Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jtjh Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2006 Viestejä: 183 Paikkakunta: viluvirta
|
Lähetetty: 19.12.2012 08:43 Viestin aihe: |
|
|
Peura-esari kirjoitti: | Eipä paljon tuollainen vasa enää joulukuu-helmikuu välillä kasva.. | juu eihän se kasva mutta, jos hyvät pakkaskelit niin rasva vähenee.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fygy Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2007 Viestejä: 935 Paikkakunta: Ryttylä
|
Lähetetty: 19.12.2012 09:34 Viestin aihe: |
|
|
Kaveri ampu viimeviikonloppun kytikseltä elämänsä saaliin 14kg siis ruhopaino peuran vasan olise kyllä pieni |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hemppo Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Hel 2011 Viestejä: 723 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 19.12.2012 14:47 Viestin aihe: |
|
|
Katsotaan mitä mahdollisista lihoista loppujen lopuksi tehdään, täytyy vaan saada se liha ensin nurin.
Josko välipäivinä uudelleen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pekusti Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Syy 2008 Viestejä: 1334
|
Lähetetty: 19.12.2012 14:59 Viestin aihe: |
|
|
nettijussi kirjoitti: |
Jostakin rekanallejääneestä hampaattomasta hirvikantturasta voipi makkaran tekoa ajatella, vaan ei metsiemme parhaista laatulihoista. |
Olen kyllä sinällään samaa mieltä, mutta toisaalta sitä jauhelihaa ja soppalihaa tulee kyllä jo hirvestä ihan riittämiin, niin ei se synti ole laittaa kylkilihoja ja jänteisiä jalkalihoja vaihtelun vuoksi makkaraan. Ulko- ja sisäfile on peurassa mitä parasta lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
nettijussi Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 5435 Paikkakunta: Muinais Suomi
|
Lähetetty: 19.12.2012 17:47 Viestin aihe: |
|
|
pekusti kirjoitti: | nettijussi kirjoitti: |
Jostakin rekanallejääneestä hampaattomasta hirvikantturasta voipi makkaran tekoa ajatella, vaan ei metsiemme parhaista laatulihoista. |
Olen kyllä sinällään samaa mieltä, mutta toisaalta sitä jauhelihaa ja soppalihaa tulee kyllä jo hirvestä ihan riittämiin, niin ei se synti ole laittaa kylkilihoja ja jänteisiä jalkalihoja vaihtelun vuoksi makkaraan. Ulko- ja sisäfile on peurassa mitä parasta lihaa. |
Voipihan nuo kintunpäät ja siivotut kyljet toki makkaraan laittaa, vaan pitää olla useampi peura luutettuna jotta saisi senvertaisen erän tätä kakkoslaatulihaa, että tulisi tuo makkaramestarin vaatima minimiannos täyteen.
Eivät minun tuntemani makkarantekijät ala puolentoistakilon erää suoleen työntämään.
Vaan tästä väitteestäni en tingi, synti ja suuri synti on peuran paistit ja fileet, jauhelihaksi jauhaa tahi makkaraksi teettää.
Niskasta, etuselästä sekä lavoistakin saapi kokolihasta värkkäämällä todella hienoja ruokia, kunhan pikkasen perehtyy liharuuanvalmistuksen saloihin. Ohjetta kyllä löytyy hakevalle.
