Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 09.08.2011 06:22 Viestin aihe: hirven munuaiset |
|
|
en löytänyt juttua kyseisestä tavarasta niinpä aloitetaan uusi. olisiko kellää munuaisten valmistukseen hyviä ohjeita vai pitääkö jättää edelleen suodattimet mehtään korpin ja supin syötäväksi. joskus olen syönyt joitain munuais ruokia vaan en edes muista mistä elukasta. muistaakseen ruskean kastikkeen kera. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 09.08.2011 09:28 Viestin aihe: |
|
|
Jos pissafilttereitä välttämättä haluaa pupeltaa niin "kuukkelista" löytyy reseptejä vaikka kuinka huru. Siitä vain sitten kokeilemaan ja kertomaan mitkä olivat hyviä.
Kiinnostaisi itsekkin hyvät ohjeet kun en eläessäni vielä hyviä munuaisia ole syödäkseni saanut... Tai no kerran valkosipuliin tapetut, mutta ne ei sitten milleen muulle maistunutkaan kuin vs:le ja koostumus epämiellyttävä ilmeisestikkin liaan kypsentämisen seurauksena. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simoh Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 42
|
Lähetetty: 09.08.2011 10:56 Viestin aihe: Hirven munuaiset |
|
|
Olen valmistanut hirven ja valkohäntäpeuran munuaiset seuraavasti: ensin liotetaan halkaistuja munuaisia kylmässä vedessä jääkaapissa vuorokauden verran. Liottaminen poistaa pistävän hajun. Pieniksi pilkotut munuaiset paistetaan pannulla voissa. Mausteeksi siputtua sipulia, suolaa, pippuria. Parin-kolmen minuutin paistamisen jälkeen haudutus kermassa kannen alla. On hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
SamiS Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Maa 2011 Viestejä: 33 Paikkakunta: Vicinity of Betelgeuse
|
Lähetetty: 09.08.2011 11:05 Viestin aihe: Re: Hirven munuaiset |
|
|
simoh kirjoitti: | Olen valmistanut hirven ja valkohäntäpeuran munuaiset seuraavasti: ensin liotetaan halkaistuja munuaisia kylmässä vedessä jääkaapissa vuorokauden verran. Liottaminen poistaa pistävän hajun. Pieniksi pilkotut munuaiset paistetaan pannulla voissa. Mausteeksi siputtua sipulia, suolaa, pippuria. Parin-kolmen minuutin paistamisen jälkeen haudutus kermassa kannen alla. On hyvää. |
Hyvän oloinen resepti. Tuohon kun vielä tuikkaa tilkan konjakkia mausteeksi niin juhlaruokaahan se.
Munuaisista kannattanee muistaa että varmimmin onnistuu vasan tai nuoren eläimen munuaiset.
Sam |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 09.08.2011 14:18 Viestin aihe: |
|
|
Liotuksen jälkeen mieto savustus, ei kypsennetä. Tämän jälkeen paistetaan nopeasti voissa, kuohukermat päälle ja jos kaapista löytyy niin konjakkia tai tummaa rommia tilkka, mustaa pippuria, suolaa ja jos siltä tuntuu niin muitakin mausteita. Keitetään kerma kasaan ja ei muutakuin lautaselle. Lisäkkeet oman maun mukaan.
Poron vasan munuaisia valmistin näin joskus muinoin asuessani Rovaniemellä, toiminee myös hirven vasalle.
