OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 21.03.2011 16:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mauriantero kirjoitti:
En saanut näköhavaintoa ns. housut kintuissa -tilanteesta, mutta jo kuivalihasektorille tulo oli hälytyssignaali. Tarkoituksella jätin kyllä omista siivuista suolan vähemmälle, niin josko sillä kiinnostuivat..

Joka tapauksessa RHP:lle laitettu lupahakemus vetämään tänään, josko moinen ryökäle saataisiin pysäytetyksi. Mikähän olisi sopiva kaliberi?


Ennen ku pistät ilmotusta eteenpäin niin tarkistappa koskiko tipunen lihaan vai siihen taliin. Veikkaan että taliin..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mauriantero
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Elo 2010
Viestejä: 24
Paikkakunta: Pohjonen Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 21.03.2011 18:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mk2 kirjoitti:
mauriantero kirjoitti:
En saanut näköhavaintoa ns. housut kintuissa -tilanteesta, mutta jo kuivalihasektorille tulo oli hälytyssignaali. Tarkoituksella jätin kyllä omista siivuista suolan vähemmälle, niin josko sillä kiinnostuivat..

Joka tapauksessa RHP:lle laitettu lupahakemus vetämään tänään, josko moinen ryökäle saataisiin pysäytetyksi. Mikähän olisi sopiva kaliberi?


Ennen ku pistät ilmotusta eteenpäin niin tarkistappa koskiko tipunen lihaan vai siihen taliin. Veikkaan että taliin..


Eipä tuo ollu tajunna/kerenny häkin sissään....

Toisekseen talia ei ollu juuri mittään noissa lihoissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hallakaira
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 11 Maa 2011
Viestejä: 36

LähetäLähetetty: 21.03.2011 18:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään nykäsin ensimmäisen lihaerän pois kuivumasta, on viime syksystä hirvenpaistia ja poroakin tuosta lähes naapurilta, syötäväähän tuosta jälleen tuli vaikka suolaa olisi ehkä saanut olla reilummalla kädellä näin omaan makuun. Toinen samanlainen satsi on viikon verran vielä katiskaverkkoin suojassa ja sitten on omiksi tarpeiksi hiukopalaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
phh
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2004
Viestejä: 463

LähetäLähetetty: 22.03.2011 13:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvät on ollu kuivauskelit myös etelässä, kolmessa viikossa on osa kuivanut jo riittävästi. Paksumpia vielä joutuu vähän aikaa pitämään. Viime vuodesta oppineena en enää yrittänyt kuivata liian paksuja ja hyvin tosiaan tuntuu kuivavan.

Kiitokset muuten suosta sydämen kuivausvinkistä, ei muuten jää pumput pöydälle pyörimään ensi syksyn lihanjaolla.. Tällä kertaa kuivasin hirveä, poroa ja nautaa, lihaa ja pumppua. Näistä osaa savustin kylmällä savulla muutaman tunnin ennen kuivausta. Oman makuun savustetut on kaikissa edellä mainituissa parempia kun naturaalit. Kannattaa kokeilla!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Kiimahauki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Hei 2008
Viestejä: 222
Paikkakunta: Etelä-Lappi

LähetäLähetetty: 23.03.2011 08:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Voipi olla vain pintaan tihkunutta valakuiasta se karsta.
Jos pinta maistellessa liikasuolaselle on, niin viruta tovonen veellä, kuivaa serlalla ja anna olla vielä pari päivää orressa.

Ps. Tuotko miittiin kuivalihat, jos minä vastaavasti savuhirvisiivuja..?


Jos vain tuolta orastavalta tementialta muistan niin otan kuivatlihat ja kylmäsavuhaukea maistiaisiksi.
_________________
Äkkiäkös se riski mies tunnin kävelee...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Berkele
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 2224
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 23.03.2011 21:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvät on kelit Oulun seuvulla. Toissapäivänä laitoin lihat roikkumaan, niin tänään oli jo pintakuivat. Ens viikolla pittää laittaa lampaansyvämmet pienen kylmäsavun saattelemana roikkumaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tube15
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 177
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: 23.03.2011 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viikon ne on nyt roikkunna. Hyvin on jo väriä pintaan ottanu! Häätyy vielä ootella toine mokoma ainaki ja kopasta vähä ohuesta palasta, että jääpikö ne syömätä.. Shocked Paksummat tuntu sisältä vielä vähä pehmeältä, mut antaaha niije rauhassa roikkua!
_________________
"Ehkä otin, ehkä en"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Ark
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2010
Viestejä: 206

LähetäLähetetty: 23.03.2011 23:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:


Eihän se suola Ark vielä maistu, kun eihän liha voi sulla vielä kuivaakaan olla. Totta sulla ainakin kolme vuorokautta ne lihat suolautu?


