Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Mikke89 Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2004 Viestejä: 449
|
Lähetetty: 27.03.2005 11:12 Viestin aihe: Hauki reseptejä |
|
|
Kertopaaka miten hauesta saa kaikkein parasta herkkua?
Kaikki reseptit ovat tervetulleita.
Nyt alkaa pian tämä hauen pyynti ko jäät sulaa, itte ajattelin jo tänään käydä kokeilemassa ko on pari paikkaa tiedossa.
Voi olla että olen aikasessa, mut sen näkee sitten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
beaglesi Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2004 Viestejä: 627
|
Lähetetty: 27.03.2005 11:22 Viestin aihe: |
|
|
Paistamalla pannussa, runsaassa voissa, sitruunapippurin kera.
Siis pelkät fileet... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 27.03.2005 11:24 Viestin aihe: |
|
|
Marinoi hauki sinne supparin pohjalle valuneessa kiljussa. Marinointia tehostaa kunnon diskojynkytys
No ihan aikuisten oikeesti...
Tee marinadi öljystä, valkoviinistä, sitruunamehusta, suolasta, tillistä ja pippureista. Fileoi hauki ruodottomaksi ja nahattomaksi ja uita pannulle sopivia kalapaloja jääkaapissa marinadissa tunteroinen.
Pyörittele korppujauhoissa ja paista voissa kullanruskeaksi.
Pottuja kaveriksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 27.03.2005 11:50 Viestin aihe: |
|
|
Jos käytössä on yleiskone, joka silppuaa ruodotkin olemattomiin, saa niistä tehtyä helposti maukkaita kalapullia. Yksi hyvä ja tulinen resepti mitä voi soveltaa löytyy täältä:
http://www.finefoods.fi/reseptit/thaimaa/mausteiset_kalapihvit.htm
Ohjeessa kala leikataan pieniksi rakeeksi tai kuutioiksi, mutta hauen kanssa pärjää helpommin jos on tuo yleiskone mahdollisuus. Jos ei ole tottunut tulisiin ruokiin, niin tämä resepti voi olla hiukan liikaa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
geratherm Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2004 Viestejä: 1501 Paikkakunta: Oulun lääni
|
Lähetetty: 27.03.2005 12:41 Viestin aihe: |
|
|
Nuotiolla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
geratherm Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2004 Viestejä: 1501 Paikkakunta: Oulun lääni
|
Lähetetty: 27.03.2005 12:42 Viestin aihe: |
|
|
Tuplat |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 28.03.2005 09:43 Viestin aihe: |
|
|
Otetaan pari sylyksellistä koivuklapeja ja muutama keskikokoinen hauki.
- ladotaan kerros koivuklapeja lisätään hauki tai pari.
- taas koivuklapeja ja hauki tai pari.
- jatketaan kasaamista kunnes hauet on loppu.
- päälle ohut ripaus koivuklapeja.
- sytytetään rakennelma päältä.
- odotellaan tovi.
- kun hiillos on valmis niin paistetaan makkarat ja nautitaan oluset. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 25.05.2005 22:17 Viestin aihe: |
|
|
Toive: Reaaliaikaisen eväkeittiön toivotaan hyökkäävän lähiaikoina tähän vuodenaikaan helposti saatavilla olevan jänkäkoiran kimppuun.
Maistuukos apureille kalaruoka? Meidän piskit ovat kovasti persoja kalalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 22.06.2005 20:10 Viestin aihe: Paatin nuotiolla (surkea plagiaatti foorumilla pyörivästä ru |
|
|
Tervetuloa ensimmäiseen Paatin nuotiolla lähetykseen.
Tänään valmistamme tulista haukea Paatin tapaan, johon tarvitaan:
Vene
Virveli tai pari
Muutama pakillinen uistimia
Kalakaveri
Olutta tarpeen mukaan
Suolaa ym. mausteita
sekä hauki (voidaan tarpeen vaatiessa korvata jollain muullakin kalalla tai lihalla)
Ensin otetaan yksi hauki.
