Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 13.09.2008 03:50 Viestin aihe: Vilperin yhdistetty sorsa/kanttarellipaistos! |
|
|
Hiukan taustaa asiaan ja lähestymistapaan; Sen verran tuli erällä käytyä että yksi ruohari jäi saaliiksi ja sen lihat tuli heitettyä pakkaseen ja siitä viikon päästä tuli käytettyä tuota koiranpoikaa ennen töistä mökille lähdettyä tarpeillaan ja samalla löydettyä vähän kanttarilluja ja tunnetusti laiskana immeisenä etsin yksinkertaisen lähestymistavan jota voisi tarvittaessa käyttää sitten jollain jahtireissullakin, joten vaihtoehdot supistuivat aika vähiin, eli käytännössä paistinpannuun.
Joten tässä aasta-ööhön kuvien kera selityksineen ja huomatkaa se tosiasia että pienillä mausteiden puutteilla tai jollain perunalla ei ole muuta kuin täydentävä vaikutus; homma toimii täysin esim. kanttarelli/pyy/puolukka/katajanmarja yhdistelmänä tai mitä sieltä luonnosta nyt sattuu löytymäänkään. Esim. jos tuntee sellaisen sienen kuin limanuljaskan, niin sillä voi hyvin korvata sen perunan ja paremmin sieniä tunteva voi muokata sitä ohjetta eri sieniä mausteena käyttäen hyvinkin maittavana sapuskana; liha on kuitenkin se energian lähde ja muu on vain lisuketta.
Sorsa ennen pakkasta:
Ennen koiruuden kusetusta katkottujen lautojen päällä ne kanttarellit jotka löydettiin
.
Tietenkin sienetkin pitää putsata ennen ruuan laittoa:
Putsattuina ja jätetään sanomalehden päälle kuivumaan ja samalla tuli todettua, että kuivaussivukin liittyi aiheeseen!
Sienet levällään:
Johnain vaiheessa piti se räähkäkin ottaa pois pakkasesta ja lämpöisen veden avulla se saatiin sulamaankin:
Ja vihdoin itse asiaan; tässä sitten eri raaka-aineet yhteisessä kuvassa ja huomioikaas kuinka paljon kanttarillut ovat kutistuneet vuorokauden aikana ihan tavallisessa huoneen lämmössä:
Ja koska kaikki oli tarvikkeet oli tarkoitettu valmistettavaksi kerralla, niin myös potut oli pilkottu erittäin pieneksi. Samassa yhteydessä
siirryimme räähkän pariin; sopivasti aseteltuna leikkuta varten:
No niin; nyt on palaset kohillaan joten varsinaiseen työhön:
Paistipannu ollu jonniin aikaa lämpiimässä ja voinokare sinne joukkoon, jotta ei pala pohjilleen kesken valmistuksen:
Ensin lihat sekaan saamaan väriä:
Kansi päälle pitämään lämpöä yllä:
Muukin tavara joukkoon ja siitä sitten etiäpäin:
Ny ollaan jo siinä vaiheessa, että peruskypsyminen on tehty ja nyt etsitään sitä lopullista makua: hiukasen eri mausteita sekaan
Pari desiä kermaa sekaan ja annetaan muhia miedolla lämmöllä hetken aikaa:
Melkeiste valmista:
No ny se on:
Tyypillinen Vilperin kattaus; sörsseli pahvilautaselle ja ne rehut on kaupan vihannestiskillä!!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 13.09.2008 10:33 Viestin aihe: |
|
|
Ja Vilperin "taidepläjäys" on valmis!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pro Hunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2007 Viestejä: 1202 Paikkakunta: Pieksämäki
|
Lähetetty: 13.09.2008 13:00 Viestin aihe: |
|
|
Muistuttaa pyttipannua ennen kermanlaittoa _________________ Baikal IJ-27 12/76
Remington 770 30-06 Sprg
Sako P-54 22 LR |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 13.09.2008 13:09 Viestin aihe: |
|
|
Sitähän se periaatteessa onkin!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jokamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Hel 2008 Viestejä: 889 Paikkakunta: Kittilä/RoiTownKommuuni
|
Lähetetty: 13.09.2008 19:42 Viestin aihe: |
|
|
Heh, ja taas sitä "kullanruskeaa mössöä"
ei siinä, yleensähän nuo kullanruskeat mössöt ovat niitä parhaimpia ruokia. _________________ "Maapallo on jännä paikka, mutta ihmiset laskee kokonaisarvosanaa." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 13.09.2008 19:57 Viestin aihe: |
|
|
Aika pitkään jaksaa marssia tuolla kalorimäärällä!!
Ulkonäöstä huolimatta maistui kyllä erittäin hyvältä ja kelpasi jopa tuolle mun makutuomarillekin ja se ei yleensä sienistä perusta!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 14.09.2008 19:51 Viestin aihe: |
|
|
Usko tai älä niin saat enemmän makunautintoo kun laitat sienet, linnunlihan ja potut omiin pannuihin Katsos kun ne on ne kypsennysajat niin erilaisia, niin aina joku ainesosa kärsii kun pitää sitä toista odotella. Mutta kai sää tän tiedät, vanha paistomittarikonkari... _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 14.09.2008 19:54 Viestin aihe: |
|
|
_________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 14.09.2008 21:24 Viestin aihe: |
|
|
Niinkuin mä jo johdannossa kerroin, niin tarkoitus oli tehdä kerralla valmista ja joka sopisi myös erällä olevalle kaverille vaikkapa sen nuotion ääressä. Soveltamalla ohjetta tilanteen mukaan saadaan tukevaa evästä jolla taas jaksaa pitenpäänkin liikkua siellä maastossa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 08.04.2009 17:26 Viestin aihe: |
|
|
Riistaruoka. Hyvä Vilperi! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sampsah Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2010 Viestejä: 116
|
Lähetetty: 19.09.2010 14:52 Viestin aihe: |
|
|
tuli tehtyä ja mahtavaa oli ! kokeilkaa ihmeessä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 19.09.2010 15:02 Viestin aihe: |
|
|
Kiitän myötätunnosta!!
Safkuikki tuossa aiemmin "morkkas" eri astioiden puutetta; vastauksena mun taholta on, että kun tiedät eri raaka-aineiden vaatiman kypsymisajan, niin osaat sitten oikeassa järjestyksessä ne myös lisätä sinne pannulle ja jos tilanne sen sallii, niin kannen alla haudutettuna vähän pitempään parantaa yhdistelmän makua. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|