OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vilperin yhdistetty sorsa/kanttarellipaistos!

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 13.09.2008 03:50    Viestin aihe: Vilperin yhdistetty sorsa/kanttarellipaistos! Vastaa lainaamalla viestiä

Hiukan taustaa asiaan ja lähestymistapaan; Sen verran tuli erällä käytyä että yksi ruohari jäi saaliiksi ja sen lihat tuli heitettyä pakkaseen ja siitä viikon päästä tuli käytettyä tuota koiranpoikaa ennen töistä mökille lähdettyä tarpeillaan ja samalla löydettyä vähän kanttarilluja ja tunnetusti laiskana immeisenä etsin yksinkertaisen lähestymistavan jota voisi tarvittaessa käyttää sitten jollain jahtireissullakin, joten vaihtoehdot supistuivat aika vähiin, eli käytännössä paistinpannuun.
Joten tässä aasta-ööhön kuvien kera selityksineen ja huomatkaa se tosiasia että pienillä mausteiden puutteilla tai jollain perunalla ei ole muuta kuin täydentävä vaikutus; homma toimii täysin esim. kanttarelli/pyy/puolukka/katajanmarja yhdistelmänä tai mitä sieltä luonnosta nyt sattuu löytymäänkään. Esim. jos tuntee sellaisen sienen kuin limanuljaskan, niin sillä voi hyvin korvata sen perunan ja paremmin sieniä tunteva voi muokata sitä ohjetta eri sieniä mausteena käyttäen hyvinkin maittavana sapuskana; liha on kuitenkin se energian lähde ja muu on vain lisuketta.

Sorsa ennen pakkasta:


Ennen koiruuden kusetusta katkottujen lautojen päällä ne kanttarellit jotka löydettiin
.

Tietenkin sienetkin pitää putsata ennen ruuan laittoa:


Putsattuina ja jätetään sanomalehden päälle kuivumaan ja samalla tuli todettua, että kuivaussivukin liittyi aiheeseen!


Sienet levällään:


Johnain vaiheessa piti se räähkäkin ottaa pois pakkasesta ja lämpöisen veden avulla se saatiin sulamaankin:


Ja vihdoin itse asiaan; tässä sitten eri raaka-aineet yhteisessä kuvassa ja huomioikaas kuinka paljon kanttarillut ovat kutistuneet vuorokauden aikana ihan tavallisessa huoneen lämmössä:


Ja koska kaikki oli tarvikkeet oli tarkoitettu valmistettavaksi kerralla, niin myös potut oli pilkottu erittäin pieneksi. Samassa yhteydessä
siirryimme räähkän pariin; sopivasti aseteltuna leikkuta varten:


No niin; nyt on palaset kohillaan joten varsinaiseen työhön:


Paistipannu ollu jonniin aikaa lämpiimässä ja voinokare sinne joukkoon, jotta ei pala pohjilleen kesken valmistuksen:


Ensin lihat sekaan saamaan väriä:


Kansi päälle pitämään lämpöä yllä:


Muukin tavara joukkoon ja siitä sitten etiäpäin:


Ny ollaan jo siinä vaiheessa, että peruskypsyminen on tehty ja nyt etsitään sitä lopullista makua: hiukasen eri mausteita sekaan


Pari desiä kermaa sekaan ja annetaan muhia miedolla lämmöllä hetken aikaa:


Melkeiste valmista:


No ny se on:


Tyypillinen Vilperin kattaus; sörsseli pahvilautaselle ja ne rehut on kaupan vihannestiskillä!! Laughing

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 13.09.2008 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja Vilperin "taidepläjäys" on valmis!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pro Hunter
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2007
Viestejä: 1202
Paikkakunta: Pieksämäki

LähetäLähetetty: 13.09.2008 13:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muistuttaa pyttipannua ennen kermanlaittoa Rolling Eyes
_________________
Baikal IJ-27 12/76
Remington 770 30-06 Sprg
Sako P-54 22 LR
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 13.09.2008 13:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sitähän se periaatteessa onkin!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jokamies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Hel 2008
Viestejä: 889
Paikkakunta: Kittilä/RoiTownKommuuni

LähetäLähetetty: 13.09.2008 19:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heh, ja taas sitä "kullanruskeaa mössöä" Wink
ei siinä, yleensähän nuo kullanruskeat mössöt ovat niitä parhaimpia ruokia.
_________________
"Maapallo on jännä paikka, mutta ihmiset laskee kokonaisarvosanaa."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 13.09.2008 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aika pitkään jaksaa marssia tuolla kalorimäärällä!! Embarassed
Ulkonäöstä huolimatta maistui kyllä erittäin hyvältä ja kelpasi jopa tuolle mun makutuomarillekin ja se ei yleensä sienistä perusta!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 932

LähetäLähetetty: 14.09.2008 19:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Usko tai älä niin saat enemmän makunautintoo kun laitat sienet, linnunlihan ja potut omiin pannuihin Laughing Katsos kun ne on ne kypsennysajat niin erilaisia, niin aina joku ainesosa kärsii kun pitää sitä toista odotella. Mutta kai sää tän tiedät, vanha paistomittarikonkari... Wink
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sahkuifk
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2007
Viestejä: 932

LähetäLähetetty: 14.09.2008 19:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Confused
_________________
jos ei voi, niin se on voi voi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 14.09.2008 21:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niinkuin mä jo johdannossa kerroin, niin tarkoitus oli tehdä kerralla valmista ja joka sopisi myös erällä olevalle kaverille vaikkapa sen nuotion ääressä. Soveltamalla ohjetta tilanteen mukaan saadaan tukevaa evästä jolla taas jaksaa pitenpäänkin liikkua siellä maastossa. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 08.04.2009 17:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistaruoka. Hyvä Vilperi!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sampsah
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Hel 2010
Viestejä: 116

LähetäLähetetty: 19.09.2010 14:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuli tehtyä ja mahtavaa oli ! Wink kokeilkaa ihmeessä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 19.09.2010 15:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitän myötätunnosta!! Laughing
Safkuikki tuossa aiemmin "morkkas" eri astioiden puutetta; vastauksena mun taholta on, että kun tiedät eri raaka-aineiden vaatiman kypsymisajan, niin osaat sitten oikeassa järjestyksessä ne myös lisätä sinne pannulle ja jos tilanne sen sallii, niin kannen alla haudutettuna vähän pitempään parantaa yhdistelmän makua. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com