OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Juhannusriistaa?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 19.06.2013 21:14    Viestin aihe: Juhannusriistaa? Vastaa lainaamalla viestiä

Millä riistalla foorumilaiset aikovat juhannuksena herkutella? Siis ruokaa tarkoitin;-))
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 19.06.2013 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuran filettä. Tulee hyvän makuinen, kun ensin ruskistaa parilalla kokonaisen fileen pinnan, ja sen jälkeen folioon, grillinmittarin mukaan noin 175astetta 25-30min, ylähyllyllä. Toimii..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 19.06.2013 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvivasan sisäfilettä taidan grillissä pilalle polttaa... Wink
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 611
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 19.06.2013 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuranlihavartaita grillissä ois tarkoitus laittaa. Niitä tuli syötettyä toiselle porukalle viime viikonloppuna kun oltiin Kirjaisissa talkoissa. Ja ittellekin maistu niin hyvälle että samalla kaavalla mennään nyt Jussinakin tuolla missä nallea jonkun viikon perästä ehkä jahdataan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 20.06.2013 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toisaalta juhannus on oiva hetki pitää parin päivän paussi riistansyönnistä ja keskittyä esimerkiksi liidelin braatwurstiin Smile
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lumikuu
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Tam 2009
Viestejä: 48

LähetäLähetetty: 20.06.2013 19:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyyn rintafileitä pekoniin käärittynä grillistä, medium+
Kylkeen uudet perunat ja kuivatuista herkkutateista kastike..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11241

LähetäLähetetty: 20.06.2013 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peuraa täälläkin, grillattuna ja jauhelihana...
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15769

LähetäLähetetty: 20.06.2013 21:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Villisikaribsejä ajattelin perheelle esitellä, saa nähdä uppooko vai joutuuko itse nakertamaan ensi viikon luun kylkeä. Villisikaa kehutaan mutta meiltä on vielä reseptit hukassa, täytyy jatkaa grillielämysten etsiskelyä. Itse ammuttu kotisika ei vissiin kelpaa riistaksi vaikka tänään siitä kaikki tykkäsi grillattuna (ei ollut mini-, mikro-, eikkä roikkomasusikaa, ihan tavallista).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2232
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 21.06.2013 00:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pari tuntia sitten pyyettyä pullataimenta loimutettuna aattona. Lauantaina sitten peuran entrecote:ta grillattuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 21.06.2013 18:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä huomaa, että foorumilaiset ymmärtävät hyvien raaka-aineiden päälle. Juuri itse saalistettu riista ja siitä rakkaudella valmistettu ruoka kruunaa koko jahtielämyksen!
Omassa grillissä valmistuu kaksi peuranvasan sisäfileetä ja muutama omasta maasta nostettu Siikli peruna ynnä muita kotimaisia vihanneksia oliiviöljyisessä marinaadissa muhineina. Tarkoituksena oraalisen nautinnon lisäksi hurmata syvästi rakastamani juhannusnaiseni!Wink)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 21.06.2013 18:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt herahti teidän riista resepteistävesi kielelle.Tänä aattona jäi riista pakastimeen ja grillaanpa hereford vasikan entrecoteta,mutta jos vielä kumminkin huomiseksi hakis sulamaan hirvivasan fileen..Entrecote syödään itse tehtyjen ranskalaisten kanssaja hollandaise kastikkeella,foliossa hiukka porkkanointa voilla ja rakuunalla ja vihersalaatti.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stance
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Kes 2007
Viestejä: 701
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 21.06.2013 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvivasan ulkofileen leikkasin paloiksi ja tein sille currytahnan tyyppisen mausteisen marinadin jossa palat olivat tunnin verran. Sitten laitoin vartaaseen hirveä, paprikaa, kesäkurpitsaa ja tomaattia ja vartaat polteltiin kaasugrillillä. Lisäkkeeksi perunoista, pekonista ja ruohosipulista salaatti jogurttikastikkeella.
_________________
Sovittiin seisojan kanssa työnjaosta: se käyttää nenäänsä ja minä haulikkoa. Näin yhteiselo on leppoisampaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 21.06.2013 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

lohifileen rinnalla savustin kokonaisen tavin miedolla lämmöllä. Siivutin fileet terävällä veitsellä paperin ohuiksi viipaleiksi ja tarjoilin alkuruuaksi korvasienimuhennos pedillä kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Nälkä taltutettiin savulohella korvasienimuhennoksella ja uusilla perunoilla.

Hyvää Juhannusta !
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1996
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 21.06.2013 21:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vuolin mustan teeren täkästä pihvejä ja pyöräytin hyvin kuumalla pannulla vajaa minuutti puoleltaan. Sitten suola ja pippuri. - Taitaa olla klassinen juhannusruoka.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15769

LähetäLähetetty: 21.06.2013 22:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pakkasta pöyhiessä tuli vastaan "villisikajauhis"-pussi (eli silppulihaa josta olisi fiksuin tehdä jauhelihaa), siistin ja tökin punaisimmat palat tikun nokkaan, hyvin upposi yleisöön. Ehkä ne ribsit jää post-juhannukseen, vaimo osti parin kilon möntin naudan sisäfilettä, kai sillä pari päivää "selviää".

Lyrurus:in teyriresepti tuntuu hyvältää, teyrtä ei vaan sieltä pakkasesta tullut vastaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com