Alkoholia kannattaa lisätä soosiin varovasti, sillä sen saa helposti myös pilattua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 09.08.2011 16:38 Viestin aihe: |
|
|
Munuaisista saapi aivan maittavan keiton seuraavasti: ensin tuo vakkari liotushomma, sen jälkeen suikaloi munuaiset. leikkaa sipulista vastaavia suikaleita kuin munuaisista. laita vettä sopiva määrä kiehumaan, paista ensin sipulit pannulla (ei liian kypsiksi) sen jälkeen laita munuais suikaleet pannulle ja paista nopeasti (voi olla et pitää paistaa erissäkin että pannulla ei ole liikaa tavaraa) lisää maustepippuria ja suolaa paistokseen, sekä pari rkl vehnäjauhoja. pyörittele vehnäjauhot pannulla munuaisten ja sipulin sekaan. kaada tämä satsi kiehuvaan veteen. Lisää Curryä keittoon ja sekota. nyt anna hiljalleen kiehua ja kuori muodostunut vaahto poies. On yllättävän säpäkkä eines. (löysin yhestä 60 luvun keittokirjasta) _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tosimies 3v. Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Kes 2006 Viestejä: 148
|
Lähetetty: 09.08.2011 19:23 Viestin aihe: |
|
|
Poistaako liottaminen pistävän hajun vai siirtääkö se sen vain jääkaapin muuhun sisältöön?
Ja ihan vakavissaan välillä: munuaisten laittaminen ruoaksi kyllä kiinnostaa, mutta toistaiseksi ainoaksi jäänyt kohtaaminen ei tuoksun takia hirveästi innosta yrittämään uudestaan ilman takeita onnistumisesta. Kaiken lisäksi ensimmäiset koe-erät pitäisi päästä valmistamaan ilman silminnäkijöitä ja sivullisia haistelijoita, sillä muut keittiönkäyttäjät tapaavat järjestään olla minua nirsompia ja jyrkempiä mielipiteissään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 09.08.2011 20:19 Viestin aihe: |
|
|
Britti munuaispiiras.
Nenä umpeen syödessä ei haise pissalle. Maku on erittäin hyvä.
Kokeiltu enklannissa.
_________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simoh Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Mar 2007 Viestejä: 42
|
Lähetetty: 12.08.2011 13:37 Viestin aihe: hirven munuaiset |
|
|
Vaikka meneekin OT:ksi: mielestäni on tuhlausta jättää käyttämästä sellaisia riistan osia, joista ruokaa voi valmistaa. Kaiken lisäksi vielä hyvää ruokaa. Viime syksyn aluevaltaus oli hirventurpasyltty, kiitos Metsästäjä- lehden ohjeiden. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
igorrock Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Maa 2004 Viestejä: 13930
|
Lähetetty: 12.08.2011 15:58 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | mielestäni on tuhlausta jättää käyttämästä sellaisia riistan osia, joista ruokaa voi valmistaa. Kaiken lisäksi vielä hyvää ruokaa. |
+1 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 24.10.2011 16:11 Viestin aihe: |
|
|
nyt on vasan munuaiset halkaistuna jääkaapissa likoamassa maidossa. huomenna paistan mausteiden ja sipulien kera. ja haudutan kolmen juuston kermassa. lisukkeiksi meinasin laittaa tummaa riisiä tai spakettia katsotaan nyt. kertoilen tuloksesta onko ensimmäinen ja viimeinen itse valmistettu suodatin eväs. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.10.2011 16:24 Viestin aihe: |
|
|
Kokeiles piruuttas kaupasta saatavaa riisi-ohraseosta; mä olen sitä nykyään käyttänyt eri yhdistelmissä paremman maun vuoksi. Vähän enemmän ehkä vaatii keittoaikaa, mutta siinä muun ohessa sitä ei silleen huomaa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 24.10.2011 18:36 Viestin aihe: |
|
|
Muutama tippa etikkaa litraan liotusvettä vähentää pissanhajua ! _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 25.10.2011 16:04 Viestin aihe: |
|
|
M..M kirjoitti: | nyt on vasan munuaiset halkaistuna jääkaapissa likoamassa maidossa. huomenna paistan mausteiden ja sipulien kera. ja haudutan kolmen juuston kermassa. lisukkeiksi meinasin laittaa tummaa riisiä tai spakettia katsotaan nyt. kertoilen tuloksesta onko ensimmäinen ja viimeinen itse valmistettu suodatin eväs. | huippua. eipä jää enää suodattimetkaan metsään. lisäys tohon soosiin koskenlaskian savuporo juustoa pieni pätkä ja mustia torvisieniä tummanriisin kera tällä kertaa,ehken seuraavalla kerralla perunaa jossakin muodossa. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|