Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sähikäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1192
|
Lähetetty: 19.03.2005 19:00 Viestin aihe: Oisko ihania kilju reseptejä? |
|
|
Olisko Herroilla näitä käymisteitse valmistettavien juomien reseptejä? Vappu lähestyy ja tynnyrit on tyhjinä
-Vesikilju
-Pottukilju
-Bensakilju
-Pihis
-Pölökky
-AppelsiiniHelvetti
Näitähän riittää, mutta kuka tuntee ohjeet?
Hienoston sahti, olut, sima ja viini ohjeetkin käy. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
beaglesi Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2004 Viestejä: 627
|
Lähetetty: 19.03.2005 19:09 Viestin aihe: |
|
|
Välineet:
ämpäri, vähintään 30 l
Reagenssit:
sokeria 7 kg
turbohiiva (jäsnings kraft tms.)
halutessasi voit lisätä jotain seuraavista: banaani, herneet, lanttu tai vaikka kuollut telkkä.
Valmistus:
Älä pese astiaa. Liuota sokeri 25 l:aan haaleaa vettä. Lisää hiiva. Sulje kansi, älä käytä vesilukkoa. Valmista kahden päivän kuluttua, tarvittaessa aiemminkin.
Annoksesta riittää kahdelle kolmeksi päiväksi tai viidelle muulle kuukaudeksi. (mikäli joku tätä keittoa pystyy juomaan)
Sivuvaikutukset:
asunnon menetys, ystäväpiirin laajeneminen(?), sammuminen (luennolle), pöytään liimautuneet cd-levyt, kaatopaikanhajuiset housut, tuntemattomat kiljun ystävät ovella, rakkaudentajun kasvaminen äärimmäisiin mittoihin, impotenssi, poliisi jne.jne.jne. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Chris Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Jou 2004 Viestejä: 145 Paikkakunta: Kyrkslätt
|
Lähetetty: 19.03.2005 19:45 Viestin aihe: |
|
|
Muistelma vuodesta 1982, Guinea-Bissau, n.50 mailia rannasta, lämpötila
kannella +34, päivän-tasaaja ei oo kaukana, ämpärillinen makeata viinirypäle mehua + 300gr hiivaa, viikko käyntiaikaa, välillä pitää maistella jos maha kestää... Ämpäri peiteltiin kostealla harsolla, ei pääse kärpäset kännissäpäin hukkumaan, joo ja hyvää tulee... _________________ per aspera ad astra |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7525
|
Lähetetty: 19.03.2005 22:13 Viestin aihe: |
|
|
Teris TM of gang
Valitaan iso teräketjuöljy kanisteri ja yritetään pestä se. Muut aineet simaohjeen mukaan, paitsi tietenkin sokeria reippaasti sekaan.
Kumman hyvin teräketjuöljyn aromi säilyy useamman käyttökerran jälkeenkin, vähän niinkuin sherrytynnyrin aromit.
Aineen erikoisuus oli se, että tuntui käyvän vain jalkoihin, mutta ajatus kulki selkeästi.
Perinnejuonaa huonoimmasta päästä, mutta kyllä se melkein sahdin voittaa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mikke89 Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2004 Viestejä: 449
|
Lähetetty: 26.03.2005 22:13 Viestin aihe: |
|
|
10 litran ämpäri käden lämpöstä vettä melkein täyteen 5-8 kg sokeria ja pari pussia hiivaa. Anna käydä pari, kolme päivää ja lisää puolukat ( oman maun mukaan) anna käydä reilu viikko ja ei kun juomaan.
Puolukoiden sijasta voi käyttää valkosiaviinimarjoja ym. mitä pakkasesta löytyy.
Pohjasakkoja ei kannata juoda itse, vaan mieluummin juottaa kavereille.
Kannattaa sit olla tarkkana sen litkun käsittelyn ja pullottamisen kanssa on meinaa aika kamalaa tököttiä, tahmeaako mikä.
Ittellä räjähti joskus pullo subbarin kopan sisällä, et jätä korkki hiukan auki jos käy vielä pullotusvaiheessa.
