Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
lallepuhi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Jou 2004 Viestejä: 20
|
Lähetetty: 13.04.2005 10:38 Viestin aihe: Kevätpeuran liha |
|
|
Sain tuossa eilisiltana peuran. Onko jollain kokemusta kevätpeuran lihan laadusta ja kuinka sitä tulisi käsitellä (tai olisi tullut käsitellä). Otus oli uros, jolla oli ihan pienet sarven alut tulossa. En ole muistaakseni koskaan peuraan koskenut, enkä niitä myöskään jahdannut. Sain kuitenkin yöllä lihat paloiteltua pakkaseen yhden käyttökerran pusseihin. Harkitsin riiputusta, mutta luovuin siitä koska kelit on koko lailla lämpöiset. Minkä vuoksi lihaa muuten oikeastaan edes riiputetaan? Ei kai sitä voi tehdä lihaa pilaamatta kuin pakkasella. Ja eikös se ole sitten sama vaikutus kun sen pakastaa pakastimessa? Vai kuinka se on?
Toin elukan kotiin n. 21:30 ja loppusiivouksen tein n. 03:00.
Mitä teurasjätteille olisi pitänyt tehdä? Maahan niitä on paha kaivaa kun se on jäässä. Laitoin ne "alustavasti" supiloukkuun (kanu-malli). Paitsi rapamahan kannoin (omaan) mettään ison kiven päälle haisemaan. (varislinnuille haaskaksi)
Jaa niin vielä tiedoksi, että elukka oli törmännyt kuorma-autoon ja sain lunastettua sen itselleni 30 eurolla. Lihaa siitä meni hukkaan arviolta 3-4 kg, joista varmaan puolet huonon teurastustaidon takia. Poroja olen joskus teurastanut ja paloitellut, mutta siitäkin on jo 13 vuotta.
Kiitos neuvoista, vaikka ne nyt sattuneesta syystä tulee myöhässä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
boff Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 145 Paikkakunta: Syvällä etelässä satakuntalaisen leivän juurilla
|
Lähetetty: 13.04.2005 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Ei siinä mitään, kun maistelemaan. Raakakypsytys tosin tekisi eetvarttia mutta jos ei sopivaa kylmätilaa ole ja kelitkin lämpenee niin ei auta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paavo Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Hei 2004 Viestejä: 2855
|
Lähetetty: 13.04.2005 14:53 Viestin aihe: |
|
|
Jos peura on ollut ruokinnan piirissä, ei lihassa ole syksyyn eroa. Jos on tullut talven omillaan toimeen, ei lihassa ole kehumista. Tosin talvi oli peuralle helppo.
Muistihan ottaa joka rasvanökäreen lihoista pois! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
lallepuhi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Jou 2004 Viestejä: 20
|
Lähetetty: 13.04.2005 15:09 Viestin aihe: |
|
|
Paavo kirjoitti: | Jos peura on ollut ruokinnan piirissä, ei lihassa ole syksyyn eroa. Jos on tullut talven omillaan toimeen, ei lihassa ole kehumista. Tosin talvi oli peuralle helppo.
Muistihan ottaa joka rasvanökäreen lihoista pois! |
Eiköhän tuo liene omillaan. Tai kyllä ne meidän taimikossakin tais olla. rasvat otin tarkkaan pois. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ichi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Hel 2005 Viestejä: 15 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 16.04.2005 19:24 Viestin aihe: |
|
|
Kolautin kerran Loimaalla hiasella yhen pikkupukin keväällä ja totesin, että kevätpeura on hyvää ei ole likoja rasvoja nypittävänä. Ovat nääs kuluttaneet rasvavarastonsa talven aikana. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|