Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 01.11.2012 14:27 Viestin aihe: melkein kuin koulun kanarisottoa |
|
|
Eli muutama pieni metsälintu, kuten pyy tai natuteeri, riittävät kummasti isommallekin porukalle risoton tapaisena kattilaruokana.
vaihe 1:
1-2 pientä metsälintua
10 kokonaista pippuria
suolaa
Keitä paloitellut linnut kypsiksi suolatussa vedessä pippureiden kaverina (painessa 20 min/muuten 1 h)
Anna jäähtyä liemessään.
-------------
Vaihe 2
3-5 dl ohrasuurimoita
2 sipulia
2 porkkanaa
pieni purjo
pippuria
Kuullota sipulit voissa, lisää ohra ja paista hetki.
Lisää lintujen keitinliemi ja pienityt porkkanat ja hauduta ohra kypsäksi
Lisää hienonnettu purjo sekä luista eroteltu linnun liha ja sekoita varovaisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 01.11.2012 14:39 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: |
Keitä paloitellut linnut kypsiksi suolatussa vedessä pippureiden kaverina (painessa 20 min/muuten 1 h) |
Hyvän oloinen resepti, mutta keittoaika kuulostaa hieman oudolta. Itte pitäisin pidempään jos meinaa saada pehmeyttä. Tunnin keittämisen jälkeen saa vielä värkätä kummasti lihoja irti luista.
Itte tekisin tuon kypsennyksen lihojen osalta niin, että keittäisin luullisia lihoja pitkään, esim. pari kolme tuntia, jolloin niistä irtoaa lihat aivan tippumalla ja liemeenkin tulee kunnolla makua. Täkät nakkaisin paloiteltuna joukkoon aivan lopuksi ja ottaisin heti kattilan hellalta. Eli ei kiehutusta täkän paloille.
Mutta niin on monta tapaa kuin kokkiakin. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tönöttäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2011 Viestejä: 2882 Paikkakunta: K-S
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 05.11.2012 09:56 Viestin aihe: |
|
|
Rastinsahi kirjoitti: | Lainaus: |
Keitä paloitellut linnut kypsiksi suolatussa vedessä pippureiden kaverina (painessa 20 min/muuten 1 h) |
Hyvän oloinen resepti, mutta keittoaika kuulostaa hieman oudolta. Itte pitäisin pidempään jos meinaa saada pehmeyttä. Tunnin keittämisen jälkeen saa vielä värkätä kummasti lihoja irti luista.
Itte tekisin tuon kypsennyksen lihojen osalta niin, että keittäisin luullisia lihoja pitkään, esim. pari kolme tuntia, jolloin niistä irtoaa lihat aivan tippumalla ja liemeenkin tulee kunnolla makua. Täkät nakkaisin paloiteltuna joukkoon aivan lopuksi ja ottaisin heti kattilan hellalta. Eli ei kiehutusta täkän paloille.
Mutta niin on monta tapaa kuin kokkiakin. |
Seuraavalla rivillä sitten varsinainen pihvi l. anna jäähtyä liemessään. Painekattilan sisällön jäätyminen kestää noin 2 tuntia, samoin taviksen eli ollaan varmaan jossain 2-2,5 h kypsennyajassa. En sitten tiedä onko etelässä linnun pehmosempia:D. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 06.11.2012 10:09 Viestin aihe: |
|
|
Joo, ny aukes. Huomannukaan tuommosta alkuun. Son tämä ainanen kiire... _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|