Suosittelisin ennemmin hakemaan kaljaa kaupasta ja viinaa alkosta, helpommalla pääset, mut keittelemisen iloa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sähikäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1192
|
Lähetetty: 27.03.2005 09:57 Viestin aihe: |
|
|
Nooh, nuo kotikutoiset juomat on aina kotiinpäin.
Kun vain löytäisin mummuni vanhan keittokirjan, panisin tänne hienoimmat ohjeet.
Sain mehutehtaalta kuusi 200 litran mehutiiviste tynnyriä, niin niille pitäisi keksiä käyttöä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mikke89 Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hei 2004 Viestejä: 449
|
Lähetetty: 27.03.2005 11:02 Viestin aihe: |
|
|
Täytyy vielä lisätä sen verran, et parasta kotitekosta mitä oon juonu on ollu mummun tekemä liikaa käyny sima.
Se oli oikeesti hyvää, et sitä vois ittekin joskus täsä kokeilla... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 30.03.2005 22:46 Viestin aihe: |
|
|
Jaa, tulleepa mieleen nuoruus ennen peltopaketointia, peruskoulua, autoistumista, kännyköitymistä ja salkkareita...
Kunnon kilijunteossa pitää olla vankka luomuote.
Nyt heti kevväästä - kun muurajaismättäästä on puolet näkösällä- pääsee tolokku kilijuntekijä näyttämään taitosa.
Luomukilijun tekkoon pittää olla iso mehtäkattila, naapurikylän maitolavalta lainattu 30-kymppinen Koval-maitotonkka, 5-7 kiloa eri lähikauposta tahi kauppa-autoista osteltua jauhosokerija ja samalla konstilla hommattua hiivaa 500-600 rammija. Parempi ostaa 50 g palasina, jos tuota ennää puolen kilon pakettiissa myötäneekää- ei kauppijaan epäluulot herrää...
Sitte vain keväyönä isolle kusijaismättäälle. Paikalle pittää mennä päläviä pitkin eli olla hankikanto. Jälet pittää ehottomasti salata.
Potkitaan muurajaismättääseen tonkan mentävä kolo, istutetaan tonkka siihen ja naamioijjaan alustavasti. Tähellistä on, että tonkka mahtuu kokonaan kolloon.
Tehhään pikku tulet. Kannetaan suorompakosta vettä kattila kerralla ja lämmäytettään sitä tulilla. Sokerit voipi nakata tonkkaan jo asennuksen jäläkeen. Kun tonkka on melekeen täynnä käsilämmintä vettä, siliputaan hiivat sekkaan. Hämmennetään jollai kepakolla niin, että pohjavierre on harmajaa lientä.
Tonkan suun päälle pannaan joku harsohurtuuki ja kansi varovasti päälle. Kannen ilimareikiistä pittää olla puolet näkösällä.
Naamioijjaan viritys huolellisesti mättään aineksilla.
Huolellisempi tekijä voipi käyvvä ylihuomenna tarkistamassa tarttasiko jyskypanos. Samalla sitä kannattas hämmentää reelusti.
Hiiva rietas tahtoo sakoa pohjalle. Jos se satsi kuplii ja pyssyy tonkassa, niin hyvä. Nelijäntenä päivänä voipi jo maistella. Jos hiivalle on niin pikkusen sokeria sekkaan. Jos kovin sokerille niin antaa kihistä pari päivää.
Loppukäsittely alakaa sitte, kun aine ei isosti tahi ollenkaa kupli.
Tonkka mättäästä, kolo umpeen, tonkka kylymään vetteen päiväksi jäähtymään ja eiku ottamaan.
Oikiassa muurajaislikköörissä on pinnalla sentin kertuus hukkuneita kusijaisia aromin tuojina. Niitä ei saa siilata pois. Tolokun juoppo vettää ne suihesa pahemmasti kakistelemata.
Tervetullutta lisävalakuaista talaven jäliltä.
Resettiä voipi soveltaa sahanmuhaläjässä ja tallitunkiossa tapahtuvalle jalostukselle. Tunkiossa saattaa olla evuksi pittää nestepinta sontarintuuksen pinnan yläpuolella....
