Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 08.11.2012 13:14 Viestin aihe: |
|
|
Tällä menetelmällä on tehty kymmeniä, jopa sata, purkkia evästä eli linnun lihaa suupaloina tai täkän puolikkaina (kyyhkyä, sorsaa, hanhea, riekkoa) mietoon (rypsi)öljyyn ja mausteita maun mukaan, ainakin suolaa ja pippuria. Tälle sitten normaalit purkitusproseduurit.
Loistava eväs, sisältää riittävästi energiaa ja voittaa aina purkkihirven. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
V-P Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Hel 2005 Viestejä: 48 Paikkakunta: Pohjois-Karjala/Päijät-Häme
|
Lähetetty: 08.11.2012 13:29 Viestin aihe: |
|
|
Hmm, rypsiöljyssä? Tavallaan käy järkeen, kai se kyke sitäkin siementä saattaa nokkaansa joskus ottaa, tiedä häntä.
Omakohtaista kokemusta on ns. Confit-tyyppisistä ratkaisuista, jokusen kerran olen kypsennellyt sorsalintujen siipiä+koipia hanhen/ankanrasvassa sekä nylettyinä että kynittyinä. Yhden miehen yyberherkku syntyy sitten syysrasvaisesta kynitystä kokonaisesta hapelista, lapurista tai vaikkapa taavetista.
Systeemi on iisi: sopivan kokoiseen savipataan laitat kaupasta säilykkeenä ostamaasi ankan/hanhenrasvaa sen verran että lihat peittyvät. Rasva hieman hintavaa, mutta uudelleenkäytettävää siivilöinnin jälkeen, ja mikäli mahdollista, seuraavasta setistä tulee vielä maistuvampaa. Mausteeksi mustapippuria, suolaa, yrtteja maun mukaan, esim. timjami ja rosmariini hyviä. Sitten pannaan matalalle lämmölle 100-150 C uuniin ja "unohdetaan" yöksi (5-8 h olen pidellyt, tulee ylikypsää ja silti lihassyihin jakaantuvaa ja kiinteää). Aamulla kämpän on täyttänyt tömäkkä herkkutuoksu, postinkantajalta on jäänyt kierros kesken, kun se kuolaa oven takana kynnysmattoa märäksi ja naapurit yrittävät kiipeillä parvekkeiltaan sisään.
Lopputuloksen voi siirtää jo nytten ääntä kohden, mutta jos vieraat tulevat myöhemmin, ei hätiä. Paistoksen voi antaa jäähtyä ja täydentää nautinnon ottamalla vieraiden saapuessa jo valmiiksi rapsakan lihan pintaan pannulla paistopinnan.
Nautitaan hyvän punaviinin kera huonolla omallatunnolla sydänkohtausta peljäten terveyskeskuskäyntiä vältellen: on nimittäin niin hyvää, että luutkin tekee mieli syödä rouskutella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 08.11.2012 16:19 Viestin aihe: |
|
|
Pihviä kyseinen täti ei kyllä osaa paistaa!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|