Nettijussi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
erasmies Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Kes 2011 Viestejä: 28 Paikkakunta: tuolla ulkona
|
Lähetetty: 19.12.2012 21:04 Viestin aihe: peuran lihan maku |
|
|
Pakko ihan kysyä mitä mieltä peuran lihan mausta ? Itse olen hieman tottumaton ko makuun, vasta alle 10 vuotta syöny, ja ei se oikein ole herkkua. Lievä villasukan maukahn siinä, vaikka kuin yrittää rasvaa pois. Tänään hain lämminsavuja, mutta omaan suuhun outo sivumaku. Siksipä "antanut lahjoina" eteenpäin. Lämminsavu justiin menee jos muuta ei ole, mutta säilykkeenä ei meinannut kelvata kellekään. Ei juuri lammasta parempaa. En provoile, voi olla etten osaa valmistaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8640 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 19.12.2012 21:12 Viestin aihe: |
|
|
Jossain vaiheessa pitää mennä sitten jotain väärin. Ootko varma ettei ne vaihda sun peuranlihoja johonkin lampaanlihaan siellä palvissa/purkkitehtaalla? Peuranliha on maultaan ensiluokkaista, parempaa on vaan mettäkauris... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
6mm br rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 1634 Paikkakunta: Hämeen reunalla
|
Lähetetty: 19.12.2012 21:22 Viestin aihe: |
|
|
Rasvat vaan pois ja hyvin. Niin kinkku pitää avata ja ottaa ne rasvat sieltä sisältä pois, sen jälkeen verkkopussiin ja palviin. Oma mielipide on että Somerolla osataan ainakin peuran,sian ja hevosen palvaus, muidenkin tekeleitä olen maistanut mutta ei mun makuuni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jmiettinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Jou 2008 Viestejä: 973
|
Lähetetty: 19.12.2012 21:27 Viestin aihe: Re: peuran lihan maku |
|
|
erasmies kirjoitti: | Pakko ihan kysyä mitä mieltä peuran lihan mausta ? Itse olen hieman tottumaton ko makuun, vasta alle 10 vuotta syöny, ja ei se oikein ole herkkua. Lievä villasukan maukahn siinä, vaikka kuin yrittää rasvaa pois. Tänään hain lämminsavuja, mutta omaan suuhun outo sivumaku. Siksipä "antanut lahjoina" eteenpäin. Lämminsavu justiin menee jos muuta ei ole, mutta säilykkeenä ei meinannut kelvata kellekään. Ei juuri lammasta parempaa. En provoile, voi olla etten osaa valmistaa. |
jospa ne vaihtaa supin lihaan ne siun peuran lihat... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2224 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 19.12.2012 23:08 Viestin aihe: |
|
|
erasmies kirjoitti: | Pakko ihan kysyä mitä mieltä peuran lihan mausta ? Itse olen hieman tottumaton ko makuun, vasta alle 10 vuotta syöny, ja ei se oikein ole herkkua. Lievä villasukan maukahn siinä, vaikka kuin yrittää rasvaa pois. Tänään hain lämminsavuja, mutta omaan suuhun outo sivumaku. Siksipä "antanut lahjoina" eteenpäin. Lämminsavu justiin menee jos muuta ei ole, mutta säilykkeenä ei meinannut kelvata kellekään. Ei juuri lammasta parempaa. En provoile, voi olla etten osaa valmistaa. |
Monelta peura-alueella metsästelevältä olen kuullut samanlaiset kommentit. Itse en kyllä ymmärrä. Minäkai jauhan perspäällisrasvatkin jauhelihan sekkaan ku on niin hyvvää rasvaa. Tänään just maistatin kaverille kokonaisena palvattua peuranvasan kinkkua ja oli kuulema hyvvää. Tämäkin kaveri oli kuulopuheiden varassa siinä luulossa että pahalle maistuu.
Maistuu muuten vieläkin paremmalle kuin normaalisti tuo ensimmäinen ite ammuttu peura. Pistäisin kuvia kohtuullisen karusta osumajäljestä, mutta oon unohtanu salasanan ftp:lle. 945m/s lähdöillä .30 180gr accubondilla parinkymmenen metrin päästä on aivan liian kovaa kohtelua. Peura oli viistosti keula minua kohti ja posautin siltä sitten vasemman puolen lavan yläosan ja olkanivelen kiertoradalle. Luoti saattoi hipaista jotain ohutta risua juuri ennen osumaa tai sitten luut vain repivät räjähtäessään pahasti. Sisäänmeno noin kaksi nyrkkiä ja ulostulo kylkiluiden takana rangan alla suunnilleen viis senttiä. Ei siinä onneksi paljoa lihoja mennyt. Pari sataa rammaa lavasta lähti. Luoti meni sopivasti pötsin ja suolienkin yli. Osuma oli siis juuri siinä, mihin sen tarkoitinkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 19.12.2012 23:08 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Pakko ihan kysyä mitä mieltä peuran lihan mausta ? Itse olen hieman tottumaton ko makuun, vasta alle 10 vuotta syöny, ja ei se oikein ole herkkua. Lievä villasukan maukahn siinä, vaikka kuin yrittää rasvaa pois. Tänään hain lämminsavuja, mutta omaan suuhun outo sivumaku. Siksipä "antanut lahjoina" eteenpäin. Lämminsavu justiin menee jos muuta ei ole, mutta säilykkeenä ei meinannut kelvata kellekään. Ei juuri lammasta parempaa. En provoile, voi olla etten osaa valmistaa. |
JokuUkko kirjoitti: | Jossain vaiheessa pitää mennä sitten jotain väärin. Ootko varma ettei ne vaihda sun peuranlihoja johonkin lampaanlihaan siellä palvissa/purkkitehtaalla? Peuranliha on maultaan ensiluokkaista, parempaa on vaan mettäkauris... |
+ 111 Siis peura on todella parasta, (ellei lasketa metsäkaurista) eikä lampaassakaan (karitsa) ole mitään vikkaa...
