OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Uusi jalostus Suuntaus!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 58, 59, 60  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Rammeri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hel 2011
Viestejä: 41

LähetäLähetetty: 18.05.2011 08:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulta meni mielenkiinto tähän keskusteluun ja kädenvääntöön Räsä-ukon kanssa serobeista ja puhtaista hirvikoirista.Ilokseni olen saanut huomata että onhan täällä vielä oikeitakin koirankasvattajia Laughing jotka arvostaa koetuloksia ainoana oikeana näyttönä koiran toimivuudesta.
Mielenkiinnolla odotan tuloksia Räsä-ukon serobi pentueesta kuinka se maailma alkaa kääntymään.
Hyvää keväänjatkoa ja alkavaa kesää kaikille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16739

LähetäLähetetty: 18.05.2011 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toisia kiinnostaa seropit ja toisia puhdasrotuiset. Joten antaa kaikkien kukkien kukkia, ei kun koirien haukkua.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
PSa/ent. Kytösavu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2011
Viestejä: 656
Paikkakunta: Lapua

LähetäLähetetty: 18.05.2011 21:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toisia kiinnostaa kehittää yhteisen edun vuoksi hallitusti hyviä metsästyskoiria. Toisia kiinnostaa luulla tietävänsä yksin itse kaiken paremmin.
Maailma on jo pullollaan kaikenlaisia koirarotuja ihan liikaakin, ja sitten osa vielä haaveilee keksivänsä kaiken uudelleen.
Kyllä nämä metsästyskoekoirat ovat vähemmän kehukoiria kuin netissä mainostamaan joutuvien koirat.
_________________
pekka.salomaki(at)gmail.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
miketa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Syy 2009
Viestejä: 1070

LähetäLähetetty: 18.05.2011 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mummo soitti papalle: "Ajele varovaisesti, siellä joku sekopää ajaa moottoritietä väärään suuntaan." Pappa vastasi: "Mutta noitahan on satoja!"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jani Mäkinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Kes 2008
Viestejä: 510
Paikkakunta: forssa

LähetäLähetetty: 18.05.2011 21:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no ohan se hyvä kun mettäkoiria tulee mut toiset tykkää kisailla toiset tehdä lihaa ja paperille helpompi saada kun lihoiksi jotenkin tuntuu siltä et paperimiehet katkeria räsälle Rolling Eyes älkää olko murheellisia eihän koirat teille tule jokainen ottaa koiran mistä haluaa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21108
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.05.2011 21:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kukaan ole murheellinen.. Ja sen verran voin Jani Mäkinen tuoda julki että koiralla on paljon helpompi tehdä lihaa kuin saada paperille Voi1 oikeuttavia pisteitä.. Laughing

Minun koirilla ei ole ainuttakaan tulosta kokeista. En ole käynyt kokeissa kuin tuomaroimassa. Mutta hirviä noille minun koiruuksille on ammuttu piitkästi kolminumeroinen luku. Ja vanhin koira siis seropi ja nuorempi jämtti. Sitten on vielä pari muuta nuorta mutta niille ei varsinaisia kaatoja vielä. Jämyä olisi tarkoitus saada kokeisiin syksysti, jos löydän tuomarit. Innokas koemies olisi haukuttanut sillä ykkösen helposti heti koiran ollessa 1,5v iässä, nyt koira kuitenkin jo 3 vuoden päälle mutta hyvä olisi saada tietokantoihin vähintään yksi ykkösen tulos (mielluummin kva arvoon oikeuttava määrä) jotta kaikki jalostuksellisesti tarkkailevat näkisi että kyseinen koira toimii hirvelle. Kokeissa käynti on vaan jäänyt ja jäänyt ajan puutteen vuoksi. Mielluummin sitä on pyssyn kanssa metsällä kuin kokeissa. Kokeet kuitenkin kuuluu vastuulliseen ja järkevään jalostustoimintaan ja siellä tulisi käydä "vaikka vähän väkisin". Yksi mikä on myös lingannut kokeissa käyntiä on ainainen tuomaripula.

Eli kommentoin ketjua reilusti yli 100 hirven kaadon veteraaniseropin omistajana. Siitä huolimatta mielipiteeni on että seropipentueiden teettäminen ei palvele koirilla metsästävien yhteistä etua, vaikka niistä voi tulla todella hyviäkin koiria. Mutta onhan jokaisella oikeus seropipentueita teettää, ei siinä mitään.. Samalla tavalla minulla on oikeus olla asiasta eriävää mieltä.. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
metsässä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Elo 2005
Viestejä: 522

LähetäLähetetty: 19.05.2011 00:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:


Eli kommentoin ketjua reilusti yli 100 hirven kaadon veteraaniseropin omistajana.

Eikös siinä olisi hyvää aiheeseen liittyvää jalostusmateriaalia.
Jos sukutaulun kaikilta koirilta olisi ammuttu vähintään 100 hirveä,niin
pennut herättäisivät mielenkiintoa kovimmissakin kennelihmisissä.
Ehdotuksena jalostussuunnitelmaan,että 100 hirven jälkeen koira otetaan vasta mukaan jalostukseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21108
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 19.05.2011 07:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

metsässä kirjoitti:
Ehdotuksena jalostussuunnitelmaan,että 100 hirven jälkeen koira otetaan vasta mukaan jalostukseen.

