OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 12.03.2011 00:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo ja vain siksi ettei sitä voi syödä enempäänsä.

Mulla on kuivaliha jäänyt milloin jääkaappiin, jollekin pöydälle, autoon tai reppuun eikä koskaan ole pilaantunut. Kuivunut kyllä ihan koppuraksi. Toki sen saa homehtumaan kun muovipussiin jättää, jonka vuoksi kannattaa suosia paperipusseja.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 14.03.2011 19:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pohjoisen reissulta palatessa hoksasin kemijärven halpakaupassa olevan naudan pumppuja myytävänä. Meinasi muuten rouvalta muljahtaa silmät päästä kun nostin satsin ostoskärryyn Smile

Tänään pienin pumput ja suolasin 6%:n suolaveteen. Tohtineeko noita enää ripustaa seinälle vai palvaanko suosiolla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 14.03.2011 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No tuskin niistä huonoja palvaamallakaan tulee, mutta ilmojen vuoksi uskaltaa huoletta nostaa kuivumaan.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 14.03.2011 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos noita pari päivää liottelisi ja kokeilisi ensimmäisen kerran kuivalihan tekoa.

Emäntä meinäsi että saan ihan itse syödä koko satsin Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 14.03.2011 20:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvillä pohjilla oot, kun kopilas nuin reelusti luppaa.... Wink
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mauriantero
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Elo 2010
Viestejä: 24
Paikkakunta: Pohjonen Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 14.03.2011 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Pohjoisen reissulta palatessa hoksasin kemijärven halpakaupassa olevan naudan pumppuja myytävänä. Meinasi muuten rouvalta muljahtaa silmät päästä kun nostin satsin ostoskärryyn Smile

Tänään pienin pumput ja suolasin 6%:n suolaveteen. Tohtineeko noita enää ripustaa seinälle vai palvaanko suosiolla?


Mitäpä tuommoset pumput sitten kustansi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 14.03.2011 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muista sitten kivineva, että kuivalihan teko ei ole hätäisten hommaa: semmosen 3-6 viikkoa ottaa riippuen lihapalasten koosta.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 14.03.2011 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tais olla tuon 1,99€/kg
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 14.03.2011 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Muista sitten kivineva, että kuivalihan teko ei ole hätäisten hommaa: semmosen 3-6 viikkoa ottaa riippuen lihapalasten koosta.


Meinaa jo nostaa sylen suuhun, kun kuvittelee miten leikkaa nätin viipaleen ja vie sen suuta kohti - vaan maltettava on.

Kohtuu pieniä paloja tein varmuuden vuoksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mauriantero
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Elo 2010
Viestejä: 24
Paikkakunta: Pohjonen Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 14.03.2011 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kivineva kirjoitti:
Tais olla tuon 1,99€/kg


No halapaa on. Itekki pitänee jostakin hankkia lihat nyt ja noi naudan pumput vois kiinnostaa.

Olen tehnyt 2 talvena naudan paisteista, jotka löysin tarjoushyllyistä, ja suolaus meni molemmissa perseelleen. Ekana vuotena tuli ultra suolasta ja tokana vähemmän, mutta silti kova suola, ettei pelkiltään viittiny suuhun tunkea. Tein keiton molemmista satseista ja ne onnistu hyvin.

PS. Kuivaliha kokeiluni olen tehnyt pohjoisessa keski-suomessa, joten eipä se ole ainoastaan lappalaisten juttuja. Täällä ei tunnu vaan jostain syystä saman alan harrastajia pahemmin olla,vaikka ilmasto on vielä kovinkin otollinen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tube15
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 177
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: 15.03.2011 12:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihtee kansa kiinnostasi kokeilla. Minkäkokoista siivua te leikkelette siitä lihasta tai kui paksuja siis ja minne ilmansuuntaan ne tulis laittaa, tai onko sillä väliä?
Jos sitä ei suojaa millää minkkiverkolla ni käypikö talitintit hakemassa oman osansa? Sämpyllä ei ainakaan näyttäs mitää olevan suojana.
_________________
"Ehkä otin, ehkä en"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
mauriantero
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Elo 2010
Viestejä: 24
Paikkakunta: Pohjonen Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 15.03.2011 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tube15 kirjoitti:
Ihtee kansa kiinnostasi kokeilla. Minkäkokoista siivua te leikkelette siitä lihasta tai kui paksuja siis ja minne ilmansuuntaan ne tulis laittaa, tai onko sillä väliä?
Jos sitä ei suojaa millää minkkiverkolla ni käypikö talitintit hakemassa oman osansa? Sämpyllä ei ainakaan näyttäs mitää olevan suojana.


Omat kokeiluni:

- n. 1 cm paksuista siivua. Ohuempi siivu kypsyy/kuivuu luonnollisesti nopemmin kuin paksuhko

- Liha leikataan pituus syin.

- lihat eivät kosketa toisiaan.

- omatekoisen häkkilaatikon sisällä (puurimakehikko ja kanaverkkoa ympärillä). En kuitenkaan ole koskaan nähnyt lintujen yrittäneen edes.

- Auringon valolta ovat olleet piilossa

- Häkki roikkumaan esim. katon reunuksen alle.

- mutta ensikertalaisille varoitus sen suolan kanssa. Nyt liottelen lihat suolaliuoksessa n 10 % ja saavat olla muutamia tunteja.

- vähintään 4 viikkoa olen pitänyt roikkumassa. Väri kertoo valmiusasteen.

Rohkeasti kokeilemaan vaan. Kannatta hankkia mahd halvat lihat vaan niin ei ota okulaattoriin jos menee ketuiks.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tube15
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 177
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: 15.03.2011 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia. Täytynee hakea kaupasta lihaa ja laittaa parvekkeelle roikkumaan. Siinä kun pysyvät auringolta ja sateelta suojassa.

Eli eiku testaamaan.. Laughing
_________________
"Ehkä otin, ehkä en"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
igorrock
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Maa 2004
Viestejä: 13930

LähetäLähetetty: 15.03.2011 17:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Naudansydämien kanssa oma menettelyni oli seuraavanlainen;

Ensin lihoista ylimääräinen rasva pois, tämän jälkeen paloittelu (sydän kahteen osaan). Sitten puoleksi vuorokaudeksi viileään paikaan kylläiseen suolaliemeen. Tämän jälkeen lihapaloihin narulenkit ja ulos räystään alle koukkuihin roikkumaan ja kuivumaan.

Häkkiä en koskaan käyttänyt mutta siitä ei myöskään ole haittaa. Ja jos laittaa lihat katon harjalle niin käytännössä pakollinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 16.03.2011 19:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään roikkumaan. Tuohon aikaisin aamulla ehkä hetken aikaa aurinko paistaa, mutta päivemmällä roikkuvat varjossa. Toivottavasti kelit pysyy suotuisana...

Lisäsin vielä katiskaverkon ympärille, kun alkoi tintti laulamaan vieressä...



Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 37 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com