Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 28.09.2009 08:29 Viestin aihe: Vasan kieli? |
|
|
Ensimmäinen vasa nurin ja kieli (400g) olis tuolla jääkaapissa. Joskus muistan maistaneen metässä hirvenkieltä ja oli hyvää. Miten tuosta sais sellasen että kelpais kylmänäki veistellä siivuja? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nikosa Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Lok 2008 Viestejä: 151 Paikkakunta: 7 veljeksen kunta
|
Lähetetty: 28.09.2009 08:33 Viestin aihe: |
|
|
Googletat vaikka naudankielen teko-ohjeet. Samoilla menee ja on kyllä todella hyvää. _________________ P.V.R
PETA = People Eating Tasty Animals |
|
Takaisin alkuun |
|
|
joop Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Maa 2004 Viestejä: 576 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 28.09.2009 12:37 Viestin aihe: |
|
|
No kattila vettä (että kieli mahtuu), siivoa kieli ylimääräisestä roippeesta. Tiputa kattilaan suolaa, pippuria (muuta mitä mieleen tulee) maun mukaan, pistä kieli perään. Pistä kattila hellalle, anna porista hiljallee, kunnes kieli on kypsää. (ehkä n. 2-3 h ). Kieli on valmis kun kielen "nahka" lähtee kuorimalla helposti pois (vähän kuin banaanista). No kuori kieli ja sen jälkeen jäähdyta tai tarjoile lämpöisenä. Siis siivuta esim. lautaselle. Nauti vaikka leivän päällä, tai tee kastikkeet sun muut. On syötävää sellaisenaankin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-martti- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Maa 2008 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 29.09.2009 16:15 Viestin aihe: |
|
|
Kieli.. voi nam Eli perushyvä: kattilaan vettä, suolaa, pippuria kokonaisena ja ehkäpä laakerin lehti. Kiehumaan hellalle TAI hautumaan leivinuuniin xx ajaksi -> useampi tunti. Ja eikun ääntä päin. Hirven kielet olen "nylkenyt" eli nahka pinnasta pois, mutta esmes poron vasa (siis kieli) menee nylkemättäkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vivalem Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Lok 2008 Viestejä: 880
|
Lähetetty: 05.10.2009 22:12 Viestin aihe: |
|
|
juu kiehuttaa pari tuntia, "nahka" kannattaa/voi ottaa pois heti alussa, minuutti pari riittää kiehuvassa vedessä ja nahka lähtee päältä pois pienellä puukon avustuksella. Sitten vaan kiehuun suolan ja pippurin täytteiseen veteen _________________ marjanpoimija |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 06.10.2009 16:58 Viestin aihe: |
|
|
Pitääpä ottaa uusiksi kun vasankieli syöty mut sonninkieli olis nyt jääkaapis odottamassa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wunjo
Liittynyt: 24 Tam 2010 Viestejä: 5 Paikkakunta: Eura
|
Lähetetty: 24.01.2010 18:45 Viestin aihe: |
|
|
Meillä kotona oli tapana pistää tuohon liemeen pippurin ja suolan lisäksi ainakin laakerinlehtiä, sipulia ja valkosipulia. Ja kielet jäähdytetään siinä keitinliemessä ja jätetään vielä nylkemisen jälkeen jääkaappiin maustumaan liemessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 30.12.2010 12:14 Viestin aihe: |
|
|
wunjo kirjoitti: | Meillä kotona oli tapana pistää tuohon liemeen pippurin ja suolan lisäksi ainakin laakerinlehtiä, sipulia ja valkosipulia. Ja kielet jäähdytetään siinä keitinliemessä ja jätetään vielä nylkemisen jälkeen jääkaappiin maustumaan liemessä. |
Tällä ohjeella tein, vasan kieltä keitin pikkaisen reilut 2h. Erittäin hyvää tuli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vortex Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Hei 2004 Viestejä: 6885 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 30.12.2010 13:58 Viestin aihe: Re: Vasan kieli? |
|
|
mk2 kirjoitti: | Ensimmäinen vasa nurin ja kieli (400g) olis tuolla jääkaapissa. Joskus muistan maistaneen metässä hirvenkieltä ja oli hyvää. Miten tuosta sais sellasen että kelpais kylmänäki veistellä siivuja? |
Ensin puukolla vetelet kaiken p*askan kielen pinnasta ja pariksi tunnikis runsassuolaiseen veteen kiehumaan. Sen jälkeen irroitat pintakerroksen. Ja eiku syömään. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Villedz Vieras
|
Lähetetty: 30.12.2010 16:31 Viestin aihe: |
|
|
Nyrkkisääntönä sanoisin 24tuntia uunissa... näin ainakin itte olen tehnyt ja menee ruisleivän päällä ihan nätisti.Ei toki ole kummosta tavaraa,mutta kielihän kuuluu ampujalle.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dominator Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2008 Viestejä: 430
|
Lähetetty: 28.02.2011 16:25 Viestin aihe: |
|
|
Oma resepti: Käytetään kiehuvassa vedessä, että saadaan kuoritua nahka. Sitten mitä mausteita kouraan sattuu kaapista, ehkä kanelia kiutenkin välttäisin, perus pippuri + suola toimii aina. Sitten kietastaan koko komeus pekoniin ja viskataan uuniin. Kun paketti on kypsä annetaan rauhassa vetäytyä vaikkapa yön ylitten. Siitä sitten veistelemään omaan suuhun sopivaa siivua vaikkapa leivän päälle ja hyvvää on, maistuupi mukvasti vaikka mettäreissulla! _________________ Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|