OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Painekattila, Olympic system...

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 18.12.2006 23:44    Viestin aihe: Painekattila, Olympic system... Vastaa lainaamalla viestiä

Painekattila, Olympic system


Mitähän tästäkin tulee. Itselleni täysin outo kapistus ja kummasti puhisee levyllä…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Toni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Maa 2004
Viestejä: 152
Paikkakunta: Kymenlaakso

LähetäLähetetty: 19.12.2006 08:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma veikkaukseni on ylikypsää lihaa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 19.12.2006 08:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lataa ja varmista Question
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eij
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Hei 2004
Viestejä: 354

LähetäLähetetty: 21.12.2006 22:03    Viestin aihe: painekattila Vastaa lainaamalla viestiä

mulla on kanssa painekattila:SITÄ EI HAKKAA MIKÄÄN EIKÄ KOSKAAN KUN HALUAT MUREATA JA KYPSÄÄ LIHAA.

eikö ookki aika paljon sanottu.

mä teen riistalihan näin:

paan p-kattilan pohjalle kuivattuja suppilo- ja keltavahveroita reilusti.sit laitan katajanmarjoja kymmenkunta.sit laitan pilkottuna reilun sipulin.sit pilkottu porkkana.yksi rkl aromisuolaa.sit ruskistettu liha joko paloina tai kokonaisena.sit jos liha vähempi rasvasta niin possunkylkeä lihan päälle.ruokaöljyä laitan kannen kumitiivisteeseen.
sit vettä joku 3 senttiä.kattila liedelle ja säädän lieden sille lämpötilalle että pihisee reilusti.painesäädin vasemmalle eli kovemman paineen(lämpötilan)puolelle.

40-50 min ja valmista on.EI OO OLLU SITKEETÄ MILLOINKAAN.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 05.10.2012 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nostetaan hieman vanhaa aihetta, itse olen miettinyt painekattilan hankkimista monta vuotta, nyt alkuviikosta viimeksi hernekeittoa tehdessä. Tänään sain aikaiseksi vihdoin tilata sellaisen, joten juuri sopivasti hirvikauden aluksi pitäisi kattilan olla kädessä.

Onkos porukalla hyviä reseptejä jakoon, toi edellinen riistanlihan kypsennysohje vaikuttaa perusvarmalta ja menee varmasti kokeiluun...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 05.10.2012 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite olen tehny siten, että en paista lihoja pannulla, vaan laitan uuniin grillivastuksen alle ruskistumaan tulee aika nopeesti joku 10 minsaa riittää. On helpompi tapa ruskistaa luisia paloja, kun että värkätä paistinpannun kans.

Keitän tai siis (höyrystystähän se on kun laitetaan sellanen 2-4dl vettä vaan) kattilalla lihan ensin, joku 30 minsaa niin että lähtee melkeen luista irti. siivilöin sitten sen liemen mikä jää sitten liotetut herneet, se siivilöity liemi pippurit sun muut öyheet joukkoon ja se esikeitetty ruskistettu luu. Tämä näin siksi, koska lihasta tulee keittäessä sitä vaahtoa jota en halua kurmeeruokaan sotkea. sitte vain reiluks puoleks tunniks painekattilaan, riippuen tietysti kuin paljon soppaa tekee. Tulee muuten tosi maukkaat sopat.
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 05.10.2012 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itelläkin vähän unohtunut toi painekattila kaappiin.

Tein tosin jokuaikatakaisin kohtuu vanhan hirvisonnin lihoista kaalisopan tuossa painekattilassa. Pirun hyvää tuli.

On kyllä semmoinen peli, jonka käyttöön pitää itsekin aktiivisemmin paneutua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tvälläri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 3423
Paikkakunta: Mikämikämaa

LähetäLähetetty: 05.10.2012 15:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuossa rouvan kanssa pohdittiin yks ilta tätä ruokailukulttuurin muutosta. Keitot on hävinny yleisesti aika tyystin ruokavaliosta Suomessa. Muistan ite penikkana kun oikeastaan syötiin "tiukkaa tuokaa" yhtä harvoin kun nykyään keittoa, vaikka keitot on hyviä. Liekkö sitten meillä liian hyvin asiat tässä maassa jo, kun huoltsikan lounaspöydässäkin tulee ennemmin ostettua 8€:llä se paneroitu tanskalaista possunlihaa oleva piffi, kuin lihakeitto esimerkiksi. Pitkästä aikaa tehtiin sorsakeittoa eli "Fokelsoppunia" oli kyllä tosi maukasta, ja siinä oli tappaisetki mukana, vaikka emannus niitä karsastaa. Mielelläänhän tuo ne napaansa veti, hyvä ettei lautasta nuollu Cool.


Pitäsköhän meiän Lahtinen lanseerata täälä riistaruokaosiossa joku riistakeittoviikko, oma topikki ja jokanen tekis erilaisia keittoja jaeltas reseptiä kuvien kera. Papukaijamerkin sais painekattilan käytöstä Very Happy
_________________
"Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 05.10.2012 17:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Enpä aloita uutta keskustelua, mutta pieni kysymys tietäville...: Elrod 6L painekattila(valmistettu Suomessa): myykö joku firma/myydäänkö jossakin, vielä tiivisteitä?
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 05.10.2012 18:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tvälläri kirjoitti:
Keitot on hävinny yleisesti aika tyystin ruokavaliosta Suomessa.


Riippuu suomalaisista. Minä teen keittoja nelihenkiselle perheellemme melko paljon. Toimintamalli on, että keittoa tehdään kuutisen litraa ja siitä pakastetaan parin aterian annoksiksi. Pari viikkoa sitten tein jauhelihakeittoa (josta muuten Valiolla on hyvä resepti. Mustapekkakerma tuo hyvän lisän.) ja huomenna olis tarkoitus tehdä kaalikeittoa. Hyviä ja tavallisia peruskeittoja. Kelpaa kaikille Smile
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com