Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
M.Jussila Vieras
|
Lähetetty: 18.11.2004 19:15 Viestin aihe: Varmin traanin poistomenetelmä? |
|
|
Kertokaapa nyt minua viisaammat ihmiset nyt perusteellisesti että mikä se on paras koskeloiden (myös Haahka ja Alli) traanin maun poisto menetelmä (maito,kalja,etikka,marinaadi jne). Huhuja ja kertomuksia olen kuullut paljon eri poisto menetelmistä mutta mitään kongreettista en ole vielä kuullut.
Nyt sankoin joukoin kirjoittelemaan.
-M.Jussila- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pärse Vieras
|
Lähetetty: 18.11.2004 20:18 Viestin aihe: |
|
|
Oo lukenu aiheesta ja näin menee: ensinnäki nylje lintu. Ja sitte keitä lintua nelijä tuntia välillä vettä vaihtaen. Sillä tavalla traaninmaku häipyy. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 18.11.2004 20:46 Viestin aihe: |
|
|
Baarissa yks ukko kerto mitenkä laitetaan koskelo:
Ensin nyletään koskelo, sitten täytetään kattila vedellä ja pistetään likoamaan yön yli. Sitten vaihdetaan uusi vesi ja keitetään muutama tunti. Tämän jälkeen heitetään vesi pois ja täytetään kattila punaviinillä. Ja taas keitellään muutama tunti, jonka jälkeen otetaan koskelo ja nakataan tunkiolle. Sitten juodaan punaviini. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fox Camper Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1379 Paikkakunta: Koillis-Savo
|
Lähetetty: 19.11.2004 10:01 Viestin aihe: |
|
|
Anonymous kirjoitti: | Baarissa yks ukko kerto mitenkä laitetaan koskelo:
Ensin nyletään koskelo, sitten täytetään kattila vedellä ja pistetään likoamaan yön yli. Sitten vaihdetaan uusi vesi ja keitetään muutama tunti. Tämän jälkeen heitetään vesi pois ja täytetään kattila punaviinillä. Ja taas keitellään muutama tunti, jonka jälkeen otetaan koskelo ja nakataan tunkiolle. Sitten juodaan punaviini. |
Jaa-a...minä kyllä säästäisin aikaa ja en ampusi koskeloa ollenkaan ja joisin sitten sitä punaviiniä. _________________ Teoriaan uskotaan vain käytännössä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M.Jussila Vieras
|
Lähetetty: 19.11.2004 14:17 Viestin aihe: |
|
|
Anonymous kirjoitti: | Baarissa yks ukko kerto mitenkä laitetaan koskelo:
Ensin nyletään koskelo, sitten täytetään kattila vedellä ja pistetään likoamaan yön yli. Sitten vaihdetaan uusi vesi ja keitetään muutama tunti. Tämän jälkeen heitetään vesi pois ja täytetään kattila punaviinillä. Ja taas keitellään muutama tunti, jonka jälkeen otetaan koskelo ja nakataan tunkiolle. Sitten juodaan punaviini. |
Näitä tyhjäntoimittajia juuri pelkäsin...eli sellaiset jotka eivät tiedä !&%¤# tästä asiasta eivät kirjota tänne. Onko selvä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 19.11.2004 21:39 Viestin aihe: |
|
|
M.Jussila kirjoitti: | Näitä tyhjäntoimittajia juuri pelkäsin...eli sellaiset jotka eivät tiedä !&%¤# tästä asiasta eivät kirjota tänne. Onko selvä? |
kongreettinen komento |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M.Jussila Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Mar 2004 Viestejä: 110 Paikkakunta: Simo
|
Lähetetty: 19.11.2004 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Nyt kun olen jopa rekisteröitynyt(ja rauhoittunut) tänne, minun pitää näin alkajaiseksi pyytää anteeksi äskeistä kirjoitelmaani... sanat ehkä olivat liian rajuja ja asiani olisikin voinut sanoa paljon hienovaraisemmin.
Mutta sovitaan ettei tuollaisia viestejä enää lähetetä jonka sitten lukiessaan ei viisastu pätkääkään. Kirjoitelkaa toki lisää lintu asioista perillä olevat ihmiset! Kirjoitustilaa riittää kaikille! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 20.11.2004 19:50 Viestin aihe: |
|
|
Tähän kysymykseen tuo vastaus linnun liotuksesta oli odotettavissa.
