Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
tommik Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Syy 2011 Viestejä: 12
|
Lähetetty: 05.12.2011 11:25 Viestin aihe: Outo haju metsossa. |
|
|
terve
Oli tarkoitus laittaa metsoa itsenäisyys päivänä, mutta tämä lintu nyt haisee vähän oudolle lähinnä mieleen tulee ummehtunut.
Kaikki on tehty oikein
- Suolistettu välittömästi
- Riiputettu kellarissa n.+10 astetta kahden päivän ajan
- Huuhdeltu vielä ennen pakastamista kaikki jäämät sisältä pois
Nyt sulatettu jääkaapissa päivä ja silti tuoksuu ummehtuneelta varsinkin selkä puolelta vaikka huuhtoo.
Ennen ei ole kyllä vastaavaa tapahtunut...missähän on mennyt vikaan? Kellarikin on sieltä paremmasta päästä, että ei sieltäkään mitään homeen hajua olis kyllä pitänyt tarttua.
Homenokka ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 05.12.2011 11:44 Viestin aihe: |
|
|
Veikkaus: pätkä peräsuoltä jäänyt kiireessä paikalleen. Siellä pieni kakkakikama on alkanut muhimaan. Toinen mahdollisuus on, että sappirakko mennyt rikki ammuttaessa, sappinesteet levinneet sinne selkään ja nyt tuoksahtaa. Sappihan sotkee paikat tehokkaasti, eikä lähde helpolla edes huuhtelemalla. _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lyrurus Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 1999 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 05.12.2011 11:50 Viestin aihe: |
|
|
Mites pakastin? Ei kai emäntä ole säätänyt sitä sähkönsäästömielessä lämpimämmälle? - Vai haisiko otus jo pakkaseen laitettaessa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tommik Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Syy 2011 Viestejä: 12
|
Lähetetty: 05.12.2011 11:59 Viestin aihe: |
|
|
Kuullostaa järkevälle...osuma on kyllä ollut hyvä, että kyllä siellä oli sisuskalut ollu ahtaalla.
Rinta puoli tuoksuu hyvälle, joten taidan muuttaa suunnitelmia ja paloitella hyvät lihat irti sen sijaan, että paistaisin kokonaisena, ettei mene kaikki lihat pilalle.
Saakohan nuita lihoja siististi irti ilman keittämistä, koska se keittäminen ei nyt kokonaisena tule kysymykseen, ettei tuo "löyhkä" tartu kaikkiin lihoihin.
Minkälaisella reseptillä tuosta sais jotain pata ruokaa aikaseksi? Aina tullu riista laitettua kokonaisena valurauta padassa pelkästään voin, suolan, tilkan vettä ja mausteiden kera, enkä ole nähnyt tarpeelliseksi edes koittaa muita reseptejä täydellisen maun takia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 05.12.2011 12:17 Viestin aihe: |
|
|
tommik kirjoitti: |
Saakohan nuita lihoja siististi irti ilman keittämistä, koska se keittäminen ei nyt kokonaisena tule kysymykseen, ettei tuo "löyhkä" tartu kaikkiin lihoihin.
|
Saa toki. Esim hyvällä fileointiveitsellä lähdet seuraamaan rintalastan reunaa tarkasti luuta myöten. Kyllä ne rintalihakset irtoaa siitä ihan nätisti. Rintalihojen etupäässä on U:n muotoinen luu, joka pitää saksilla katkaista. Muuten pärjäät veitsellä. Jalat ja siivet kannattaa keittää ja irroitella lihat vasta sitten. _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tommik Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Syy 2011 Viestejä: 12
|
Lähetetty: 05.12.2011 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Pakastin näky olevan -20, että jopa pari astetta liian kylmä...hajua en kyllä havainnut pakkaseen laittaessa, mutta en kyllä tarkemmin haistellutkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tukelius Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2008 Viestejä: 3311 Paikkakunta: Mynämäki
|
Lähetetty: 05.12.2011 12:54 Viestin aihe: |
|
|
Veistä siiven kaariluun ja rangan välistä puukolla viilto että siipi "irtoo rangasta jonka jälkeen peukalot kaulakuopasta sisään ja vedät täkän irti rangasta. Siivet irtoaa ku ota täkkäosan käteen perä itseesi päin täkkälihat alaspäin ja siipiluu peukalohakaan ja väännät etukautta nurin niin nousee se litteä luu pystyyn jota myötäillen puukolla irti. Täkän takapäästä kylkireunasta alat peukalolla työntämään ns veistävillä liikkeillä lihaa irti luusta, lähtee fileet ilman työkaluja todella nätisti, koivet muljautat lonkkanivelestä nurin ja puukolla loput ja kannattaa huomata että koiven lihaa on lonkalla melko laajalla alueella eli veistät niinku lonkan reunaa pitkin, sit kaula poikki tyvestä ja jäljelle jää lihaton selkä sekä rintalasta jotka voit heittää roskiin tai loukkuun syötiks, komponentit pataan ja uuniin miedolle lämmölle puolenkymmentä tuntia avot ja eiku ääntä kohen.
