Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
vala Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 31 Tam 2010 Viestejä: 12
|
Lähetetty: 26.08.2010 21:19 Viestin aihe: Tyhjiö marinointi |
|
|
Onko kenelläkään kokemusta tyhjiö marinoinnista?
Laitoin tuossa viimeisimpiä hirvenliha kimpaleita marinoitumaan, että tekisin hirvipaistia. Tämä pala oli reippaankokoinen ja marinoinnissa käytettyä punaviiniä meni jonkun verran, vaikkakin yritin etsiä lihapalalle juuri sopivankokoista astiaa, että se peittyisi kokonaan.
Myös oman haasteen ruuanlaittoon tekee (liian) kiireinen ja liikkuva työ. Jos otetaan esimerkiksi tuommoinen reilupala hirveä, niin valitettavasti siinä menee hetki ennen kuin se on lautasella ainakin sellaisena kuin itse sen haluaisin olevan. (1vrk sulatus, 2vrk.suolaus ja marinointi ja tuossa pitäisi myös lihapalaa kääntää että se marinoituisi kummaltakin puolelta tasaisesti + lihan paisto)
Olen toki myös laittanut hirveä, lintuja jne marinoitumaan myös muoviseen pussiin jossa saa ylimääräiset ilmat puristtua pois, jolloin marinaadia tai yms. ei tarvitse niin paljon. Muoviset pussit mitä olen käyttänyt ovat kummin tyyliin herkästi esim .linnun luista särkyviä.
Kesällä törmäsin tälläiseen laitteeseen, jolla saadaan asiaan tyhjiö tehtyä:
http://www.idelli.fi/keittiotarvikkeet/vacuvin-kuvat/marinater/
Tämä voisi oletettavasti nopeuttaa suolan imeytymistä lihaan jne. Onko kenelläkään tietoa, että mistä löytyisi vastaavalla menetelmällä toimiva laite, mutta astian sijasta olisi käytetty vahvaa kutistuvaa muovia? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|