OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Varmin traanin poistomenetelmä?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
M.Jussila
Vieras





LähetäLähetetty: 18.11.2004 19:15    Viestin aihe: Varmin traanin poistomenetelmä? Vastaa lainaamalla viestiä

Kertokaapa nyt minua viisaammat ihmiset nyt perusteellisesti että mikä se on paras koskeloiden (myös Haahka ja Alli) traanin maun poisto menetelmä (maito,kalja,etikka,marinaadi jne). Huhuja ja kertomuksia olen kuullut paljon eri poisto menetelmistä mutta mitään kongreettista en ole vielä kuullut.
Nyt sankoin joukoin kirjoittelemaan.


-M.Jussila-
Takaisin alkuun
Pärse
Vieras





LähetäLähetetty: 18.11.2004 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oo lukenu aiheesta ja näin menee: ensinnäki nylje lintu. Ja sitte keitä lintua nelijä tuntia välillä vettä vaihtaen. Sillä tavalla traaninmaku häipyy. Cool
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 18.11.2004 20:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Baarissa yks ukko kerto mitenkä laitetaan koskelo:

Ensin nyletään koskelo, sitten täytetään kattila vedellä ja pistetään likoamaan yön yli. Sitten vaihdetaan uusi vesi ja keitetään muutama tunti. Tämän jälkeen heitetään vesi pois ja täytetään kattila punaviinillä. Ja taas keitellään muutama tunti, jonka jälkeen otetaan koskelo ja nakataan tunkiolle. Sitten juodaan punaviini.
Takaisin alkuun
Fox Camper
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1379
Paikkakunta: Koillis-Savo

LähetäLähetetty: 19.11.2004 10:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
Baarissa yks ukko kerto mitenkä laitetaan koskelo:

Ensin nyletään koskelo, sitten täytetään kattila vedellä ja pistetään likoamaan yön yli. Sitten vaihdetaan uusi vesi ja keitetään muutama tunti. Tämän jälkeen heitetään vesi pois ja täytetään kattila punaviinillä. Ja taas keitellään muutama tunti, jonka jälkeen otetaan koskelo ja nakataan tunkiolle. Sitten juodaan punaviini.


Jaa-a...minä kyllä säästäisin aikaa ja en ampusi koskeloa ollenkaan ja joisin sitten sitä punaviiniä.
_________________
Teoriaan uskotaan vain käytännössä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M.Jussila
Vieras





LähetäLähetetty: 19.11.2004 14:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
Baarissa yks ukko kerto mitenkä laitetaan koskelo:

Ensin nyletään koskelo, sitten täytetään kattila vedellä ja pistetään likoamaan yön yli. Sitten vaihdetaan uusi vesi ja keitetään muutama tunti. Tämän jälkeen heitetään vesi pois ja täytetään kattila punaviinillä. Ja taas keitellään muutama tunti, jonka jälkeen otetaan koskelo ja nakataan tunkiolle. Sitten juodaan punaviini.


Näitä tyhjäntoimittajia juuri pelkäsin...eli sellaiset jotka eivät tiedä !&%¤# tästä asiasta eivät kirjota tänne. Onko selvä?
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 19.11.2004 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

M.Jussila kirjoitti:
Näitä tyhjäntoimittajia juuri pelkäsin...eli sellaiset jotka eivät tiedä !&%¤# tästä asiasta eivät kirjota tänne. Onko selvä?

kongreettinen komento Laughing
Takaisin alkuun
M.Jussila
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Mar 2004
Viestejä: 110
Paikkakunta: Simo

LähetäLähetetty: 19.11.2004 23:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt kun olen jopa rekisteröitynyt(ja rauhoittunut) tänne, minun pitää näin alkajaiseksi pyytää anteeksi äskeistä kirjoitelmaani... sanat ehkä olivat liian rajuja ja asiani olisikin voinut sanoa paljon hienovaraisemmin.
Mutta sovitaan ettei tuollaisia viestejä enää lähetetä jonka sitten lukiessaan ei viisastu pätkääkään. Kirjoitelkaa toki lisää lintu asioista perillä olevat ihmiset! Kirjoitustilaa riittää kaikille!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 20.11.2004 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän kysymykseen tuo vastaus linnun liotuksesta oli odotettavissa. Very Happy
Taitaa olla useita versioita lintulajeista ja juotavista alkoholijuomista.