Oisko ne kaks vrk:ta ollu kupissa. Vaikutti niihin kaikki imeytyneen, tai ainaki sulanu oli Smile

Taisivat kuivahtaa jo liiaksikkin äskeisen maistelun perusteella, kun aika ohuita suikaleita tein.

Uus satsi pitää koittaa kehittää jostain, ei kuitenkaa kaikkia paisteja kehtaa silputa ja sydäntä ei tullu mennä syksynä jemmattua.
Jos ei muuta niin pitää haukiputaan säästökuoppaa käydä tonkimassa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 24.03.2011 15:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On se vaan hyvvee, tässä itelleni tiiseriä pidän ku oottelen lihojen valmistumista. löytypakastimesta yllättäen vielä yks viimevuotinen tuotos, piti töihin ottaa hiukopalaksi. hyvää on Razz
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6331
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 24.03.2011 17:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niille jotka ei ole ennen lihaa tehneet muistutus lihan valmiuden arviointiin. Liha on silloin läpeensä mustaksi kuivunutta kun se reilusti sormilla puristamalla ei juurikaan painu kasaan. Tälläiset hyvät ilmat huijaa helposti lihankuivaajaa kun pinta kuivuu kovaksi koppuraksi ja sisällä onkin vielä "medium" liha. Kosteammalla ilmalla kypsyyden arviointi on helpompaa kun pinta ei ole niin kova.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tube15
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Elo 2004
Viestejä: 177
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: 24.03.2011 19:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota just itekkii mietin tuossa et millo ne sit ois valmiita, ku ei kokemusta aiemmin ole.. No ei ne varmasti vielä viikon jälkeen olekkaan, mutta pitäs ilmeisesti malttaa vaa ootella. Pinta on ruvennu jo tosiaa tummumaan ja vähä kovettumaan, mutta paksumpia paloja pystyy vielä sormilla painamaan.. Eli antaahan nuijen vielä roikkua! Laughing
_________________
"Ehkä otin, ehkä en"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
kivineva
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2006
Viestejä: 1821

LähetäLähetetty: 24.03.2011 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kotiuduin tuossa reissuhommista kotiin ja ensimmäiseksi sitä piti käydä seinikset tarkistamassa. Reilussa viikossa ovat kummasti muuttaneet olomuotoa kuivempaan suuntaan. Vaan antaahan roikkua vielä rauhassa.

Pienen siivun leikkasin ohuimmasta siivusta. Vähän on suolan puutetta, olisi ehkä saanut olla reilummassa suolavedessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21108
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.03.2011 20:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sämpy kirjoitti:
Niille jotka ei ole ennen lihaa tehneet muistutus lihan valmiuden arviointiin. Liha on silloin läpeensä mustaksi kuivunutta kun se reilusti sormilla puristamalla ei juurikaan painu kasaan. Tälläiset hyvät ilmat huijaa helposti lihankuivaajaa kun pinta kuivuu kovaksi koppuraksi ja sisällä onkin vielä "medium" liha. Kosteammalla ilmalla kypsyyden arviointi on helpompaa kun pinta ei ole niin kova.

Ja kun lihaköntän vallanneet kärpäsen toukat ovat lihonneet n. puoleen tuttujen pilkkitoukkien koosta niin silloin valmista! Bon apetit! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 24.03.2011 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pittäästä toukkiin olla tuommosia pikkurillin puoliskon kokosia.
Alakaa olla näppeimmilleen purastavvaa eikä mittää jytysiä.
Sehi niisson hyvä, ettei luut rutise hampaissa ja jos kelle ei kelepaa, niin nehän saapi töpehtiä suupielestäsä menemään. Cool
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 24.03.2011 23:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäisestä satsista on puolet syöty.. Olipahan niin maukasta, että piti laittaa seuraava häkillinen roikkumaan.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 38, 39, 40 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 39 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com