Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Marirt Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 80 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 19.04.2011 20:51 Viestin aihe: Mitä grillattua riistaruokaa söit tänään? |
|
|
Kun "Mitä riistaruokaa söit tänään?" tuntui olevan suosittu niin aloitetaan kesäksi saman tapainen mutta grillissä valmistettua riistaruokia/ohjeita sisältävä keskustelu. Jos vaikka Lahtinen, Vilperi ja muut "grillauksen mestarit" kertoisivat uusimmat reseptinsä ja jakaisivat uusia tuulia/ideoita kesä grillaukseen muillekkin. _________________ Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 20.04.2011 07:59 Viestin aihe: |
|
|
Mettoo voisi maustaa oikein irstaasti itämaisesti ja grillata.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 20.04.2011 10:39 Viestin aihe: |
|
|
Jos kelit yhtään paranevat tästä rantäsateesta, niin grilliin menisi varrasvärkeiksi pienittyä peuran entrecotea ja villisian kassleri (ihme juttu muuten, samaa paikkaa mutta eri nimi)
Lihat on kuivamarinoitu mausteseoksessa jossa on salviaa, mäkimeiramia, basilikaa, jeeraa, pippuria ja katajanmarjaa
Grillauksessa lihoja höystetään vielä venäläisittäin/panslaavilaisittain viinietiika-suolaseoksella.
Pihvinä tässä on se, että suht kova lämpö _hiililtä_ ja pienehköt palat kypsyvät nopeasti päältä, mutta jäävät mehukkaiksi. Tässä tosin pitää lihat tiristää kypsäksi, kun on joukossa tota villisikaa. Peuran, hirven tmv. jättäisin selkeäti punaiseksi eli vielä rivakammin ja kovemmalla lämmöllä.
Kaveriksi ainakin salaattia ja sammion pohjilta kaivellut hapankaalit paistettuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jii-Ärrä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Syy 2009 Viestejä: 85
|
Lähetetty: 20.04.2011 15:44 Viestin aihe: |
|
|
Viime viikonloppuna tuli grillikausi avattua. Kyllähän pitkät esivalmistelut ja omat marinadit aina hienoja on, mutta vuosien saatossa on oma suosikki peuralle ja hirvelle löytynyt.
Nyt viimeksi vuorossa oli peuranvasan ulkofileestä pihvit ja kevyt nuijiminen. Kuumalle grillin parilalle ja kevyt suolaus laadukkaalla suolalla sekä ripaus mustapippuria. Kyytipojaksi yksinkertaiset uuniperunat soseella. On maistunut vuosien saatossa muillekkin ja makutesteissä pessyt härät ja naudat useimmiten.
Keep it simple! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
huntikas Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Tam 2006 Viestejä: 795
|
Lähetetty: 03.05.2011 12:22 Viestin aihe: |
|
|
tuli tehtyä hirvi pihvejä ja ulkofilettä, isoja herkkusieniä missä sinihomejuustoa sisällä ja kiedottu pekoniin, toki myös keitetyt potut |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marirt Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 80 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 19.05.2011 14:29 Viestin aihe: |
|
|
Taannoin tuli tehtyä hirvensisäfileestä isot, paksut pihvit, smoky peri periä hieman taputtelin pintaan ja paistoin Santa-Maria grilloillin kanssa grillin parilalla oli hyvää. _________________ Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hallakaira Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 11 Maa 2011 Viestejä: 36
|
Lähetetty: 21.05.2011 20:55 Viestin aihe: |
|
|
Eilen meni viime syksyset pyynrinnat grilliin, muutaman päivän makoilivat rypsiöljyyn tehdyssä marinaadissa (suolaa, texmex-maustetta, mustapippuria) ja syötäviähän noista tuli, mitä nyt ekat meinasi lipsahtaa kuiviksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
SAKSANSEISOTTAJA Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Hel 2008 Viestejä: 94 Paikkakunta: Häme / Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 22.05.2011 14:52 Viestin aihe: |
|
|
Peuran ulkofilettä äsken. Pelkkä pippuri ja suola. Hyvvää oli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-mk- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 86
|
Lähetetty: 01.06.2011 10:29 Viestin aihe: |
|
|
Vaikkei riistaruoka olekaan niin pirun hyvä "lisäke" kun grillin kanssa värkkäilette.. leipäjuustoa siivuiksi (1.5-2 cm) ja pekonia ympärille. Suosittelen. Ja unohtamatta kokopaisteja, vaihteluna -> grillissä pinta ja sitten lihalämpömittarin kanssa sopiva kypsyys uunissa. Tietty normaalit murinoinnit ja marinoinnit maun mukaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetraourogallus Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tou 2006 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 01.06.2011 20:51 Viestin aihe: |
|
|
Hirven sisäfilettä eilen ja huomenna |
|
Takaisin alkuun |
|
|
SAKSANSEISOTTAJA Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Hel 2008 Viestejä: 94 Paikkakunta: Häme / Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 02.06.2011 18:51 Viestin aihe: |
|
|
Kauriin ulkofilettä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
joonasko Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2011 Viestejä: 1128
|
Lähetetty: 02.06.2011 18:57 Viestin aihe: |
|
|
peuranmakkaraa ja hirvenvasanmaksaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 03.06.2011 10:04 Viestin aihe: |
|
|
joonasko kirjoitti: | peuranmakkaraa ja hirvenvasanmaksaa. |
Veit sitten peyralta makkaran?
Josko sitä sais hyvin suunnitellun tandoori-uunin valmiiksi viikonloppuna...läskisorsat täytteitä täyteen ja vartaaseen muhimaan ja mikseipä peyran potkaakin siinä samalla...om nom nom... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|