Mielestäni tämmöiset välikommentit vaan piristävät juttuja, kunhan pelkästään niihin ei takerruta.
Itse en ole ampunut, käsitellyt tai laittanut ruoaksi sellaista riistaa, joista traanin makua olisi tarvinnut poistaa.
Luulisin, että huolellinen esikäsittely, riiputus ja oikeaoppinen nyljentä auttaa. Loppuja voi koettaa liotella. Älä kuitenkaan liota kaikkea riistanmakua pois -muutenhan on sama ostaa marketista marinoitua kanaa ja tofua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 27.11.2004 06:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etikkavedessä kun liottaa niin kuulemma traaninmaku pitäisi hävitä.
Takaisin alkuun
Merilinnustaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3408
Paikkakunta: Hanko

LähetäLähetetty: 30.11.2004 17:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse pidän kaikki merilinnut liossa (meri)vedessä päivän tai kahden,välillä vaihdan vettä. Mutta tämä sen takia että saisi enimmät veret lihoista pois. Mielestäni ei allissa tai haahkassa ole tuota traaninmaku laisinkaan aluksikaan. Koskelossa sitä jonkun verran onkin, mutta siihen auttaa lihojen keittäminen tai nylkeminen ja valmistaminen ilman nahkaa. Itse ammun koskeloa vain jos tekee koskelosoppa mieli, parempaa keittoa saa hakea. Nyt saa tietämättömät kommentoida niin paljon kuin haluavat, koska makunsa kullakin..(Smaken är som baken, den är tudelad....)
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Vieras






LähetäLähetetty: 30.11.2004 21:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koskeloa en ole koskaan syönyt mutta pitänee sekin ihme joskus kokeilla. Telekkiä tulee joitakin syksyssään ropsittua. Eipä oo herkkua nekään.

Laittakaahan merilinnustajat jokunen resepti miten niitä kokosukeltajia kokkaillaan.
Takaisin alkuun
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 30.11.2004 21:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Anonymous kirjoitti:
Etikkavedessä kun liottaa niin kuulemma traaninmaku pitäisi hävitä.


Shocked
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Reporetku
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Kes 2004
Viestejä: 1995

LähetäLähetetty: 02.12.2004 16:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saaristossa asuessani tuli noita haahkoja valmistettua ja syötyä enemmänkin, pääasiassa kevätaikaan. Paljon parempaa oikein tehtynä kuin heinäsorsa. Telkkiä en juuri viitsinyt ampuakkaan, niissä kun on tuo nahkakin niin tiukassa.

Mielestäni seuraavalla ohjeella saa erittäin hyvää haahkaa. Heti ammuttuasi vedä nahka pois ja heti meriveteen likoamaan. Tällä saat kaiken veren lähtemään pois. Sukeltajien veren korkea happipitoisuus taitaa olla se suurin syy nopeaan härskiintymiseen (luuloa).

Kotona sitten irroittele lihat luista ja pilko pieniksi. Punaviiniin likoamaan vuorokaudeksi, jonka jälkeen paistat lihat voin kanssa pannulla. Tämän jälkeen lihoja voit käyttää kastikkeessa, padassa tai mihin nyt tarvetta onkin. Muita mausteita mieltymyksen mukaan ja hyvää on.

Toinen tapa on savustaa samalla tavoin alkukäsitellyt haahkat savustusuunissa (ei siis pöntössä). Siis sellaisessa jossa savu virtaa läpi ja jossa saaristossa savustetaan silakoita. Hyvää tulee näinkin.
_________________
Käytännöllisyys on kauneutta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pärse
Vieras





LähetäLähetetty: 02.12.2004 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Telkät pitää nylkeä heti ku on ampunu. Jos oottaa vaikka puolituntia niin alkaa liimautuminen, eli nahka liimautuu kiinni eikä lähe millään. Eli heti ampumisen jälkeen pyrstöpäähän tehään veihtellä poikittainen viilto ja sitten rullataan nahka pois.
Takaisin alkuun
werty
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 24 Lok 2004
Viestejä: 84

LähetäLähetetty: 02.12.2004 20:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se telkän nahka lähtee hyvin päivänkin päästä ku puukolla vähä avittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com