Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 06.07.2009 08:48 Viestin aihe: kuka keitetyn paistaa, se makean maistaa? |
|
|
Nyt olisi vika rusakko viime kaudelta pakastimessa ja sen ajattelin laittaa viikonloppuna pöytään.
Mitä mausteita tuohon keitinliemeen?
Keitetään niin kauan, että lihat irtoaa, sitten pannuun, paistetaan väri pintaan ja soosi hautumaan kahdeksi tunniksi pataan uuniin sopivien mausteiden kanssa?
tällaisesta ei ole vielä kokemusta, niin siksi kyselen, ettei tule pilattua hienoa riistaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Putukiffeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Hel 2009 Viestejä: 1636 Paikkakunta: Uusimaa
|
Lähetetty: 06.07.2009 08:57 Viestin aihe: Re: kuka keitetyn paistaa, se makean maistaa? |
|
|
EZ_ kirjoitti: | Mitä mausteita tuohon keitinliemeen? |
Iso sipuli paloina, porkkanoita paloina, suolaa, mustaa pippuria laakerinlehti ja vaikkapa valkosipulia. Keittelet niin että liha irtoaa ja sitten ruskistat pannulla runsaassa voissa suolan kera.
Suppilovahvero/kantarellikastike on hyvä, mutta ihan tavan kermakastikekin sopii rusakon kaveriksi hyvin. Mustaherukka, tai pihlajanmarjahyytelö antaa loppusiunauksen.
Ei rusakon lihaa voi juurikaan keittämällä pilata, jos ei nyt ihan mahdottomaksi ala _________________ Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 06.07.2009 09:13 Viestin aihe: |
|
|
Ota fileet irralleen, paloittele russo muilta osin ja ruskista se pannulla. Jätä fileet ruskistamattomana huoneenlämpöön.
Keittele roippeista lihat irti ja kiehuta pelkkiä luita vielä mahdollisimman pitkään. Jos hifistellä haluat, niin riko luut, pyöräytä ne pannulla tai paahda uunissa ja kiehuta vasta sen jälkeen --> saat paremmin makua irti.
Siivilöi liemi ja tee siitä kastikepohja. Esim. riista-kanttrelli fondia ja vaikkapa sitten noita edellä mainittuja suppiksia tai kanttiksia sekaan. Tilkka balsamiviinietikkaa, kuullotettu pieneksi hakattu sipuli ja sitten miedolla lämmöllä sitä kastiketta tiukemmaksi keittäen. Pari kokonaista valko- ja maustepippuria voi heittää myös sekaan ja mausteita mielesi mukaan. Hyväksi koettuja mm. basilika, salvia, katajanmarja, tilkka soijaa... Maistele ja sekoita kastiketta välillä.
Tässä välissä valmista lisäkkeet, potut, riisit tai mitä nyt keksitkään, tee salaatti jo valmiiksi.
Suurusta kastike vaikkapa maizenalla tai vehnäjauhoilla. Anna vielä tekeytyä miedolla lämmöllä tovi.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota fileet ja pyöräytä ne voi-öljy -seoksessa nopeasti kuumalla pannulla ruskeaksi vain sen aikaa, että pinta menee kiinni. Siirrä fileet uuniin 5-7 minuutiksi ja nosta sitten folion sisään tekeytymään hetkeksi. Usko pois, on ne valmiita ja saavat punertaa. Kymppiminsa on ylikypsää, vartti niin on pilalla.
Sitten vaan fileet lautaselle, lisäkkeet ja salaatit viereen ja kastiketta lihan ja lisäkkeiden päälle. Ärvitä naamariin.
Säästä muut roippeet ja loppukastike. Kaada irroitellut ja paloitellut roipelihat kastikkeen sekaan ja pistä jääkaappiin seuraavaa päivää varten. Syö ko. sörsseli seuraavana päivänä suurella ruokahalulla. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15001
|
Lähetetty: 06.07.2009 09:27 Viestin aihe: |
|
|
OT:
Joka paistetun keittää, se henkensä heittää.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 06.07.2009 09:33 Viestin aihe: |
|
|
tämähän menee mielenkiintoiseksi....
Tuota riistafondia on ollutkin käytössä ja salviaa ajattelin kokeilla ihan vain ripaus. Ja sienet kun on herkkua, niin niitä suppiksia sekaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 06.07.2009 09:37 Viestin aihe: |
|
|
Tee tosiaan ne fileet erikseen. Niitä parhaita paloja ei kannata kiehutella mauttomaksi.
Ainiin, sinne roippeitten kanssa kiehumaan voit jo laittaa myös sibalia, porkkanaa ja mausteitakin. Muista ensin kiehauttaa pelkät lihat ja kuoria vaahto, vasta sitten mausteet. Muuten kuorit ne mausteetkin vaahdon mukana _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Putukiffeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Hel 2009 Viestejä: 1636 Paikkakunta: Uusimaa
|
Lähetetty: 06.07.2009 09:40 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | Tee tosiaan ne fileet erikseen. Niitä parhaita paloja ei kannata kiehutella mauttomaksi.
|
Vuoden pakkasessa ollut rusakko ei vaan enää ole niitä kaikkein maukkaimpia. Eri asia jos suoraan riiputuksesta saa kaverin pataan _________________ Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 06.07.2009 09:51 Viestin aihe: |
|
|
Putukiffeli kirjoitti: | Rastinsahi kirjoitti: | Tee tosiaan ne fileet erikseen. Niitä parhaita paloja ei kannata kiehutella mauttomaksi.
|
Vuoden pakkasessa ollut rusakko ei vaan enää ole niitä kaikkein maukkaimpia. Eri asia jos suoraan riiputuksesta saa kaverin pataan |
Pelaa aivan hyvin jos vaan elikko on kunnolla ilmatiiviisti pussitettu tai vakumoitu. Ja tähän aikaa ei vuoden vanhoja russoja voi pakkasessa ollakaan
Harmaaksi kuivaneet on sama syötää koirille. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Putukiffeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Hel 2009 Viestejä: 1636 Paikkakunta: Uusimaa
|
Lähetetty: 06.07.2009 14:35 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: |
jos vaan elikko on kunnolla ilmatiiviisti pussitettu tai vakumoitu. |
Niin totta.
Tunnustan olevani varsinainen tumpelo pakastusjutuissa. Viimeksikin rusakkoa pakastimesta kaivessani, tuli vastaan pakastepussin lävistänyt russun sääriluu. Ei ihmekään jos maku on hieman valjua.. _________________ Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 13.07.2009 07:56 Viestin aihe: |
|
|
Ensin kiitos kaikille idoita esittäneille.
Nyt vaihtui oma lempiruoka.
Keitin rusakon (veteen: pari sipulia, riistafondia, suolaa, pippuria ja laakerinlehtiä)
Lihat irti luista ja pannuun voin kanssa.
Sieltä pataan, jossa keitinlientä, salviaa, riistafondia, basilikaa ja katajanmarjaa murskattuna, purkki smetanaa ja 2,5dl kermaa)
Sekaan vielä tunnin hauduttamisen jälkeen puoli litraa kanttarelleja, jotka oli pyöräytetty voissa pannulla.
En ollut aikaisemmin syönyt mitään vastaavaa. Rehellisesti NAM! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|