Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 27.10.2010 12:04 Viestin aihe: Avec sähkösavustin |
|
|
Tällainen Avec sähkösavustin tuli hetken mielijohteesta hommattua.
http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=3343
Edullinen, helppo käyttää, melko näppärän kokoinen ja siistin näköinen. Pari satsia on tullut kalaa ja lihaa savustettua ja palvattua. Heti huomasi ettei laitetta ole tarkoitettu suomalaiseen +0 asteiseen ulkoilmaan, paremminkin +25 asteen amerikkalaiseen barbeque juhliin. Teho ei oikein riitä nostamaan kaapin lämpöä tarpeeksi, eivätkä purut tahdo lähteä savuamaan, ainoastaan hieman paahtuvat. Ratkaisin itse ongelman tekemällä uuden ritilän pari milliä vastuksen päälle ja puruastia siihen, jo pelaa. Kaapin lämpö nousee nollakelissä täydellä teholla noin 150 asteeseen vajaan tunnin paahtamisen jälkeen, mutta savua muodostuu jo 120 asteen lämmöllä, ainakin riittävästi palvaamiseen. Tehon kanssa joutuu vähän kikkailemaan, mutta lyhyellä harjoittelulla säädöt oppii melko nopeasti.
Olen käyttänyt purujen seassa myös kuivia, kuorittuja koivukiekkoja, mutta pelkät purutkin tuntuvat riittävän melko pitkään. Varsinkin palvattu poron - ja hirvenvasan paisti oli erittäin herkullista, palvaus kesti noin 4-5 tuntia noin 80-120 asteen lämmöllä. Aluksi vähän enemmän lämpöä ja lopussa hissukseen. Kannattaa laittaa lihoihin sisälämpömittari, itse jätin lihat noin 62 asteiseksi sisältä. Noin 1 kg:n paistit suolasin yön yli suolaliuoksessa jossa oli 3 litraa vettä ja 2 dl karkeaa suolaa.
Hinnan vuoksi tätä masiinaa uskaltaa jopa suositella |
|
Takaisin alkuun |
|
|
scuba-x Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Tou 2006 Viestejä: 40 Paikkakunta: Asikkala
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 09.11.2010 10:29 Viestin aihe: |
|
|
Mikä ettei toimisi, tuossahan sanotaan että pitäisi toimia vaikkapa jääkaapissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
scuba-x Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Tou 2006 Viestejä: 40 Paikkakunta: Asikkala
|
Lähetetty: 20.11.2010 16:07 Viestin aihe: |
|
|
Aluksi meinasin askarrella oman pöntön mutta nyt täytyy käydä hakemassa toi Avec kotiin. Tällainen oli myös yhtenä vaihtoehtona. Luultavasti hankin sen mökille kun ei ole sähköjä saatavilla siellä saaressa ( paitsi aggregaatilla jota ei kauaa jaksa luonnon helmassa kuunnella).
http://www.peltivelho.fi/Uuniesite.html |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ardem Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Tam 2010 Viestejä: 61 Paikkakunta: kainuun korpi
|
Lähetetty: 26.12.2010 23:13 Viestin aihe: |
|
|
Onkos näistä savustimista nyt muilla käyttökokemuksia että onko nämä yhtään kehittyneet tuosta mitä ensimmäinen kirjoittelia kirjoitteli.
Kärkkäisellä näyttäis olevan aika edukkaasti näitä nyt myynnissä.
Ei mahda saada puruja savuamaan -20 asteen pakkasilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mizakkki
Liittynyt: 03 Tam 2011 Viestejä: 1
|
Lähetetty: 03.01.2011 12:22 Viestin aihe: |
|
|
Ei tosiaan ala lastut savuamaan savustuslämpötilassa. Rakennettu mielestäni kokonaan väärin, eli lastulaatikko aivan liian kaukana vastuksesta. Eipä jaksa eikä ole aikaakaan alkaa väsään itse laatikko vastuksen lähelle. Myös oven automaattikatkasu ei toiminu mulla. Ovessa oleva tappi oli liian lyhyt ja aina ei kaappi lähtenyt päälle kun laittoi oven kiinni. Soitto maahantuojalle ei tuonut lisää tietoa purujen savuamisesta, joten palautin laitteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ardem Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Tam 2010 Viestejä: 61 Paikkakunta: kainuun korpi
|
Lähetetty: 03.01.2011 18:44 Viestin aihe: |
|
|
Juu,jääpä sitten minun osaltani kyseinen kötöstys kaupan hyllylle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Panostaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2007 Viestejä: 1911
|
Lähetetty: 07.02.2011 14:52 Viestin aihe: |
|
|
Perkle että tuli hyvää kylmäsavulohta tuolla savustimella, ehdottomasti hintansa väärti vehje. Palaa takuuvarmasti yli 10 tuntia tuottaen tasaisesti savua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|