Saattaa siinä käyvvä, että mies pötköttää pitkännään, kuulee mitä kaverit puhuva mylykyttää ja itekki pystyy osallistummaan inttämiseen, kovallai äänellä, vain ylös ei pääse eikä tolopillaan pysy.
Opettaneeko nykykoulut tätä vertaa orgaanista kemiaa?
Eiku riemukasta kevättä!
ikku nuotiolla lämmäytettään suorapakosta lapettua vettä _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
micke b Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Elo 2004 Viestejä: 255 Paikkakunta: Häme/Keski- Suomi
|
Lähetetty: 31.03.2005 08:49 Viestin aihe: |
|
|
AppelssiiniHelvetti, joka tunnetaan myös Keltinmäen Keltaisena, valmistuu muistaakseni silleen että tavalliset appelssiinituoremehupurkit ensin jäädytetään ja sen jälkeen pannaan vaatekomeroon pimeään ja lämpimään. En muista laitettiinko niihin hiivaa vaiko eikö. Mutta hyvää oli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sähikäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1192
|
Lähetetty: 02.04.2005 09:34 Viestin aihe: |
|
|
Minä panin tuohon A-Helevettiin myös hieman sokrua ja vettäkin. Kun muinoin kokeilin. Ja oksa lenti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RaDeK69 Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2004 Viestejä: 1256 Paikkakunta: Jyväskylän lähellä
|
Lähetetty: 02.04.2005 22:11 Viestin aihe: |
|
|
Sitruuna tiiviste on hyvää kun sitä laittaa pullotus vaiheessa sekaan. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
RaDeK69 Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2004 Viestejä: 1256 Paikkakunta: Jyväskylän lähellä
|
Lähetetty: 02.04.2005 22:25 Viestin aihe: |
|
|
Tuoremehukilju eli lapinkilju
10 kappaletta litran appelsiiniTuoremehuTölkkejä (täysmehua , ei vesilantrattua)
6 Kilogrammaa hienoa sokeria
10 Litraa vettä
25 litran astia (huom! Tälle määrälle!)
TEKO-OHJE
Tuoremehutölkit laitetaan pakkaseen.
Sisällön annetaan jäätyä mehujääksi.
Astiaan laitetaan 10 litraa vettä ja 6 kiloa sokeria.
Mehutölkin päällykset kuoritaan pois ja mehujäät laitetaan veden sekaan.
Sitten vain kansi kiinni,ja jos on vesilukko niin laita ihmeessä.
Anna kiljun käydä noin kaksi viikkoa huoneenlämmössä ja näin taikajuoma on valmista. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.04.2005 19:56 Viestin aihe: |
|
|
Tämä ei ole enää varsinainen kilju ohje mutta aika hyvä käkätys juoma.
2 isoa kassia omppuja (kaneli) jotka puristetaan mehuksi n,18L
8 kiloa sokeria liotetaan lämpimään veteen ja pullahiiva ja viini hiiva jotta käy 6viikkoa jotta vesi lukosta vesi lentää kattoon.
Porinan rauhoituttua voi keitosta maistaa onko liika makiaa ja jos on niin antaa pulputtaa vielä viikon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 23.04.2005 20:53 Viestin aihe: |
|
|
Teräketjuöljypöntön korvikkeeksi käy myös bensapönttö, aromissa löytyy:lol: 10 litraa vettä, 3-4 kg sokeria, 2 palaa hiivaa. 1-2 vk käymisaikaa, alussa lämmin on hyväksi. Loppua kohti lämpötilan kannattaa antaa laskea alle huoneenlämmön. Taatusti !&%¤# irtoaa!
kossina pantiin puolukoita ja mustikoita syksykesällä höystöksi. Autto asiaa! _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 23.04.2005 22:39 Viestin aihe: |
|
|
Toki marjat makua antaa, mutta puolukat ja karpalot, kuten myös punainen viinimarja ja pihlajanmarja ovat sen verran happamia, ettei hiiva siitä tykkää. Hiivasieni ei lähde kesäyönä käymään kunnolla ja saattaapa kuolla kokonaan. Vattu ja hilla ovat sen sijaan erinomaisia, kun tehdään "viksumpaa maisemasamppanjaa".. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|