Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.07.2014 01:23 Viestin aihe: Savilintua? |
|
|
Onko kukaan testannut tuota vanhaa linnunvalmistus tapaa? Onko tuolla jokin oma nimi? Jos joku ei tiedä miten tuo tapahtuu niin lintu kuorrutetaan höyhenineen päivineen savella ja sitten sen peitellään hiilloksella ja odotellaan että savi kovettuu. Höyhenet ja nahka jää saveen kiinni. Lihat ei varmaan kuivu kovin helposti kun on nahka päällä.
Kiinnostais testata vaan ei kovin hyviä ohjeita ole löytynyt. Suolaus voi kyllä olla hieman vaikeaa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 31.07.2014 10:45 Viestin aihe: |
|
|
Ei se nyt niin vaikeaa ole. Lintu suolistetaan, siivet leikataan pois ja lintu pippuroidaan ja suolataan sisältä. Savesta muotoillaan kaksi noin 1 cm laattaa joiden väliin lintu puristetaan tiiviisti. Lintu kannattaa asettaa selälleen.
Paketti laitetaan hiillokseen tehtyyn monttuu, ei siis maan sisään, ja peitetään hiilillä. Päälle maltillisen kokoinen nuotio.
OBS tässä vaiheessa on tärkeintä, että paketti pysyy ehjänä.
Pakettia paistetaan noin tunti ja annetaan olevuntua 1/2 tuntia.
Sitten vain paketti rikki ja syömään. Avaamisessa kannattaa olla varovainen ettei tuhkaa, savensiruja tmv. mene paistiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 31.07.2014 11:16 Viestin aihe: |
|
|
Maustuuko se ollenkaan jos vaan sisälle laitetaan mausteet? Eipä niitä kyllä oikeen muuten voi laittaa.. Miksi selälteen se lintu? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 31.07.2014 12:06 Viestin aihe: |
|
|
Maustetaan sitten syödessä enempi.
Selälleen koska näin tietää avatessa miten päin otus on, ei ole niin herkkä kuumalle pohjahiillokselle ja näin on aina onnistunut.
Jos on epävarma kypsyttämisestä, niin hyvä konsti on laittaa sisälle esim. sipulia/omenaa. Pysyy mehukkaampana. Mä en ole tota täytettä käyttänyt, mutta toimii hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|