Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35432
|
Lähetetty: 12.02.2013 13:38 Viestin aihe: |
|
|
Tuo on takuulla hyvää,taitaa huomenna olla meilläkin rokkaa...nam. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 12.02.2013 16:59 Viestin aihe: |
|
|
Savustettu lampaan potka luineen muhimaan tuonne hernekeittoon ja kypsennys matalassa lämmössä leivinuunissa.Eipä olis etukäteen uskonu miten hyvää oli. Arvelin itsekin, että rasvaa pitäs olla mutta eipä tarvinu sitäkään.Jopa vanhin poika, joka ei ole tykännyt hernekeitosta söi hyvällä ruokahalulla kaksi annosta. _________________ -vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 12.02.2013 18:01 Viestin aihe: |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti: | Jopa vanhin poika, joka ei ole tykännyt hernekeitosta söi hyvällä ruokahalulla kaksi annosta. |
Eli sai ekaa kertaa hyvää?
Kyllähä noita purkkibasojakin kiireessä nälkäänsä syö jos vain vähän hätäseen "tuunaa", mutta kulinaristinen kokemus niistä kaukana, minkä ärtsoppa parhaillaan tarjoilee.
Itseasiassa se rasvainenliha herkun loihtimiseksi ei h-sopassakaan mikään välttämättömyys ole. Usein teen tönkköpalvatusta porsaan sisäfileestä ainoana rasvana siis kerma. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 12.02.2013 18:27 Viestin aihe: |
|
|
täytynee kokeilla kuivalihasta keväämmällä kunhan satsi valmistuu, voip olla mielenkiintoinen makuelämys. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rikugun yumei tosho Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Huh 2012 Viestejä: 238 Paikkakunta: paja
|
Lähetetty: 12.02.2013 20:06 Viestin aihe: |
|
|
Itse teen melkein tuolla Laikan reseptillä ainoina eroina että keltaisista herneistä ja savustetusta possunpotkasta ja sitä 5 litraa söykin sitten 3 päivää aromien yhä parantuessa. Toki käytössä iso painekattila. Mausteeksi ehkä hieman rakuunaa _________________ Aivan lu lu lu luokatonta luokatonta on vallan luokatooooonta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 03.04.2014 21:07 Viestin aihe: |
|
|
Torstai on toivoa täynnä ja hernekeittopäivä... tänään oli tarjolla siis sitä.
Muistan kun eräässä aiemmassa työpaikassani järjestettiin perhetapahtuma. Työpaikan kokki tilasi savustamosta
kokonaisen palvatun porsaan, joka vielä tapahtumaan lämmitettiin rosvopaistin tapaan. Seuraavana päivänä kokki
teki porsaan roippeista, ja etenkin pään lihoista hernekeiton, jonka muistan loppuikäni. Se oli aivan taivaallista!
Keitossa oli niin lempeä savun maku, että sitä olisi voinut syödä loputtomasti.
Talvella sain savustamosta palvatun peuran kinkun. Kinkkua paloitellessani tapaan kuoria mustan pinnan pois, jonka
olen heittänyt sitten roskiin. Tällä kertaa muistui mieleen tuo savun makuinen hernekeitto. Nyt laitoinkin nuo kuoret
talteen pikku pusseihin hernekeiton tuunausta varten. Kuullotin silputtua sipulia ja palvipeuran kuorta hetkisen, ja
perään pari purkkia Jalostajaa. Tällä systeemillä ei ihan pääse tuohon muistojen hernekeittoon, sillä savun maku on
hieman terävämpi ja aavistuksen hyökkäävä. Muistini mukaan kokin hauduttamassa sopassa tuo savun maku tuli esiin
hyvin lempeästi ja pehmeästi. Mutta hyvää ja maistuvaa saa näinkin, eikäpä mene hukkaan nuokaan peuran osat.
Sipulia ja sinappia kyytipojaksi.
Ja jälkkäriksi lettua ja mansikkahilloa!
Voiko elämä olla juurikaan makoisampaa! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 03.04.2014 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Hyvältä näyttää... Se maku tulee taatusti lempeämmäksi ja tasaisemmaksi jos tekee keiton ihan alusta asti monta tuntia keittäen.
Tohon hernekeiton tekemiseen voi kyllä painekattilaa todella suositella, homma muuttunut sen hankinnan jälkeen todella paljon nopeammaksi. Nyt sitä jaksaa vääntää ihan arki-iltanakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|