Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.06.2012 23:47 Viestin aihe: Biltong kuivaliha |
|
|
Facebookissa kattelin kun yks UK:hon muuttanut etelä-afrikkalainen kaveri esitteli kuvia omatekemästään biltong-boxista, eli lihankuivauslaatikosta jolla voi tehdä kuivalihaa vähän kosteammassakin ilmastossa. Netistä pläräilin niin sieltähän löytyy ohjeistusta boxin rakentamiseen ja biltongin marinointiin ja kuivaamiseen:
http://www.africhef.com/Biltong-Recipe.html
Eli aikas simppeli laite. Laatikossa on ilmanvaihtoreikiä jotka peitetään hyönteisverkolla. Ylös laitetaan orret lihoja varten. Alas 60 watin lamppu lämmittämään (saako 60 W hehkulamppuja enää yhtään mistään?), asennus niin ettei lihoilta valu mitään suoraan lampulle. Sanovat biltongin kuivuvan tuollaisessa boxissa 4-6 päivässä.
Biltong on vähän niinku jerkyä, mutta sillä erolla että se on biltongia Älyttömän hyvää ja mausteista, oon syöny sitä joskus eteläafrikas. Nyt alko tekeen mieli hirvibiltongia. Tarttis vaan kehitellä joku sellanen boxi jonka uskaltaa jättää muutamaks päiväks päälle ilman palovaara |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 30.06.2012 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Tossa on kuvan sen kaiffarin biltong-kaapin ekasta lihasetistä. Mausteita on näköjään reilusti niin ku pitääkin Onko kukaan suomipoika kokeillu mitään vastaavaa systeemiä?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|