[img][/img]
Suolistetaan ja verestetään, mutta ei suomusteta.
Sytytetään nuotio ja säädetään lämpötilaksi 225 C
[img][/img]
Hauki suolataan ja maustetaan esim mustapippurilla, sipulilla, cayennepippurilla, ripauksella sokeria ja paprikalla.
[img][/img]
Maustamisen jälkeen hauki tulelle.
[img][/img]
Sitten vaan annetaan ajan kulua (tämä on reseptin vaikein kohta ja vaimo kannattakin laitaa esim tiskaamaan tai muihin hommiin samalla, kun itse istuu nuotiolla tärkeän näköisenä. Muista naamioida pullo!)
[img][/img] |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 22.06.2005 20:18 Viestin aihe: |
|
|
Jos on ylimääräistä aikaa, niin kannattaa kokeilla loimutettua haukea. Eli noin neljä tuntia loimuttaa tarpeeksi miedolla lämmöllä ja voitelee haukea voilla kerran tunnissa. Suola ja sitruunapippuri laitetaan haukeen ennen loimutuksen aloittamista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paatti Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Lok 2004 Viestejä: 3041
|
Lähetetty: 22.06.2005 20:25 Viestin aihe: |
|
|
Annetaan hauen hiilostua tämän näköiseksi. Koska haukea ei ole suomustettu, niin suomut suojaavat kalaa kuivumiselta.
[img][/img]
Hiilostetaan kala molemmilta puolilta ja nautitaan mieluiten lämpimänä, hyvässä seurassa kunnon juomien kera. Oli muuten hyvää!
Vinkkejä:
Tee kalan sisään viiltoja joista mausteet pääsevät imeytymään paksumpiinkin kohtiin.
Haukea kannattaa valella sisältä esim voilla paistamisen aikana.
Jos aiotte kuvata valmista ruokaa, niin oluen nauttimista tulee rajoitta ruuanlaiton aikana |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JiiPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2004 Viestejä: 317 Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.06.2005 11:31 Viestin aihe: |
|
|
Monttuun!
Yks resepti suhteita en muista, mut on hyvää! Haukea tehosekoittimella mössöks, perunaa raastettuna, juustoraastetta, suolaa, sitruunapippuria, kermaa ja sitten pulliks |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pelimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Tam 2005 Viestejä: 1216 Paikkakunta: Lapinlääni päästä päähän
|
Lähetetty: 23.06.2005 14:42 Viestin aihe: |
|
|
Kyllähän sitä pohjosen (kirkkaan veen) ja merestä saatua jänkäkoiraa pikku päissään saattaa kalapullina tai pihveinä syödä, kunnon myötäsessä jopa voissa paistettuna. Etelän !&%¤#ä saatua en suuhuni pistä, en niin päissään ole. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 26.06.2005 20:09 Viestin aihe: |
|
|
Sitruunapippurilla maustetut haulifileet uunivuoan pohjalle ja päälle esimerkiksi tämän suuntaista, joka tuli äskettäin tehtyä:
- sitruunaruohotahnaa fileiden päälle (löyty kaapisti, piti kokeilla ja sopi hienosti)
- purjoa viipaleina reilusti
- tuoretta tilliä reilusti
- tomaattia viipaleina, pinta peittoon
- purkillinen smetanaa levitetään päälle
- juustoraastetta kokonaisuuden päälle, ei kuitenkaan liikaa
- valkoviiniä pohjalle, ei niin paljoa että hauki keittyy siinä
Vuoka uuniin siksi aikaa että kypsyy.. hyvää tulee! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juse Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Jou 2004 Viestejä: 4741
|
Lähetetty: 26.06.2005 20:12 Viestin aihe: |
|
|
Jarih'kin näyttää vielä pikku hiivoissa olevan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|