OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

pienriistan "sitkaleet"

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12377

LähetäLähetetty: 26.07.2011 16:38    Viestin aihe: pienriistan "sitkaleet" Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti monelle on itsestäänselvyys käyttää saalis ruuaksi mahdollisimman tarkkaan, mutta paljon on niitäkin jotka ei kaikkia lihoja ruuaksi laita. Tuli nimittäin taas mieleen kolme sinisorsaa laitettuani, kun täkät eroteltuani keittelin loput kattilassa. Kauloista jne irtoaa yllättävän paljon lihaa, ja harmittaa kovasti kun niin moni ottaa jopa heinäsorsiltakin pelkät täkät. Kolmen sorsan roippeista irtosi parin tunnin keittämisen jälkeen kevyesti kastikelihat ison porukan kastikkeeseen, erinomaiseen sellaiseen: Irroiteltujen lihojen kevyt paisto voissa, kermaa päälle, lyhyt haudutus ja kastike lopulta nopeasti kuumassa pannussa paistettujen pekoniin käärittyjen täkkälihojen päälle. Täkät melkein kannattaa jättää aavistuksen mediumiksi ennen soossin päälle kaatamista, niin eivät varmasti mene kuiviksi. Sorsankin voi sitäpaitsi syödä mediumina, ravintoloissakin haluavat sen usein tällätavoin tarjota.

Samoin jäniksen kylkiluitten väleistä, kaulasta ym monelta koiralle tai kuoppaan menevistä lihoista irotoaa lihakeittovärkit jo yhdestä saati kahdesta pupusta. Keittoaikaa tosin ottaa sen kolmisen tuntia ennenkuin irtoaa liha luista, mutta lopputulos on aivan erinomainen kun sen jälkeen käyttää kuten mitä tahansa keittolihaa.

Laitelkaahan "sitkale" -resepetejä muutkin, jospa innoittaisi ennakkoluuloisia kokeilemaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 26.07.2011 16:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lintujen sydämet ja kanalintujen maksat ovat pienenä silppuna mahtava lisä vaikkapa naudan kermaiseensuikalepaistiin. Nautaa siksi että ollaan onnistuttu pakastin tyhjentamään melkeimpä kaikesta hirvestä. Tai no, kuivattua sydäntä on syksyn passikarkiksi pussillinen.

Tavin sydän kokonaisena on kyllä varmaan paatuneimmankin karpaasin mielestä ihqnnäköinen ja herkullinen siellä soosissa.

Teeren koivet pikaisesti paljossa voissa ruskistettuna ja satasessa muutamia tunteja haudutettuna ovat uskomattoman hyviä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Eihwaz
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 10 Hei 2011
Viestejä: 14
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 29.07.2011 09:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No en tiiä...eilen tein kanalinnustuskauden sitkaleita grillissä ja voe helevetti minkalaista jomotusta pukkaa ottalohkoon!!! Oli vissiin sitkastunu ne liha tuolla pakkasessa? Shocked vai oisko sitten ruokajuomalla jotain osuutta asiaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com