Taitaa olla useita versioita lintulajeista ja juotavista alkoholijuomista.
Mielestäni tämmöiset välikommentit vaan piristävät juttuja, kunhan pelkästään niihin ei takerruta.
Itse en ole ampunut, käsitellyt tai laittanut ruoaksi sellaista riistaa, joista traanin makua olisi tarvinnut poistaa.
Luulisin, että huolellinen esikäsittely, riiputus ja oikeaoppinen nyljentä auttaa. Loppuja voi koettaa liotella. Älä kuitenkaan liota kaikkea riistanmakua pois -muutenhan on sama ostaa marketista marinoitua kanaa ja tofua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 27.11.2004 06:59 Viestin aihe: |
|
|
Etikkavedessä kun liottaa niin kuulemma traaninmaku pitäisi hävitä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 30.11.2004 17:59 Viestin aihe: |
|
|
Itse pidän kaikki merilinnut liossa (meri)vedessä päivän tai kahden,välillä vaihdan vettä. Mutta tämä sen takia että saisi enimmät veret lihoista pois. Mielestäni ei allissa tai haahkassa ole tuota traaninmaku laisinkaan aluksikaan. Koskelossa sitä jonkun verran onkin, mutta siihen auttaa lihojen keittäminen tai nylkeminen ja valmistaminen ilman nahkaa. Itse ammun koskeloa vain jos tekee koskelosoppa mieli, parempaa keittoa saa hakea. Nyt saa tietämättömät kommentoida niin paljon kuin haluavat, koska makunsa kullakin..(Smaken är som baken, den är tudelad....) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 30.11.2004 21:16 Viestin aihe: |
|
|
Koskeloa en ole koskaan syönyt mutta pitänee sekin ihme joskus kokeilla. Telekkiä tulee joitakin syksyssään ropsittua. Eipä oo herkkua nekään.
Laittakaahan merilinnustajat jokunen resepti miten niitä kokosukeltajia kokkaillaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 30.11.2004 21:33 Viestin aihe: |
|
|
Anonymous kirjoitti: | Etikkavedessä kun liottaa niin kuulemma traaninmaku pitäisi hävitä. |
_________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Reporetku Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Kes 2004 Viestejä: 1995
|
Lähetetty: 02.12.2004 16:36 Viestin aihe: |
|
|
Saaristossa asuessani tuli noita haahkoja valmistettua ja syötyä enemmänkin, pääasiassa kevätaikaan. Paljon parempaa oikein tehtynä kuin heinäsorsa. Telkkiä en juuri viitsinyt ampuakkaan, niissä kun on tuo nahkakin niin tiukassa.
Mielestäni seuraavalla ohjeella saa erittäin hyvää haahkaa. Heti ammuttuasi vedä nahka pois ja heti meriveteen likoamaan. Tällä saat kaiken veren lähtemään pois. Sukeltajien veren korkea happipitoisuus taitaa olla se suurin syy nopeaan härskiintymiseen (luuloa).
Kotona sitten irroittele lihat luista ja pilko pieniksi. Punaviiniin likoamaan vuorokaudeksi, jonka jälkeen paistat lihat voin kanssa pannulla. Tämän jälkeen lihoja voit käyttää kastikkeessa, padassa tai mihin nyt tarvetta onkin. Muita mausteita mieltymyksen mukaan ja hyvää on.
Toinen tapa on savustaa samalla tavoin alkukäsitellyt haahkat savustusuunissa (ei siis pöntössä). Siis sellaisessa jossa savu virtaa läpi ja jossa saaristossa savustetaan silakoita. Hyvää tulee näinkin. _________________ Käytännöllisyys on kauneutta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pärse Vieras
|
Lähetetty: 02.12.2004 16:49 Viestin aihe: |
|
|
Telkät pitää nylkeä heti ku on ampunu. Jos oottaa vaikka puolituntia niin alkaa liimautuminen, eli nahka liimautuu kiinni eikä lähe millään. Eli heti ampumisen jälkeen pyrstöpäähän tehään veihtellä poikittainen viilto ja sitten rullataan nahka pois. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
werty Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 24 Lok 2004 Viestejä: 84
|
Lähetetty: 02.12.2004 20:41 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se telkän nahka lähtee hyvin päivänkin päästä ku puukolla vähä avittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|