OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savilintua?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 31.07.2014 01:23    Viestin aihe: Savilintua? Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kukaan testannut tuota vanhaa linnunvalmistus tapaa? Onko tuolla jokin oma nimi? Jos joku ei tiedä miten tuo tapahtuu niin lintu kuorrutetaan höyhenineen päivineen savella ja sitten sen peitellään hiilloksella ja odotellaan että savi kovettuu. Höyhenet ja nahka jää saveen kiinni. Lihat ei varmaan kuivu kovin helposti kun on nahka päällä.
Kiinnostais testata vaan ei kovin hyviä ohjeita ole löytynyt. Suolaus voi kyllä olla hieman vaikeaa..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 31.07.2014 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei se nyt niin vaikeaa ole. Lintu suolistetaan, siivet leikataan pois ja lintu pippuroidaan ja suolataan sisältä. Savesta muotoillaan kaksi noin 1 cm laattaa joiden väliin lintu puristetaan tiiviisti. Lintu kannattaa asettaa selälleen.

Paketti laitetaan hiillokseen tehtyyn monttuu, ei siis maan sisään, ja peitetään hiilillä. Päälle maltillisen kokoinen nuotio.

OBS tässä vaiheessa on tärkeintä, että paketti pysyy ehjänä.

Pakettia paistetaan noin tunti ja annetaan olevuntua 1/2 tuntia.

Sitten vain paketti rikki ja syömään. Avaamisessa kannattaa olla varovainen ettei tuhkaa, savensiruja tmv. mene paistiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 8022
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 31.07.2014 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maustuuko se ollenkaan jos vaan sisälle laitetaan mausteet? Eipä niitä kyllä oikeen muuten voi laittaa.. Miksi selälteen se lintu?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 31.07.2014 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maustetaan sitten syödessä enempi.

Selälleen koska näin tietää avatessa miten päin otus on, ei ole niin herkkä kuumalle pohjahiillokselle ja näin on aina onnistunut.

Jos on epävarma kypsyttämisestä, niin hyvä konsti on laittaa sisälle esim. sipulia/omenaa. Pysyy mehukkaampana. Mä en ole tota täytettä käyttänyt, mutta toimii hyvin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com