OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mielipidekirjoitus

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
admin
Site Admin


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 1373

LähetäLähetetty: 25.03.2011 16:38    Viestin aihe: Mielipidekirjoitus Vastaa lainaamalla viestiä

(julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti täällä, koska seuraava Ase-lehti ilmestyy juuri vaalien aikaan)

Lainaus:
Hyvä Ase-lehden toimitus,

Eduskuntavaalien kynnyksellä haluan muistuttaa kaikkia metsästäjiä, urheiluampujia ja aseharrastajia tarkan harkinnan paikasta. Aselakiuudistuksen ensimmäinen osa hyväksyttiin eduskunnassa viime syksynä. Toinen osa on tulossa uuden eduskunnan käsittelyyn – joskus tulevaisuudessa. Missä määrin valmistelua on jo mahdollisesti tehty ei ole tiedossa. Eduskuntavaaleissa ei vaihdeta ministeriöiden virkamiehiä, jotka säilyttävät entiset asenteensa. Näin ollen hyvää ei ole luvassa lakiuudistuksen toisen vaiheen valmistelussakaan. Ensimmäisen osan sisältö runnottiin läpi hallituksen iltakoulussa eikä asiantuntijoiden mielipiteillä ollut asiaan juurikaan vaikutusta.

Julkisuudessa esiintyneiden poliitikkojen kannanotot aselakiin, lukuun ottamatta jyrkästi kaikkien aseiden hallussapitoa vastustavia, olivat mitään sanomatonta lässyttelyä. Kaiken huippuna on oikeusministerin vihjaus aseiden osien säilyttämisestä ampumaratojen lautakopeissa. Tällä luotaisiin lähes rajattomat markkinat rikollisille hankkia erilaista asemateriaalia. Samalla riistettäisiin laillisen aseen haltijalta näitä koskeva omaisuuden suoja. Jos aseen omistajalla kuitenkin olisi oikeus noutaa muualla säilytettävä osa tarvittaessa, tällaisella järjestelmällä ei olisi mitään vaikutusta aseen mahdolliseen rikolliseen käyttöön. Järjetöntä!

Hyvät metsästäjäveljet älkää myykö esikoisoikeuttanne papusopasta! Poliitikot ovat antaneet sellaisen kuvan, että metsästäjien aseisiin ei puututa tulevassakaan lainsäädännössä. En usko tähän. Jos saadaan pää auki kieltämällä jokin asetyyppi, polkua on helppo jatkaa. Käsiaseiden jälkeen voisivat hyvin olla itselataavat kiväärit ja haulikot, sitten lippaalliset aseet jne., kunnes oltaisiin neuvostovaltion systeemissä, eli ainoita sallittuja aseita olisivat yksipiippuiset kertalaukaistavat haulikot. Nekin vielä ainoastaan ”luotettavilla” kansalaisilla.

Eli pääasiaan. Äänestäkää AINOASTAAN sellaisia kansanedustajaehdokkaita, jotka selkeästi ilmoittavat kantansa viime syksynä hyväksytyn lain korjaamiseen ja ennen kaikkea tulossa olevaan lain toiseen vaiheeseen. Muuten uusi lainsäädäntö saattaa pudottaa pohjan metsästyksen, urheiluammunnan ja muun aseharrastuksen harjoittamiselta Suomessa. Lisäksi ”kieltolaki” romahduttaisi asemarkkinat eikä valtio missään tapauksessa korvaisi menetettyjä aseita niiden todellisesta arvosta.

Nim. Urheiluampuja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
FnMag
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Huh 2010
Viestejä: 811

LähetäLähetetty: 06.04.2011 12:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuon pitäisi olla ihan itsestäänselvyys sellaisella metsästäjällä/ ampumaurheilun harrastajalla joka haluaa jatkaa harrastustaan myös tulevaisuudessa ilman paksua lompakkoa. Jyrkkä ei puolueille jotka painoi Määää nappia aselakiäänestyksessä. Nämä puolueet tulevat äänestämään Määääää... myös aselaki II vaihetta äänestettäessä. Oli se millainen tahansa. Asia on jo päätetty kabinetissa.

Vaikka jotain asetyyppiä ym. ei suoraan kiellettäisikään niin hommat hoituu helposti vähän pitemmän tien kautta. Ampumaradoille kuuluu kummia. Ampumaradat ovat seuraava "hyökkäyksen" kohde. Esim. melusta tulee ase ampumaratoja vastaan sekä myös lyijystä. Melulta ei voi välttyä ampumaradalla. Meltulta suojaaminen ja luotiloukkujen kanssa pelaaminen tulee seuralle tosi kalliiksi. Jäsenmaksut nousee ja silti voi ampumarata mennä kiinni. Uuden ampumaradan perustaminen luontoon tulee erittäin hankalaksi jne... Myös puolustusvoimat ovat lähteneet tähän mukaan paitsi omissa ammunnoissaan niin eteenkin siviilien ammunnan rajoittamiseen Pv:n radoilla. Melu on syypää. Niin aina. Harrastelijoilta ja metsästäjiltä loppuu ampumapaikat pikku hiljaa. Sitten poistuu peruste aseen hallussapitämiseen ja laulu on valmis.

Jos nykyinen hallituskokoonpano saa jatkaa niin uskallan väittää, että sitä seuraavalla hallituksella ei ole enää paljoa kiellettävää aseharrastusten osalta. Sitten on sitäpaitsi jo myöhäistä.
_________________
Sokeiden valtakunnassa yksisilmäinen on Kuningas.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com