Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 13.09.2013 07:04 Viestin aihe: Salmonella riistasta? |
|
|
Onko kukaan arvon palstalaisista saanut salmonellaa riistasta? Tai onko kukaan kuulllut riistasta saadun salmonellaa?
Tuli vaan mieleen uusinta metsästäjälehteä selatessa, kun kehottivat kypsentämään vesilinnut 70C läpikypsäksi (englanniksi "ruined"). Periaatteessa reitti toki on olemassa, jos hauli käy suolistoon ja vie suoliston sisältöä lihaan mukanaan, niin voisihan se olla mahdollista että salmonella pääsisi fileen sisälle ja sieltä mediumiksi jätetyn lihan kautta ihmisen ruuansulatukseen.
Kuitenkin huippukokit näyttää riistalinnut jättävän reilusti punaiseksi noissa TV-jutuissa. Samoin sen kerran kun sorsaa ravintolassa sain, oli se mukavan medium. Näin olen viimeaikoina itsekin riistani syönyt, eikä tekisi mieli pelkkään läpikyspään palata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pekkis Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 2362 Paikkakunta: Laukaa
|
Lähetetty: 13.09.2013 07:48 Viestin aihe: |
|
|
Kaikkihan on mahdollista. Tiukasti luonnossa eläneellä linnulla salmonellavaara on aika lailla nolla.
Mutta kaupunkien pullasorsat ja metsästäjien viljalla ruokitut pullasorsat ovat selvästi riskialttiimpia. Mikä se riski sitten todellisuudessa on, sitä ei varmaan tiedä itse erkkikään.
Kun ampuu sorsan niin mistäs sen tietää, onko se asunut viime talven jossain kaupungin lammikossa syöden ties mitä sontaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 16.12.2013 11:41 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän sorsan kypsennys läpikypsäksi on suositeltava toimenpide.
Salmonella on kuuleman mukaan niin ikävä tauti, että en ottaisi sitä pientäkään riskiä itse.
Näitä salmonellatapauksia on sattunut jopa ravintoloissa, joissa yleensä hygienia on aivan eri tasoa, kuin yksityishenkilön keittiössä. Tuore esimerkki;
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305578198243
Lainaus: | Helsingissä salmonella-epidemian lähteeksi epäillään yksityistilaisuutta Korjaamolla
Helsingissä lähes 30 henkeä on saanut ripulitautioireita ja kuudelta on löytynyt Salmonella Agona -bakteeri. Tiettävästi yksi sairastuneista on joutunut sairaalahoitoon. Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Helsingin kaupunginsairaalan Epidemiologisen yksikön ruokamyrkytysryhmä selvittävät yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa tapausta.
Alustavien selvitysten perusteella näyttää siltä, että useimpia sairastuneita yhdistää ruokailu yksityistilaisuudessa Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingin Töölössä.
Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevien sairastuneiden oireet alkoivat pääosin 15–17. kesäkuuta. Hygieenikkoeläinlääkäri Maria Sjöman Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kertoi, että oireiden ilmenemiseen menee yleensä yhdestä kolmeen vuorokautta. |
_________________ Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 17.12.2013 09:18 Viestin aihe: |
|
|
MtJ kirjoitti: | Kyllähän sorsan kypsennys läpikypsäksi on suositeltava toimenpide.
Salmonella on kuuleman mukaan niin ikävä tauti, että en ottaisi sitä pientäkään riskiä itse.
Näitä salmonellatapauksia on sattunut jopa ravintoloissa, joissa yleensä hygienia on aivan eri tasoa, kuin yksityishenkilön keittiössä. Tuore esimerkki;
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305578198243
Lainaus: | Helsingissä salmonella-epidemian lähteeksi epäillään yksityistilaisuutta Korjaamolla
Helsingissä lähes 30 henkeä on saanut ripulitautioireita ja kuudelta on löytynyt Salmonella Agona -bakteeri. Tiettävästi yksi sairastuneista on joutunut sairaalahoitoon. Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Helsingin kaupunginsairaalan Epidemiologisen yksikön ruokamyrkytysryhmä selvittävät yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa tapausta.
Alustavien selvitysten perusteella näyttää siltä, että useimpia sairastuneita yhdistää ruokailu yksityistilaisuudessa Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingin Töölössä.
Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevien sairastuneiden oireet alkoivat pääosin 15–17. kesäkuuta. Hygieenikkoeläinlääkäri Maria Sjöman Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kertoi, että oireiden ilmenemiseen menee yleensä yhdestä kolmeen vuorokautta. |
|
Tämä on mun mielestä eri juttu. Jos riistassa itsessään (siis mitä todennäköisemmin) ei ole salmonellaa, niin ei kai sitä tarvitse kypsentää pilalle. Eri asia sitten on jos on käsitelyt vaikka teollista lihaa ja siitä sitten tartuu salmonella siihen riistaan. Tämäkin varmaan taas epätodennäköisempää kotona kuin isossa keittiössä.
... mutta siis hygienia tärkeä, tottakai. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|