Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 06.05.2013 17:00 Viestin aihe: Lasten äidille äitienpäiväksi? |
|
|
Arvoisat riistaruokaexpertit, sekä kaikki muut alaa harrastavat! Nyt tarvitsisin hyviä neuvoja syvästi rakastamani naisen, sekä jälkeläisten iloksi tulevaksi äitienpäivälounaaksi kaavailemani villisian ulkofileen grillaukseen. Fileetä on n. 1500g ja ajattelin grillata sen kokonaisena ns. BBQ-tyyliin. Joskus aikoja sitten näin telkkarista erään jenkin tekevän vastaavaa ja lopputulos ainakin NÄYTTI todella herkulliselta ja murealta. Muistaakseni hän käytti runsaasti jotain kastiketta??
Suurkiitos jo näin etukäteen! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 06.05.2013 21:05 Viestin aihe: |
|
|
Kaikkea muuta kuin mikään epsertti. Mutta yksi vaihtoehto että marinoit kunnolla, laitat uunissa sisälämmön vajaaseen kahdeksaankymppiin, annat hetken vetäytyä ja leikkaat pari senttisiä siivuja jotka grillaat miedolla hiilloksella kokoajan öljyllä tai öljyisellä marinadilla sivellen. Kohtuudella ettei alle synny öljystä liekkejä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 08.05.2013 08:22 Viestin aihe: |
|
|
Villisialle toimii erittäin hyvin savusipuli-kola kastikeglaseeraus.
eli kuori ja puolita noin 1/2 kg sipuleita ja savusta ne (pussissa, laatikossa, grillissä) ja anna jäähtyä
Ota iso kattila, johon 2 gl öljyä, pippuria, pari kuivaa chiliä. Paista mausteita noin 2 min, lisää hienonnettu sipuli ja paista miedolla lämmöllä noin 10 min.
Kaada kattilaan 1 1/2 litraa tavallista kolaa (ei siis mitään maxia tai zero) ja dl soijakastiketta.
Keittele miedolla lämmöllä puoleen.
=> lihan kimppuun
Kääri huoneenlämpöinen file tiukkaan folioon ja laita 100 asteiseen uuniin.
-jos liha on trikiinivapaata, niin 65 astetta, jos epävarma niin 82
Kun sisälämpö on sopiva, niin lihat uunista vartiksi vetäytymään.
Grilli 2/3 kuumaksi ja fileestä leikatut noin 2 cm palat ritilälle ja niitä sitten voidellaan glaseerauskastikkeella lihojen kääntelyn ajan.
OBS kastiketta kannattaa käyttää maltillisesti ja vaikka kääntää lihat 3 kertaa, näin kastike ei pala eikä tule liekkejä tmv.
Tällä välin perikunta on laittanut lisukkeet ym. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 08.05.2013 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Äläkä sitte ala muisteleen siinä lounaalla äänen ainakaa notta kuinkahan se trikiini touhuhomma oikein meni,tarkastettiinko tämä otus vaiko eikö,ja jos se sikavainaa oli vanha uros nii unohda koko homma,saattaapi jopa haista meleko ilikiälle kypsennys vaiheessa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 08.05.2013 18:28 Viestin aihe: |
|
|
munnoo.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 08.05.2013 20:07 Viestin aihe: |
|
|
No. Jep!
Nyt alkaa kuulostaa herkulliselle.
Juuri tuollaista glaseerausajatusta itsekin olen mietiskellyt, sillä se vaikuttaa herkulliselta.
Voiskohan tuon chilin korvata jollain muulla, kun se ei oikein emännälle, eikä kyllä mullekaan nappaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 08.05.2013 22:48 Viestin aihe: |
|
|
Ostin vaihteeksi sikaa jota meinasin laittaa äitienpäiväksi. Eli 2,2kg sianniskaa tuli kaupasta mukaan.
Mitenhän se kannattaa tehdä? Uunissa varmaan oikein mureaksi laittamalla? _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 09.05.2013 01:03 Viestin aihe: |
|
|
Jyräys kirjoitti: | Ostin vaihteeksi sikaa jota meinasin laittaa äitienpäiväksi. Eli 2,2kg sianniskaa tuli kaupasta mukaan.
Mitenhän se kannattaa tehdä? Uunissa varmaan oikein mureaksi laittamalla? |
sulattele suksen voiteeksi.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Läski-Arska Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Huh 2011 Viestejä: 16
|
Lähetetty: 09.05.2013 02:45 Viestin aihe: |
|
|
Itte olen suosinu ihan tavalliselle sialle savua ja epäsuoraa lämpöä sen jälkeen kun siihen soveltuvan pömpelin sain.
Viiltelen lihapalan molemmin puolin ruudukoksi ja hieron tarvittavat mausteet pintaan ja väleihin, sitte kehittelen pömpeliin sopivat savut ja annan possun olla useamman tunnin miedolla lämmollä muhimassa.
Viimeksi oli kylkipala kuutisen tuntia muhimassa ja jessus että se oli hyvää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 09.05.2013 18:22 Viestin aihe: |
|
|
petra kirjoitti: | Jyräys kirjoitti: | Ostin vaihteeksi sikaa jota meinasin laittaa äitienpäiväksi. Eli 2,2kg sianniskaa tuli kaupasta mukaan.
Mitenhän se kannattaa tehdä? Uunissa varmaan oikein mureaksi laittamalla? |
sulattele suksen voiteeksi.... |
Mitä sä höpäjät? Hyvää lihaa kunhan osaa valmistaa. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|