Tän täytyy olla provo, joten otan ihan rauhallisesti! _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21108 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 19.12.2012 23:12 Viestin aihe: |
|
|
Peuranliha on parasta heti majavan jälkeen. Kauris on syötävää mutta ei mitenkään erityisen hyvää. Soppelia kissanruokaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16739
|
Lähetetty: 19.12.2012 23:22 Viestin aihe: |
|
|
Ei ainakaan minulla ole valittamista peuranlihan mausta. Jokunen viikko sitten työkaveri väänsi ruoka peurasta ja hyvää oli. Maha oli runtilautaa myöten täynnä. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
irwin Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 199
|
Lähetetty: 19.12.2012 23:48 Viestin aihe: |
|
|
marraskuussa ammuttua isoa kiimapukkia, jos sitä on joutunut syömään niin sitten kyll ymmärrän et peuran liha ei enään maistu, lihaa täynnä stressi/panohormoonia, ja elukka haisee kuselle.... yäk.... mutta muuten se on sitä parasta a luokkaa... kesällä kun sisä/ulkofile´t pistää grillille niin ai ai.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petri.kotilainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2010 Viestejä: 223 Paikkakunta: kivijärvi
|
Lähetetty: 20.12.2012 02:50 Viestin aihe: |
|
|
pakkasta oli-20 ja ajattelin lähteä pojan kanssa ensimmäistä kertaa tälle kaudelle peuran kyttyylle.vapaapäivä töista, joulusiivousta tehny koko päivän.
uusi kyttikoppi odottais korkkausta ja tulisi lämmitystä testattua kun on kunnon pakkanen.
kirkas keli ja koppiin 16.00 jouduimme tekemään viime hetken valmisteluja ja syntyi meluakin,edellisenä päivänä tein vasta ampuma aukon ja joutui säätämään että sai aseen kunnolla istumaan oli tarkoitus vasta viikonloppuna käydä testaamassa koppi valmistelut tekemättä.parin tunnin odottelun jälkeen alkoi varpaissa tuntumaan viileys joutui laittamaan lämmittimen lähelle varpaat.lämmittimenä seteilylämmitin 600w/1.6kw ja viiden kilon kaasupullo,tuli huomattua että ois voinu laittaa parituntia ennemmin lämmityksen päälle niin ois rakenteet lämminny.kopissa alkoi tulla kuuma lämmitystä pienemmälle ja alkoi kyllästyttää kun ei peuroja näkynyt,vaikka riistakamerassa kauhiasti oli kuvia.
19.00 ikkuna oli peitettynä (tietokone päällä) vilkaisin kiikariin pyssy oli ampuma aukossa iso peura oli 30 metrin päässä porkkana kasalla sarvien tunnistus ja oli poistettavien listalla,mallailin ristikkoa lapaan mutten puristanut liipaisinta,oli juniorin tarkoitus yrittää ampumista mutta paikan vaihtoa ei peura kestänyt siirtyi hiljalleen vilja tynnörille syömään oli kulma semmoinen ettei voinut ampua samalla tulee kolme peuraa lisää kahdella sarvet pikku pukki tulee tarjoamaan kylkeä 25metriin säästämme sen toinen isompikin tarjoo kylkeä säästämme senkin saa kasvaa pari vuotta,ilmeisesti peurat säikähtää meistä tulleita ääniä kunpyssyä yritämme kääntää isoon pukkiin(olisi kannattanut testata ampuma aukkoon pyssyä eristeitä etukäteen)
20.30 peurat tulee takaisin taas löytyy sama poistettava pukki 10 minuutin odottelun jälkeen tulee ammuttavalle hollille.poika on valmiina pyssyn kanssa peura liikkuu vähän kauemmas ja alkaa syödä pitkällisten tähtäykien jälkeen poika sanoo ammu sinä(nuorelle pojalle vaikea ampua pimellä kauemmas)minä siirryn ampujan paikalle ristikko peuran kylkeen kun pää nousee sormi koukistui ja peura pakeni 80 metriä.
oli yllättävän vaikeata löytää peuran jälet kun oli polettuna ja polkuja paikat täynnä joutui kiertämään ristiin rastiin ennen kun alkoi löytymään veri tippoja.
pukki taitaa jäädä ysi piikkiseksi kymmenes piikki on reilu kaksi senttiä sarvien leveys 56 cm.laitan kuvan myöhemmin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|