ja merisuolaa maun mukaan. Tuo seos lihan kanssa tiiviiseen pussiin ja käännellään n. 4 kertaa vuorokaudessa. Kun liha on marinoitunut niin kylkipalat tulevat grillissä erinomaisiksi, paistit ja fileet savipataan uuniin hautumaan useammaksi tunniksi (2-4h). Nautitaan uunipussissa haudutettujen puikulaperunoiden ,porkkanoiden, kokonaisten sipuleiden ja lantunpalojen kera. Niistä tulee mutten upean makusia kun lisää vain suolaa ja muutaman voinokareen pussiin. Uunissa n.200c 1-1,5 tuntia.
Kastikkeeksi voi halutessaan käyttää savipadasta tulleen perusliemen lisättynä suppilovahveroilla ja saostaa vehnäjauholla sekä tilkalla kermaa.
Lisukkeeksi sokeroitu puolukka tai karpalohillo sekä vaasan ruispalat paahdettuna leivänpaahtimessa. Kyytipojaksi paras kypsä punaviini tempranillo tai shiraz rypäleestä mitä on varaa hankkia. Viinejä esim. www.viiniagentit.com ja sieltä esim. Alta Gama Reserva 2000, Damana tai Tabula.....Nuo maistuvat ainakin minulle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 24.11.2009 20:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauris on aika pieni elukka kuitenkin. Kahdelle hengelle sisäfileistä saa todella maukkaan päivällisen kun paistaa fileet kuumalla valurautapannulla ja maustaa suolalla, ripauksella valkosipulisuolaa ja reilusti myllystä mustapippuri. 120-150 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi halutusta kypsyysasteesta riippuen. Lohkoperunat uunissa - pyöritetään pikuisessa tipassa öljyä ja mausta paprikajauheella, mustapippurilla ja aromisuolalla. 225 astetta ja noin 45-50minuuttia. (jos fileet pistät samaan uuniin niin 5min riittää). Lisäkkeeksi puolukka tai cassishyytelö. Jos viitsit vielä keittää porkkanoita ja parsakaalia niin aina vain paranee.
Kastikkeeksi bernais-, cassis-, tai punaviinikastike. Juomaksi tummahko hiukan makea olut. Aika pahasti pitää tämän jälkeen mokailla ja häjyillä jos emantä ei ole kiltti koko iltaa.

Toinen käyttökelpoinen resepti.

Kaurislihapullat

Jauhelihaa
Kermaa
Pari munan keltuaista
Tinjamia, suolaa ja pippuria
(jos jauhelihaa on niukasti niin pikkuisen korppujauhoja sekaan).

Paista aika varovaisesti, kuivuvat helposti.

Lisukkeeksi perunoita ja porkkanoita (maa-artisokka sopii myös hyvin jos viitsit niitä rapsutella puhtaaksi). Samat kastikkeet kuin edellä.

Tämä on hyvää ja pikkuisen työläs mun max vartin kokkaukselle.

http://www.alltommat.se/recept/marinad-till-r%C3%A5djur-1800
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 25.12.2009 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joulupöydässä oli kauriinkylkeä mintulla, valkosipulilla ja sipuleilla höystettynä sekä voita ja oliiviöljyä.
kylki vietti uunissa monta tuntia kunnes sai nyppäsemällä luut irti ja lihat jäi pataan...van että oli hyveä ja murakkata!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tonu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tou 2008
Viestejä: 269

LähetäLähetetty: 15.02.2010 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sanokaas mitä voisin tehdä kauriin lapa paloista otin tossa eilen sulamaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
m.mestari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2009
Viestejä: 1493

LähetäLähetetty: 15.02.2010 10:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tonu kirjoitti:
Sanokaas mitä voisin tehdä kauriin lapa paloista otin tossa eilen sulamaan?


Teeppä vaikka palapaistia... Wink ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tonu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Tou 2008
Viestejä: 269

LähetäLähetetty: 15.02.2010 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ok.lapoja ei ole viellä pilkottu vaan ovat kokonaisina.eli onko muita vaihtoehtoja?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-martti-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Maa 2008
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 16.02.2010 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran lavat olen valmistanut kokonaisina leivinuunissa. Mausteita maun mukaan, lapa paistopussiin ja yöksi mietoon +100c uuniin. lihat hautuu mureiksi ja luun voi ottaa nykäisemällä pois. Ääntä kohti vaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtari16
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2004
Viestejä: 330

LähetäLähetetty: 16.02.2010 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laita lapa kokonaisena. Paistopussiin nestettä/punaviiniä niin, että lapa peittyy osittain. Anna olla useampi tunti uunissa (4-6h). Itse pidin uunin n. 200:lla. Lopussa lämpötilaa voi nostaa, jotta saa nätin "grillaantuneen" pinnan.
Aikaisemmin olen jauhanut lavat jauhelihaksi niin kauriista kuin peuroistakin, mutta en enää. Tulee herkkua, kun laittaa kokonaisena uuniin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
m.mestari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2009
Viestejä: 1493

LähetäLähetetty: 17.02.2010 08:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtari16 kirjoitti:
Laita lapa kokonaisena. Paistopussiin nestettä/punaviiniä niin, että lapa peittyy osittain. Anna olla useampi tunti uunissa (4-6h). Itse pidin uunin n. 200:lla. Lopussa lämpötilaa voi nostaa, jotta saa nätin "grillaantuneen" pinnan.
Aikaisemmin olen jauhanut lavat jauhelihaksi niin kauriista kuin peuroistakin, mutta en enää. Tulee herkkua, kun laittaa kokonaisena uuniin.


Lopussa yleensä "lämpöä" lasketaan ei nosteta.... Wink ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtari16
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2004
Viestejä: 330

LähetäLähetetty: 17.02.2010 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleensä...mutta avasinkin salaisuuden tapaan ,jolla saadaa myös visuaalisesti herkullista kauriin lapaa Laughing

Kyllä keittämälläkin kypsää tulee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com