meleko selekeetä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 05.12.2011 14:35 Viestin aihe: |
|
|
tapmar kirjoitti: | tommik kirjoitti: |
Saakohan nuita lihoja siististi irti ilman keittämistä, koska se keittäminen ei nyt kokonaisena tule kysymykseen, ettei tuo "löyhkä" tartu kaikkiin lihoihin.
|
Saa toki. Esim hyvällä fileointiveitsellä lähdet seuraamaan rintalastan reunaa tarkasti luuta myöten. Kyllä ne rintalihakset irtoaa siitä ihan nätisti. Rintalihojen etupäässä on U:n muotoinen luu, joka pitää saksilla katkaista. Muuten pärjäät veitsellä. Jalat ja siivet kannattaa keittää ja irroitella lihat vasta sitten. |
Mikä idea tuolla luun katkaisemisella on? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 05.12.2011 14:38 Viestin aihe: |
|
|
Jos se nyt ei aivan mädälle haise, niin tuskinpa on mitään merkitystä.
Joskus on aika vanhojakin "löytöjä" tullut tehtyä pakastimesta, mutta ei niissä juuri maussa ole vikaa ollut. Vaikka onkin tuoksahtanut ummehtuneelle.
Samoin esim. jäniksellä joskus saattaa rapamaha levitä sisään joka aiheuttaa oman tuoksunsa lihaan.
Vaikka vedellä huuhtelee, jää siihen aina oma tuoksunsa.
Kuitenkaan valmiissa ruuassa ei oma eikä vieraidenkaan nenä ole mitään huomannut.
Ei pidä olla liian herkkä . _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 05.12.2011 15:56 Viestin aihe: |
|
|
Sortaja kirjoitti: |
Mikä idea tuolla luun katkaisemisella on? |
Minusta se rinta irtoaa kätevämmin ja siistimmin, kun katkaisee. Sen katkaistun pätkän saa sitten lopuksi helposti irti. Mutta eipä tuo katkaisu kyllä välttämätöntä ole _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 05.12.2011 16:04 Viestin aihe: |
|
|
tapmar kirjoitti: | Sortaja kirjoitti: |
Mikä idea tuolla luun katkaisemisella on? |
Minusta se rinta irtoaa kätevämmin ja siistimmin, kun katkaisee. Sen katkaistun pätkän saa sitten lopuksi helposti irti. Mutta eipä tuo katkaisu kyllä välttämätöntä ole |
Aavistuksen verran saa lisää matskua mukaan irroitettuun täkkään kun sen luun napsauttaa. Irroituksen yhteydessä kannattaa myös vetäistä sisemmän fileen jänne pois. Eipähän tartte sitäkään pureskella...
Tuli tuosta hajusta mieleen, että muistitko ottaa munuaiset pois? Ne voivat tuoksahtaa melkoisesti jos jäävät sinne peräpäähän luuta vasten, eivätkä ne nyt sopassakaan mitään herkkuaromia lisää tuo. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26667
|
Lähetetty: 05.12.2011 16:39 Viestin aihe: |
|
|
nuinpa, ja pari päivää +10 on munakas valmis |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eräjormeliini Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2011 Viestejä: 334 Paikkakunta: P- Savo
|
Lähetetty: 05.12.2011 17:07 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | nuinpa, ja pari päivää +10 on munakas valmis |
Niinpä, mitä ihmettä?! Olet siis riiputtanut sitä metsoa 2 päivää +10:ssä asteessa?!! Ei ihmekkään jos haisee! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Matso Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tam 2007 Viestejä: 801 Paikkakunta: E-suomi
|
Lähetetty: 05.12.2011 19:27 Viestin aihe: |
|
|
Ei tuo riiputusaika 2 vrk / + 10 astessa mitään epänormaalia ole päinvastoin .
Pahaan ummehtuneeseeen hajuun voi olla muitakin syitä kuten :
http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=25&t=126665
Naapurimaassa on metot alkaneet hyvänä myyrävuotena syömään myyriä , joten miksei meilläkin ? Vaikuttaa varmaan lihan makuun . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tommik Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Syy 2011 Viestejä: 12
|
Lähetetty: 05.12.2011 19:43 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä sieltä suolistettaessa tuli lähes kaikki pois...tosin sisuskalut oli ottaneet vähän osumaa hauleista. Ja tuo riiputus aika 2 päivää +10 asteessa on ok ja aina toiminut... 0 - +5 asteessahan suositellaan yleisesti jopa viikkoa, mutta sitä en ole koskaan tohtinut kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|