Kuten edellä kerroin, jos koira toimii kohtuullisesti, on hirven tappaminen sen haukkuun suhteellisen helppoa, eikä kaatojen määrä kerro koirasta mitään ihmeellistä. Koepöytäkirjat sen sijaan kertoo kaiken oleellisen. Meillä on iso porukka ja ammumme vuosittain muutamia kymmeniä hirviä. Edellämainitussa seropini kaatosummassa on mukana myös liikkeeseen ammutut eli kaikkia ei suinkaan ole ammuttu haukusta. Haukustakin on kaadettu useita kymmeniä, ettei kyseessä nyt aivan ajokoira ole. Porukamme metsästyskulttuuri sanelee pitkälti ehdot miten koiran kanssa jahtaillaan, joten mahdollisuutta puhtaaseen haukuista kaatamiseen ei ole. Meillä toimivia koiria on aina ollut niukasti, joten on selvää että pelaavalle koiralle tulee kaatoja. Jossain pienemmässä porukassa joku huippukoira voi joutua tyytymään muutamaan vuosittaiseen kaatoon. Myös koiranohjaajalla on suuri merkitys paljonko kaatoja tehdään ja minusta koiran ohjaajan ominaisuuksia ei tarvitse jalostuksessa tietää.. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rammeri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hel 2011
Viestejä: 41

LähetäLähetetty: 19.05.2011 09:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuhola on oikeassa,koiranohjaajalla on todella suuri merkitys sekä metsästyksessä että kokeessa.Hyvästä pennusta on helppo tehdä ajuri porukanpyynnissä jos koiranohjaaja on kokematon ja antaa ampua ensimmäiset hirvet "liitoon".On paljon porukoita joissa on muutama koiramies ja paljon koirattomia passimiehiä.Jos koira A haukkuu hirveä ja koiranohjaaja tai joku muu hiipii haukulle ja ampuu sen tai koira B joka tavantakaa löytää hirvet ja laittaa ne liikkeelle eli ajaa passiketjuun ja ne ammutaan sinne.Varmasti porukan mielestä sessu B ON HUIPPU koira ja täyttä jalostus kamaa kun taas koiran A hirvet pitää vetääkin tuolta kilometrien päästä.Koira B:stä puhutaan kotipitäjässä ja naapurikunnissakin että siinäpä vasta koira mutta sitte ihmetellään miten sillä ei saada haukutettua edes avo 1 koetta.
A koiran kohdalla tutkitaan koepöytäkirjoja ja jalostusindeksejä kun sen pentuja markkinoidaan,B koiran kohdalla istutaan nuotiolla ja kuunnellaan mahtavia metsästystarinoita ja pennun ottaa ken tahtoo.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Räsä-ukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2010
Viestejä: 310

LähetäLähetetty: 19.05.2011 09:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voi maailma! kyllä voin sanoa että kokeista oikein tarjotaan tulosta, kerron yhden esim, olin muuan sahurilla kokeissa tavoitteena saada avo 2 joka a iemmin riitti mva arvoon, ja koiralla oli sertit koossa ja cacippikin,koira olisi ostettu ranskaan siitos koiraksi jos olisi ollut mva.... mut kun poloinen ei viihtynyt hirvillä sen vertaa, kun koe tuomarit tiesi tämän kaupan, tarjosivat että "kyllähän tulos tehään" mut minä olen sen verran peri aatteen mies etten suostunut moiseen....eli oikein tarjottiin filunkia, kun koe oli ohi ja todettiin ettei kyvyt koiralla riitä moiseen, sai ylennyksen saman tien.....ja voin sanoa että huono luontoista porukkaa nää tuomarit, yhdeltä pääsi oksennus kun moisen näki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rammeri
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Hel 2011
Viestejä: 41

LähetäLähetetty: 19.05.2011 11:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin taas näitä Räsän juttuja ja ylennyksiä,tekikö tämä ylennys sinusta kovan jätkän,ehkä sinun omassa mielessä mutta ei tuomareiden.
Olen otettu että olet noin suoraselkäinen etkä ottanut tehtyä tulosta vastaan vaikka kaupat oli fransmanniaan asti,tuomareilta ottaisin kortit pois.
Voitko nyt kaiken nähneenä ja kokeneena koiramiehenä kertoa millainen mittari pitäisi koirille asettaa joka olisi kaikin puolin luotettava koiran taitoja mitattaessa?Itsellä on koirista kokemusta vain muutama vuosikymmen joten ei riitä ymmärrys muuhun kuin nykyiseen systeemiin.
Nyt on mahdollisuus muillakin koiramiehillä näyttää kyntensä ja kertoa parannusehdotuksia tai mittareita.Jos keksitään hyvä systeemi ko asiaan niin voidaanhan ensi syksynä järjestää skapa foorumin kirjoittelijoiden kesken ja testata uusia "aukottomia" sääntöjä,eihän sitä tiedä vaikka keksittäisiin jotain mullistavaa ja entisen systeemin kaatavaa.Nyt aivoriihet käyntiin ja ideoita kehiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ajava
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2008
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 19.05.2011 12:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mul olisi hyväehdotus koira kokeisiin.Koiran paperit olisi kirjekuoressa niin kauan kunnes koe aika olisi käytetty ja tulos vaihto ehtoja hyväksytty/hylätty.Kokeen jälkeen avataan kuori laitetaan leima paperiin ja jos kolmannellakaan käynnillä ei toimi niin paperit poltetaan.Pennun ostajan helppo lukea onko pennun vanhemmat kokeissa toiminnu ja pentu kauppa hiljenisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
terrieri2
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Elo 2010
Viestejä: 87

