Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
timow Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2013 Viestejä: 218 Paikkakunta: Espoo
|
Lähetetty: 29.07.2016 10:00 Viestin aihe: Jälkiviisastelua, pakastetun lihan tunnistus? |
|
|
Noniin, nythän on kaikkien jälkiviisaiden aika kertoa, että lihat kannattaa pakkasessa merkata vaikkapa maalarinteippiin tai pakastepussin kylkeen kirjoitetulla tekstillä.
Jos kuitenkaan joku pölhö ei olisi moista kikkaa keksinyt tehdä, niin olisikohan jotain hyvää ideaa kuinka esim nyljettynä pakastettuja lintuja erottaisi toisistaan? Täytyy sanoa, että esim isohko sorsalintu näyttää hyvinkin paljon teereltä kun molemmilta puuttuu pää, jalat ja siivet :/ |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17159 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.07.2016 11:28 Viestin aihe: |
|
|
Täkän paksuus, teerellä yli tuuma, sorsalla alle. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1206 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 29.07.2016 11:49 Viestin aihe: |
|
|
helpointa on lajitella pakastettaessa silleen jotta muistaa, Muovikasseja olen käyttänyt eli sorsat vaikka Alkon kasseihin ja teeret S-marketin jne. tietysti omissa pakastepusseissaan. Samoin hirvenlihajauhot ja paistit, jne |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 29.07.2016 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Tuo takan paksuus on ihan hyva nyrkkisaanto, muttei tietenkaan pade ihan kaikkiin. Itselle kavi sama episodi tassa joku vuosi takaperin. Ja paatin sitten syoda loppusyksyn pulleita pakastettuja sorsia. No eikohan pussissa sitten kuitenkin ollut alkusyksyn poikateeri. Joskus myos syoty fasaania teerena ja riekkoa tavina. Senpa takia nykyisin tulee merkittya kaikki pussit, kun tuo lajivalikoima on melko runsas tuolla lintupuolella. Oikeastaan ainut, jonka jaatyneena ja pakastettuna melko satavarmasti erottaa on kyyhky. Ja niita on omassa pakastimessa harvemmin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17159 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.07.2016 14:16 Viestin aihe: |
|
|
Ja loppuseltaan ihan sama mikä lintu se on, tekee ruokaa yhtälai. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leimu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Hel 2009 Viestejä: 75
|
Lähetetty: 03.08.2016 17:41 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä aikalailla arpomiseksi menee, jos vielä on umpijäässä ja ei viitsisi turhaan sulatella Itse kyllästyin irtoaviin lappuihin ja nyt jokaiseen vakuumipakkaukseen kirjoitan tussilla mitä on ja koska pakastettu. Sen lisäksi paino-/kappalemäärä. Sitten vielä kirjoittelen listaan, että olen edes vähän hajulla mitä pakkasessa on
Mikään ei ota päähän yhtä paljon kun on valmistautunut syömään sorsaa punaviinissä, niin nappaakin sieltä kyyhkyjä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-mk- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 86
|
Lähetetty: 05.08.2016 16:39 Viestin aihe: |
|
|
Surutta vaan vakumipussiin tussilla tiedot, tai jos käyttää normi muovipusseja niin tiukka paketti ja maalarinteipillä ristiin kiinni ja kirjoittelee siihen. Toimii. Tietty jos on pirkka ihmisiä niin lajeittain erikoikoisiin / värisiin sukkahousuihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
masiina Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 1579
|
Lähetetty: 05.08.2016 17:15 Viestin aihe: |
|
|
Itse kirjoitan tussilla pussiin vuosiluvun ja pussin sisällön, tyyliin Teeri -15, Pyy -12 jne. _________________ "...olen enemmän kuin valmis, vaaran varpaille astumaan." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 05.08.2016 17:25 Viestin aihe: |
|
|
Vaakkumiin tusilla laji ja vuosi. Hirvenlihoissa L=lapa, P=paisti ja F=file, muut hirvenlihat kypsennän uunissa keittolihoiksi, jotka menevät rasioissa pakkaseen, päälle maalarinteippiin hliha+vuosi.
Taitaa olla ainoastaan hillat, jotka pakastan ilman merkintöjä. Sekä hirvenjauhelihat, jotka on vaakkumissa vakiomäärillä. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3986
|
Lähetetty: 05.08.2016 23:10 Viestin aihe: |
|
|
Meillä laitetaan vakuumiin siten että tussi tunnistus alkaa lajilla H/P/S (s:ssä ei ole supi vaan sorsa), muissa lihoissa laitetaan sitten koko nimi Kirjaimia tulee lisää sitten esim uf=ulkofile, sf=sisäfile, up=ulkopaisti, sp=sisäpaisti, pp= palapaisti, LP=lapapaisti, MP= mopontankki elikkä se kolmen lihaksen rykelmä mikä näyttää soliferin tankilta, kp=karjalanpaistiin emmeitä. Jauhelihaa ei eritellä muuten että onko se peuraa P tai hirveä H. Lisäksi kaikkiin tulee kuukausi ja vuosi, kun varsinkin peuraa voi tulla ympäri vuoden |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.08.2016 12:37 Viestin aihe: Re: Jälkiviisastelua, pakastetun lihan tunnistus? |
|
|
timow kirjoitti: | Noniin, nythän on kaikkien jälkiviisaiden aika kertoa, että lihat kannattaa pakkasessa merkata vaikkapa maalarinteippiin tai pakastepussin kylkeen kirjoitetulla tekstillä.
Jos kuitenkaan joku pölhö ei olisi moista kikkaa keksinyt tehdä, niin olisikohan jotain hyvää ideaa kuinka esim nyljettynä pakastettuja lintuja erottaisi toisistaan? Täytyy sanoa, että esim isohko sorsalintu näyttää hyvinkin paljon teereltä kun molemmilta puuttuu pää, jalat ja siivet :/ |
Teeren ja sorsan kyllä tunnistaa vaikka silmät sidottuna pussin läpi. On ne kanat ja sorsat vaan niin erin mallisia. Jos ei tunnista niin ei kyllä tunnista haulikkoa kivääristä. Muut linnut voi päätellä koon mukaan, oikeastaan mitään sekaannuksia ei pitäisi tulla. Paitsi koppelo/nuori metso. Muista lihamöykyistä varmaan aika vaikea sanoa mikä paisti siellä on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|