Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jahikainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Hei 2008 Viestejä: 130 Paikkakunta: Kangasniemi
|
Lähetetty: 15.08.2012 21:53 Viestin aihe: Sorsaa aloituspäiville.. |
|
|
Hep hep!
Tarkoitus olis valmistaa sorsaa 6-7 hengelle tulevana tiistaina. Homma on langennut minun harteille jälleen kerran, niin kuin muinakin vuosina.
Ennen olen tehnyt niin että lihat on leikattu luista irti ja sen jälkeen paloiteltu ja paistettu sekä haudutettu padassa. Folio-potut ollut yleensä kaverina.. Hyvin on kelvannut.
Mutta mutta.. olisiko jotain muuta, vielä parempaa konstia. Esim. Onnistuisko miten foliossa pekoniin käärittynä ja tekis kastikkeen erikseen? Avotulella on tarkoitus tehdä ja käytössä on kyllä valurautapadat ja pannutkin.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 15.08.2012 22:26 Viestin aihe: |
|
|
Tee rintafileistä sorsa red curry. On vähän erilainen ja menee kuin häkä sellaisiinkin, jotka eivät ole tottuneet riistaan. On taas vaihtelua perinteisiin riistaruokiin tottuneille.
Red curryn ohje:
http://thaifood.about.com/od/thaicurrydishes/r/Easy-Thai-Red-Curry-Recipe.htm
Tuosta ohjeesta kiinnitä huomio tuohon RED CURRY SAUCE -otsakkeen alle ja tee vain tuo keittokastike ja surauta se blenderissä tai sauvasekoittimella.
Käräytä rintafilesiivuihin pinta ja lisää kastike ja keitä hieman kasaan. Tarjoa riisin kera. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 15.08.2012 23:19 Viestin aihe: |
|
|
Laitoin tuonne "mitä riistaruokaa tänään söit" ketjuun yhden ohjeen miten tein metsoa ja ajattelin testata samaa sorsilla. Ainakin metso onnistu tosi hyvin. Ohje taitaa olla toiseksi viimeisellä sivulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marirt Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 80 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 18.08.2012 19:45 Viestin aihe: |
|
|
Jos tahdot säilyttää sorsan "riistamaisuuden" niin meillä uppoo perinteisesti: sorsan nuijittu rintafile paistetaan reilussa öljy/voi seoksessa (sitä on sit paljon) että jää hieman punaiseksi sisältä (usko pois on punaiseksi jätettynä paremman makuista). Mausteeksi suola ja pippuriseos.
Nuoret perut voin kanssa ja salaatti. Nii ja kastikkeenhan nopeasti pyöräyttää jäljelle jääneeseen öljy/rasva seokseen. Kermaa sekaan ja maustat lisää. Herkkutatti kastike toimii hyvin myös ja siihen kun ei tarvitse muuta kuin tatteja pilkottuna, valkopippuri, suolaa ja kermaa. Paistat tatit ja lisää kermaa keitä/hauduta kokoon ja mausta.
Toinen mikä on hyvää mielestäni että marinoit sorsan lihasuikaleet esim. Saarioisten grillaus- tai marinointi kastikkeessa tai Santa Marian marinointi kastikkeella. Paistat pannulla ja sen seuraksi sit mitä tahdotkin. _________________ Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 18.08.2012 23:59 Viestin aihe: |
|
|
Onko savustusmahdollisuutta!?
Joskus tein savupöntössä siten että muutama kokonainen sorsa suolattuna ja rinnan päälle parit possuviipaleet harvaan foliopakettiin ja kevyttä savustusta hyvin miedolla tulella parisen tuntia ja oli todella maukasta käsittelyn jälkeen. Folion idea oli siinä, että sen sisään jäi kaikki irronneet nesteet ja siten pitivät lihat mehukkaina. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juuelikkäs Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2012 Viestejä: 246
|
Lähetetty: 22.08.2012 21:00 Viestin aihe: |
|
|
Itse tein tänään aivan perinteisen sorsakastikkeen, eli rinnat, jalat ja tappaiset suikaleiksi, leikattu liha voiseen pannuun ja kypsänä jauhot sekaan, kääntely muutaman kerran että jauho saa vähän väriä, sitten jauholihat kattilaan ja kermaa sekaan niin paljon kuin perse kestää, loppu neste vettä/lihalientä. Siihen sitten selkäytimestä ilman mitään mittoja mausteet, fondia+lihalientä ja suolaa kun on niin pääsee jo pitkälle. Ehkä vähän kuivattua sientä sekaan ja tarjoilu riisin kaverina.
Perinteistä, tylsää mutta ah -niin hyvää
Grillissä aion kokeilla joskus, rintapalat yöksi marinadiin, jossa perussetit eli öljyä, vettä, hunajaa, soijakastiketta, eri mausteita taas mielen mukaan, ehkä jotain silputtua yrttiä ja mitä nyt jääkaapista sattuu milloinkin löytymään. Sellanen "nestemäinen savu" -kastike on aika herkkua muuten melkein mihin tahansa grillaamiseen liittyvään!
Paisto tietenkin korkeintaan medium+:ksi, kun on punaisesta lihasta kyse |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Marirt Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Syy 2008 Viestejä: 80 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 24.08.2012 21:15 Viestin aihe: |
|
|
Eilen tuli väsättyä kanttarellikastiketta ja paistettua sorsan ja tavin rintafilettä pannulla reilussa voi/öljy seoksessa. Mausteena ainoastaan suola ja oli kyl hyvää pitkästä aikaa ja fileet nimen omaan hieman punaisena sisältä. _________________ Todennäköisesti suurin osa isännistä voidaan opettaa tottelemaan koiraansa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 25.08.2012 13:08 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Folion idea oli siinä, että sen sisään jäi kaikki irronneet nesteet ja siten pitivät lihat mehukkaina. |
Mielenkiintoista. Pääsikös se savu siihen lihaan antamaan makuaan sitten lainkaan? _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 25.08.2012 13:25 Viestin aihe: |
|
|
tapmar kirjoitti: |
Mielenkiintoista. Pääsikös se savu siihen lihaan antamaan makuaan sitten lainkaan? |
Sen takia oli maininta "harvahko".
Ajatuksena vähän niinkuin savustuspussi; vaatii hiukan duunia, että muotoilee eräänlaisen "ammeen" sillä tavalla, että sorsa ei kosketa folioon kuin selkäosiltaan ja "foliokansi" päälle niin että siihen sivujen keskiosaan jää ilmareikiä jota kautta savu sitten kiertää.
Noita foliopusseja muistaakseni löytyy ilman savutarpeita, joten sellaiseen olis ehkä helpoin laittaa ja reikiä kylkeen vaan.
Silloin kun minä tein nuo ei ollut mitään pusseja, mutta "kinkkufoliota" oli.
Vieläköhän sitä kaupasta mahtaa löytyä; tukevaa tavaraa ja siten helppo muotoilla!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
haulipyssy Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2010 Viestejä: 464
|
Lähetetty: 30.10.2012 14:32 Viestin aihe: |
|
|
Jäniksen voisi täyttää perunoilla ja sipuleilla, sitoa kiinni ja sitten uuniin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|