Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 26.07.2011 16:38 Viestin aihe: pienriistan "sitkaleet" |
|
|
Varmasti monelle on itsestäänselvyys käyttää saalis ruuaksi mahdollisimman tarkkaan, mutta paljon on niitäkin jotka ei kaikkia lihoja ruuaksi laita. Tuli nimittäin taas mieleen kolme sinisorsaa laitettuani, kun täkät eroteltuani keittelin loput kattilassa. Kauloista jne irtoaa yllättävän paljon lihaa, ja harmittaa kovasti kun niin moni ottaa jopa heinäsorsiltakin pelkät täkät. Kolmen sorsan roippeista irtosi parin tunnin keittämisen jälkeen kevyesti kastikelihat ison porukan kastikkeeseen, erinomaiseen sellaiseen: Irroiteltujen lihojen kevyt paisto voissa, kermaa päälle, lyhyt haudutus ja kastike lopulta nopeasti kuumassa pannussa paistettujen pekoniin käärittyjen täkkälihojen päälle. Täkät melkein kannattaa jättää aavistuksen mediumiksi ennen soossin päälle kaatamista, niin eivät varmasti mene kuiviksi. Sorsankin voi sitäpaitsi syödä mediumina, ravintoloissakin haluavat sen usein tällätavoin tarjota.
Samoin jäniksen kylkiluitten väleistä, kaulasta ym monelta koiralle tai kuoppaan menevistä lihoista irotoaa lihakeittovärkit jo yhdestä saati kahdesta pupusta. Keittoaikaa tosin ottaa sen kolmisen tuntia ennenkuin irtoaa liha luista, mutta lopputulos on aivan erinomainen kun sen jälkeen käyttää kuten mitä tahansa keittolihaa.
Laitelkaahan "sitkale" -resepetejä muutkin, jospa innoittaisi ennakkoluuloisia kokeilemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 26.07.2011 16:44 Viestin aihe: |
|
|
Lintujen sydämet ja kanalintujen maksat ovat pienenä silppuna mahtava lisä vaikkapa naudan kermaiseensuikalepaistiin. Nautaa siksi että ollaan onnistuttu pakastin tyhjentamään melkeimpä kaikesta hirvestä. Tai no, kuivattua sydäntä on syksyn passikarkiksi pussillinen.
Tavin sydän kokonaisena on kyllä varmaan paatuneimmankin karpaasin mielestä ihqnnäköinen ja herkullinen siellä soosissa.
Teeren koivet pikaisesti paljossa voissa ruskistettuna ja satasessa muutamia tunteja haudutettuna ovat uskomattoman hyviä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eihwaz Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Hei 2011 Viestejä: 14 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 29.07.2011 09:54 Viestin aihe: |
|
|
No en tiiä...eilen tein kanalinnustuskauden sitkaleita grillissä ja voe helevetti minkalaista jomotusta pukkaa ottalohkoon!!! Oli vissiin sitkastunu ne liha tuolla pakkasessa? vai oisko sitten ruokajuomalla jotain osuutta asiaan? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|