Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Narttu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2011 Viestejä: 863
|
Lähetetty: 17.07.2011 16:07 Viestin aihe: Apuja lohen valmistukseen!? |
|
|
Saatiin naapurilta lohi... En ole mikään kalakokki, joten nyt mietin, että mitä tuon kanssa tekisi? Mausteet sisään ja uuniin? Vai fileiksi ja grilliin? (fileointi ei kyllä suju ihan luonnostaan )
Vinkkejä otan kiitollisena vastaan, jotta saadaan ruoka pöytään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
GraaviSupi Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Tam 2011 Viestejä: 823 Paikkakunta: KESKINAPA
|
Lähetetty: 17.07.2011 16:12 Viestin aihe: |
|
|
Aikuinen ihmine eikä osaa kalaa valmistaa. _________________ KVA ryyppäyksestä ja MVA kulli |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 17.07.2011 16:17 Viestin aihe: |
|
|
Kuinkas suuresta kojamosta on kyse. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 17.07.2011 16:34 Viestin aihe: |
|
|
Haulla löytyy netistä ohjeita esim. uunilohelle vaikka ja kuinka paljon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 17.07.2011 16:37 Viestin aihe: |
|
|
Ei kermaa eikä rasvaa. Yrttejä sisään ja pottuja kaveriksi. Grillimausteet toimii yllättävän hyvin. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tukelius Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2008 Viestejä: 3311 Paikkakunta: Mynämäki
|
Lähetetty: 17.07.2011 16:49 Viestin aihe: |
|
|
sahkuifk kirjoitti: | Ei kermaa eikä rasvaa. |
miksei? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Narttu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2011 Viestejä: 863
|
Lähetetty: 17.07.2011 17:00 Viestin aihe: |
|
|
Tollanen puoltoistakilonen
Uuniin se taitaa joutaa, yrttimaalta makua väliin ja perunat kaveriksi...? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 17.07.2011 17:03 Viestin aihe: |
|
|
tukelius kirjoitti: | sahkuifk kirjoitti: | Ei kermaa eikä rasvaa. |
miksei? |
Lohessa on rasvaa ihan omasta takaa kylliksi ja jos haluaa maistaa kalan niin ei sitä makua kannata peittää, loiventaa tahi korostaa.
Kärjeksi jotain paprikaa tai chiliä mutta kohtuudella.
Nämä toki vain minun vaatimaton mielipiteeni, makuasioita kaikki tyynniin... _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 17.07.2011 17:06 Viestin aihe: |
|
|
Miten olis loimulohi, mikäli aikaa on!?
Keskiruotoa halki ja lankkuun kiinni ja nuotion lämpöön; hidas, mutta maukas valmistusmuoto. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 17.07.2011 17:09 Viestin aihe: |
|
|
Jos loimulohta laittaa laudalla niin sen naulaamisen kanssa kannattaa olla huolellinen, muuten kala kypsyessään saattaa tipahtaa nuotioon...sekin on tullut nähdyksi vaikka itse en allergian takia kalaa ruuaksi laitakkaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Narttu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2011 Viestejä: 863
|
Lähetetty: 17.07.2011 17:22 Viestin aihe: |
|
|
Loimulohta ei tänään laitella, se on mökkiruokaa
Uunissahan tuo jo on. Laittelin vaan suolaa ja tuoretta tilliä väliin. Omasta maasta kaivetut perunat viereen, niin kelpo ruokahan siitä tulee Kokeillaan jotain "kommervenkkiä" sitte toisen kerran.
Aika vähän tulee kalaa laitettua ja enimmäkseen se on sitten pikkuahvenia grillissä tai savulahnoja. Ajattelin että jos täältä irtoais nopsaan jokin helppo ja hyvä resepti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5545
|
Lähetetty: 17.07.2011 18:03 Viestin aihe: |
|
|
sahkuifk kirjoitti: |
Lohessa on rasvaa ihan omasta takaa kylliksi ja jos haluaa maistaa kalan niin ei sitä makua kannata peittää, loiventaa tahi korostaa.
Kärjeksi jotain paprikaa tai chiliä mutta kohtuudella.
Nämä toki vain minun vaatimaton mielipiteeni, makuasioita kaikki tyynniin... |
Tuossa on jotenkin niin paljon väärin. Kalan makua ei saa peittää kermalla tai voilla ja sitten mukaan heitetään chiliä ja paprikaa.
Kokeilkaas joskus : lohi paloiksi -- keitä -- hiukan suolaa ja peunoita . Ei mitään muuta.
Ei pippuria Ei kermaa ei tilliä ei mitään ylimääräisiä härpakkeitä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 17.07.2011 18:15 Viestin aihe: |
|
|
Chili ja paprika sopivasti laitettuna eivät peitä niin vahvamakuisen kalan kuin lohen makua vaan enemmänkin korostavat sitä. Sehän mausteiden tarkoitus ainakin osin on.
Esimerkiksi siika ja harjus ovat maultaan sen verran miedompia että niiden kanssa riittää pelkkä suola aivan hyvin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sahkuifk Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 932
|
Lähetetty: 17.07.2011 18:46 Viestin aihe: |
|
|
Jbear kirjoitti: | sahkuifk kirjoitti: |
Lohessa on rasvaa ihan omasta takaa kylliksi ja jos haluaa maistaa kalan niin ei sitä makua kannata peittää, loiventaa tahi korostaa.
Kärjeksi jotain paprikaa tai chiliä mutta kohtuudella.
Nämä toki vain minun vaatimaton mielipiteeni, makuasioita kaikki tyynniin... |
Tuossa on jotenkin niin paljon väärin. Kalan makua ei saa peittää kermalla tai voilla ja sitten mukaan heitetään chiliä ja paprikaa.
Kokeilkaas joskus : lohi paloiksi -- keitä -- hiukan suolaa ja peunoita . Ei mitään muuta.
Ei pippuria Ei kermaa ei tilliä ei mitään ylimääräisiä härpakkeitä. |
Minäpä selitän mitä hain; Lohessa on rasvaa omasta takaa niin sitä ei ole tarvis lisätä mutta nuo mausteet siitä puuttuu ja lisäämällä niitä saadaan mukava yhdistelmä. Niinkuin makkara ja sinappi?
Tuo pelkän suolan kanssa laitto on muuten erittäin hyvä ja suositeltava juttu monelle muullekkin raaka-aineelle. _________________ jos ei voi, niin se on voi voi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 18.07.2011 08:52 Viestin aihe: |
|
|
igorrock kirjoitti: | Chili ja paprika sopivasti laitettuna eivät peitä niin vahvamakuisen kalan kuin lohen makua vaan enemmänkin korostavat sitä. Sehän mausteiden tarkoitus ainakin osin on.
Esimerkiksi siika ja harjus ovat maultaan sen verran miedompia että niiden kanssa riittää pelkkä suola aivan hyvin. |
Varsinkaan kun chili ei maistu millekään eli ei peitä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|