Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
juru Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Kes 2014 Viestejä: 42
|
Lähetetty: 23.09.2014 05:55 Viestin aihe: Chilin käyttö riistaruoassa |
|
|
Koitin etsiskellä foorumilta chilin käytöstä riistaruoassa, ja muutamia chiliketjuja löytyikin mutta keskittyivät enemmän chilien kasvattamiseen.
Kysynkin nyt teiltä arvon toverit että mitä olette mieltä chilin käytöstä riistaruoan valmistamisessa?
Riistassahan on vahva maku monesti itsessään, joissain lajeissa vahvempi ja joissain vain vahva. Suola, pippuri ja sipuli toimivat lähes kaiken kanssa, mutta mitä olette mieltä chilin käytöstä riistan kanssa? Erityisesti valmiiden chilimausteiden tai -kastikkeiden suhteen? Saa antaa myös tuorechili-vinkkejä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35430
|
Lähetetty: 23.09.2014 05:56 Viestin aihe: |
|
|
Saattaa sopia kuivattuun lihaan,itse en pidä yhtään mutta muistelen jonkun kehuneen. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juru Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Kes 2014 Viestejä: 42
|
Lähetetty: 23.09.2014 06:33 Viestin aihe: |
|
|
Varmasti jakaa mielipiteitä. Riistan makua en haluaisi peittää, mutta sanotaanko että hirven lihaan voisi tuoda ehkä omanlaisensa säväyksen? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 23.09.2014 07:06 Viestin aihe: |
|
|
Kauko-Idän maissa, varsinkin Kiinassa, tehdään ankkaa, hanhea ja sorsaa resepteillä, jotka tuntuvat suomalaiseen suolapippurimeininkiin tottuneesta hurjilta. Chiliä Kannattaa ilman muuta kokeilla! Joku itämainen wokkiateria sorsasta uppoaa ihan varmasti. _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Supe Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Tou 2014 Viestejä: 4812
|
Lähetetty: 23.09.2014 08:01 Viestin aihe: |
|
|
Johonkin hirvenlihaan sopii joskus vaihteluna hyvin. Pahempana pidän itse kun riistalintu maustetaan pekonisiivuilla sian makuiseksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juru Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Kes 2014 Viestejä: 42
|
Lähetetty: 23.09.2014 08:06 Viestin aihe: |
|
|
Joo ei missään nimessä pidä mennä maustamaan riistaa pilalle.
Isommissa riistaeläimissä olisi ehkä potentiaa maustaa chilillä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fighterman Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Tam 2013 Viestejä: 1118 Paikkakunta: 100kunta
|
Lähetetty: 23.09.2014 08:09 Viestin aihe: |
|
|
Lihaa se vain on se riistankin liha, itseä ainakin kyllästyttää helposti samat ruuat päivästä toiseen. Jos peuran jauhiksista esim tulee hyvä lasagne, niin miksi siitä pitäisi aina väkisin vääntää joku kokkikolmos soppa johon tulee vain pippuria ja suolaa? Silti sekin ihan hyvää on, ja Jaakko the keittiögurua pidän suuressa arvossa, ja hänen ohjeilla olen kokannut vuosienvarrella pienen rekkakuormallisen riistaa.
Itse olen joskus tehnyt sorsaa kiinalaisella reseptillä johon tuli esim. makeaa chilikastiketta, ja voin kertoa että oli hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 23.09.2014 08:37 Viestin aihe: |
|
|
Itse käytän lihana lähes pelkästään riistaa, lukuunottamatta meetvurstia ja makkaraa jne. Kesällä saattaa tulla ostettua alennuslihoja griilliin myös.
Että jos nyt ylipäätään haluaa chiliä liharuokiinsa, niin riistaruokiin sitä on sitten melkeinpä laitettava. Ja sopii siinä missä muullekin lihalle. Fiiliksen mukaan, joskus menee pelkän suolankin kanssa ilman mustapippuriakin fileet. Vaan monesti menee chiliä ja ties mitä muutakin maustetta eväkseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 23.09.2014 09:00 Viestin aihe: |
|
|
Chilihän ei sinänsä maistu oikein millekään, niin ei se makua varsinaisesti peitä. Jos tykkää tulisesta, niin miksei.
Joku billtong ja braaing (siis etelä-afrikkalaista) ovat mainioita esimerkkejä siitä kuinka mausteita voi ja _tulee_ käyttää riistaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juru Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Kes 2014 Viestejä: 42
|
Lähetetty: 23.09.2014 09:26 Viestin aihe: |
|
|
Jep. Tulee käytettyä chiliä melko reilusti sekä kanan että naudanlihassa, joten mietin että riistassakin sitä voisi käyttää jos kaipaa vaihtelua.
Antakaa vain tulla lisää ehdotuksia, täällä kynä sauhuaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 23.09.2014 09:40 Viestin aihe: |
|
|
Eiköhän vaihteluna ihan sopiva. Itselle "perinteiset vanhankansan" teerireseptit tökkii aika reilusti. Jotain täytyy niille keksiä, viimekin vuonna jätin teeret ja mettot rauhaan juuri maun takia, en ampunut yhtäkään. Seisojaakaan ei enää ole. En vain pidä niiden mausta. Pyy poikkeus.
Hirveä tulee käytetty kuten nautaa, eli monenlaista ja vaihtelevia mausteita.
Ei se chilin laittaminen aina tarkoita sitä, että chiliä laitetaan niin paljon ja niin tulista, että hiki valuu ja seuraavana päivänä puonsilmä tulessa. Sitä en itsekään ymmärrä, että sitä laitetaan peittämään kaikki muut maut. Ennen chilillä ja muilla kovilla mausteilla on peitetty pilaantuneen lihan maku. Siihen ei nyt meillä ainakaan ole ollut tarvetta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 23.09.2014 12:17 Viestin aihe: |
|
|
LG1 kirjoitti: | Ennen chilillä ja muilla kovilla mausteilla on peitetty pilaantuneen lihan maku. Siihen ei nyt meillä ainakaan ole ollut tarvetta. |
Toki siinä on se ero ettei chili kyllä varsinaisesti peitä makuja, tosin jos tottumaton niitä liikaa käyttää niin suu on sen verran tulessa ettei makuja maista.
Itse laitan chiliä kyllä niin riistan kun muun ruuan sekaan, milloin missäkin muodossa ja määrissä. Toki ihan perinteinen hernekeitto, hirvikeitto tai vaikka poronkäristys myös maistuu - enkä niitä (yleensä) lähde tuunamaan. Mutta kyllä ainakin riistaa grillatessa se tulee melkein poikkeuksetta maustettua chilillä, samoin riistatortilla ja burgerit ym... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 23.09.2014 13:12 Viestin aihe: |
|
|
Miedot lajikkeet sopivat hyvin erilaisiin pataruokiin, jolloin pointtina ei ole niinkään tulisuus vaan saada paprikan makua. Erityisen lämpimästi muistelen kautta 2008/9, kun enovainaan savustamat keskikoiset chilit/paprikat olivat vakiomausteena pörköltissä ja gulassissa. Näin sai ruokaan hieman tulisuutta ja savuisuutta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35430
|
Lähetetty: 23.09.2014 13:15 Viestin aihe: |
|
|
Ahh,siitä se chilin vastenmielinen maku,inhoan paprikaa ja niin inhoaa mahakin,kuin happoa kypsennettynäkin.
Ole ajatellutkaan tuota... _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|