LähetäLähetetty: 19.05.2011 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Räsä-ukko kirjoitti:
Voi maailma! kyllä voin sanoa että kokeista oikein tarjotaan tulosta, kerron yhden esim, olin muuan sahurilla kokeissa tavoitteena saada avo 2 joka a iemmin riitti mva arvoon, ja koiralla oli sertit koossa ja cacippikin,koira olisi ostettu ranskaan siitos koiraksi jos olisi ollut mva.... mut kun poloinen ei viihtynyt hirvillä sen vertaa, kun koe tuomarit tiesi tämän kaupan, tarjosivat että "kyllähän tulos tehään" mut minä olen sen verran peri aatteen mies etten suostunut moiseen....eli oikein tarjottiin filunkia, kun koe oli ohi ja todettiin ettei kyvyt koiralla riitä moiseen, sai ylennyksen saman tien.....ja voin sanoa että huono luontoista porukkaa nää tuomarit, yhdeltä pääsi oksennus kun moisen näki.


Voi itku. Mitenkähän tuokin tarina on tuomareiden mielestä mennyt? Mistä ne nyt ois tiennyt "ranskan kaupoista", jollei omistaja ois niitä siellä tuloksen toivossa levitellyt. Ja kun ei saanu mitä halusi, niin koiralle "ylennys" ja tuomareista pahaa puhumaan...

Kilpailukielto tuollaisille olisi ihan oikein. Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Räsä-ukko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Hel 2010
Viestejä: 310

LähetäLähetetty: 19.05.2011 15:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No totta kaihan sitä ajatuksia metsässä vaihdetaan, ja kun tuollaiseen asiaan lähdetään tulosta hakemaan, toiveet on korkealla kun kuintenkin oli kyseessä kauppa jossa puhuttiin siihen aikaan mittavasta raha summasta.Vai onko tää "terri" mykkä metässä/kokeissa? Ja tämä ei ole mikään minun keksimä juttu...paikalla oli vaikutus valtainen KARHUKOIRA pomo (nykyisin). Ja toisekseen en viitsinyt pilata omaa mainettani koiran myyjänä, koska siihen aikaan tehtiin koira kauppoja runsaasti. Ja kun jotakin vaivasi tämä "ylennyksen" antaminen....kysyn???? kuka sen tekee jos en minä? Vai pitäisikö näitä "!&%¤# läjiä" elättää maailman tappiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jarno.j.t
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2010
Viestejä: 926

LähetäLähetetty: 19.05.2011 18:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lintujahti ei kuitenkaan oikein sytyttänyt ja lopuksi minun oli pakko aikalailla kovakouraisesti tuoda koiralle julki että emme ole lintujahdissa.

Tätä vähän tarkoitinkin , jos ottaa hirvikoiran on siitä minun mielestäni vaikka kovemmallakin kädellä otettava mielenkiinto muusta riistasta pois , aika on noloa seurueessa ( muistan nyt heti yhden läheisen norjanharmaa tapauksen Laughing ) kun koira haukkuu supikoiraa kiivaasti..porukka valmiina että hirvi se on ja ei , kyllä se kuulemma hieman koittelee laskea supikoira koiran haukusta karkuun , tässä tapauksessa koiran etu pitääkin mennä edelle..vaan sitä riistaa nurin mitä sille jatkossakin halutaan kaataa , se on sitten eri juttu jos koira kohdatessaan tappaa supikoiran ja jatkaa varsinaista työskentelyään..no siihen olisi aika vaikea ajoissa edes puuttua..

Seurueet ukkoutuu/harvenee , maaseudut tyhjenee jne. ajoketjumetsästys taitaa olla hyvinkin katoavaa perinnettä , vaikka mukavahan se tallatakin , kuitenkin jatkossa tarvitaan entistä enemmän toimivia hirvikoiria , hirvestys nyt kun palvelee muutakin kuin metsästäjän pakkasen täyttöä , taimikko/liikenne vahinkojen vähentäminen nyt ensimmäisenä tulee mieleen... Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Koirat yleensä Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 58, 59, 60  Seuraava
Sivu 37 Yht. 60

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com