Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 20.09.2010 08:59 Viestin aihe: Melkein perinteinen lihalaatikko! |
|
|
Minä kun olen noita vannoutuneita uuniruokien ystäviä, niin pasahti mieleen tämä (melkein) perinteinen lihalaatikko; muitakin nimiä sille löytyy, mutta uusmaalaisena se on meillä tuon nimisenä kulkenut.
Kaikki lihalajithan siihen käy ja jos savulihaa käytettävissä, niin aina maukkaamman siitä saa.
Kun on tuohon mökkielämään tänä kesänä tullut paremmin tutustuttua ja lähin kauppa on n. 18 kilsan päässä, niin olen opiskellut tän systeemin, että kerran viikossa käyn kaupassa, joten mielihalujen toteuttamiseen tarvitaan vähän ennakkosuunnitelmia. Eli ruokalistakin pitää jossain määrin tietää kun kaupassa käy; tosin mä usein jätän sen suunnitelman sinne kauppareissulle ja tsekkaan tarjoukset läpi putiikissa käydessäni ja muotoilen eväät vähän sen mukaan.
Kun päätös on tehty, niin tarvittaessa käydään rehuosastolla vielä uudestaan ja haetaan sieltä puuttuvat vihannekset.
Männäviikolla sattui sitten osumaan silmiin hyvännäköinen palvisivun palanen ja eiku ruokalista uusiks.
Ja pitkähkön esipuheen jälkeen päästään varsinaiseen reseptiin:
Lihasta ja laadusta tinkimättä......
Aloitusfotossa melkein kaikki raaka-aineet esillä, eli liha, kulho, oman maan potut, yks yli jäänyt tomaatti, parit sipulat, kanarialta keväällä tuotu valkosipulin kynsi joka kasvoi kesän mun valkkarimaassa ja joka muodosti vain yhden ison ykskyntisen valkosipulin, merisuola (ei käytetty kuitenkaan), mauste ja valkopippuri ja kasvisliemikuutio.
Kuvauksen jälkeen kamat levälleen ja pilkoituskone käymään eri kamoille; tässä possunpalanen saanut vähän kyytiä, osa jo kulhossa ja kasvisliemikuutio käynyt pienen nestemäärän kanssa mikrossa että sai sen liotettua käytettäväksi:
Jonkun aikaa tuo käsikäyttöinen pilkotuskone pyörähtänyt eri raaka-aineiden lävitse ja vähitellen tuon jälkeen tavaraa uunivuokaan:
Vähän mausteita sekaan:
Tuota kerroksittain ladontaa sitten jatketaan siihen asti kun vuoka on täyttynyt sopivasti ja samalla parit mulkvistit astiaan munamaitoa varten:
Maitoa sitten sopivaksi määrätyn verran munien joukkoon ja vähän vispilällä sekaisin (ei osu yleensä kohilleen; joko liian vähän tai sitten liikaa ) Vähyyden voi paikata lisäämällä kylmän rauhallisesti maitoa systeemin päälle kunnes raaka-aineet on nesteen peitossa ja jos yli jää, niin eiku lättytaikinan tekoon jälkkäriksi:
Lodju valmiina uuniin laittoa vailla ja parilla rasvanökäreellä höystettynä.
Uuni on vähän esilämmitetty n. 200 asteeseen ja laatikko sinne:
N. tunnin jälkeen tilanne on tämä:
Tuote valmiina n. kahden tunnin jälkeen:
Ja lopuksi osa lautasella:
Oli ainakin mun suunmukaista ja jos jostain haluaisin moittia, niin tuo iso ykskyntinen valkkari oli liikaa; puoletkin olis riittänyt!
Onneks ei ole muita kuin koiruus matkassa joka ei pahemmin reagoi "ukon" hengitykseen.
Soveltakaa ohjeita tarpeen mukaan; tää on vain nk. perusversio, joten vähän mielikuvitusta joukkoon, niin se "oma" maku tulee tyydytettyä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 21.09.2010 12:38 Viestin aihe: |
|
|
Kerrankin osasin tehdä sellaisen sapuskan, josta poppoo ei viitti vinoilla!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 21.09.2010 16:20 Viestin aihe: |
|
|
Taas tuota valkosipulilla maustettua, aina samanväristä ja koosteista laatikkoruokaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 21.09.2010 16:46 Viestin aihe: |
|
|
Jos käyttää vaikka palvit ja perunat pannulla ennen uuniin laittoa.
Ja vähentää nesteen määrää radikaalisti.
Koostumus muuttuu napakammaksi.
Muuten tietysti Jumalten ruokaa. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 21.09.2010 16:46 Viestin aihe: |
|
|
Ei hyvän ruuan tekijää oikein voi vinoilla. _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 21.09.2010 16:46 Viestin aihe: |
|
|
Nää on aivan loistavia nää vilipertin resetit kuvien kera.
Mutta jos on pakko jotain vinoilemista keksiä, niin tuo viimeinen kuva, lopputulos, näyttää kyllä semmoselta mitä meillä ei koskaan ole edes koiralle annettu.... Kanzisko sazata annoksen esteettiseen puoleen? Maku on kyllä varmasti semmonen että lautanenkin nuollaan. Nii se meijän Jirikin tekee... Ai nii, garlikkia lissää... _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
marvin the martian Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Huh 2010 Viestejä: 2463 Paikkakunta: Sirius C3
|
Lähetetty: 21.09.2010 16:56 Viestin aihe: |
|
|
Ekologinen syö suoraan kulhosta, niin ei tule roskia. _________________ Kaukana jossain on Kapakanmäki, siellä rähjää keletappiväki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 21.09.2010 17:04 Viestin aihe: |
|
|
Jos totta turisen, söisin varmasti itseni kipeäksi kaikista nimim. Vilperin täällä esittelemistä ruuista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 22.09.2010 23:24 Viestin aihe: |
|
|
Nuo Vilperin reseptit olisivat tarpeen monelle alumiinipohjais-muovikuorisen puolivalmiste-kermaperunapakkauksen ostavalle nykynaiselle esimerkiksi ruoan mausta ja sen valmistukseen ohjastamiseksi.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.09.2010 09:47 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen eliminoinut onnettoman naiskokkauksen elämästäni sillä että syön vain omaa tekemääni ruokaa. No sen verran olen tehnyt myönnytyksiä että äiteen sapuskat käy hätätilassa ja vaimon pitsa. Alkaa tulla lapsistakin melko ranttuja ruuan suhteen kun ovat tottuneet kunnon äijäruuille! paitsi että kaikenmaailman raakoja kasviksia menee meillä paljon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 23.09.2010 18:57 Viestin aihe: |
|
|
Meikän lapset ovat olleet maailmalla jo vuosia ja kylässä käydessämme kokkaavat hyvät ruoat..
Ehkä meillä aikoinaan ei tehty ruokia helpoimman kautta.
Joskus kuului uunissa paistetusta hirvenkankusta ironinen kommentti: "Hyvin sitkistetty!"
Toki kuului ikäänkuin kehuna myös "Väärin sitkistetty !"... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|