OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hernekeitto
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35432

LähetäLähetetty: 12.02.2013 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo on takuulla hyvää,taitaa huomenna olla meilläkin rokkaa...nam.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 12.02.2013 16:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustettu lampaan potka luineen muhimaan tuonne hernekeittoon ja kypsennys matalassa lämmössä leivinuunissa.Eipä olis etukäteen uskonu miten hyvää oli. Arvelin itsekin, että rasvaa pitäs olla mutta eipä tarvinu sitäkään.Jopa vanhin poika, joka ei ole tykännyt hernekeitosta söi hyvällä ruokahalulla kaksi annosta.
_________________
-vaiti on erämaa tuisku unhoituksen tuopi tullessaan-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 12.02.2013 18:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti:
Jopa vanhin poika, joka ei ole tykännyt hernekeitosta söi hyvällä ruokahalulla kaksi annosta.


Eli sai ekaa kertaa hyvää? Smile

Kyllähä noita purkkibasojakin kiireessä nälkäänsä syö jos vain vähän hätäseen "tuunaa", mutta kulinaristinen kokemus niistä kaukana, minkä ärtsoppa parhaillaan tarjoilee.

Itseasiassa se rasvainenliha herkun loihtimiseksi ei h-sopassakaan mikään välttämättömyys ole. Usein teen tönkköpalvatusta porsaan sisäfileestä ainoana rasvana siis kerma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 12.02.2013 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

täytynee kokeilla kuivalihasta keväämmällä kunhan satsi valmistuu, voip olla mielenkiintoinen makuelämys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rikugun yumei tosho
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Huh 2012
Viestejä: 238
Paikkakunta: paja

LähetäLähetetty: 12.02.2013 20:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse teen melkein tuolla Laikan reseptillä ainoina eroina että keltaisista herneistä ja savustetusta possunpotkasta ja sitä 5 litraa söykin sitten 3 päivää aromien yhä parantuessa. Toki käytössä iso painekattila. Mausteeksi ehkä hieman rakuunaa
_________________
Aivan lu lu lu luokatonta luokatonta on vallan luokatooooonta
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1853
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 03.04.2014 21:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Torstai on toivoa täynnä ja hernekeittopäivä... tänään oli tarjolla siis sitä.
Muistan kun eräässä aiemmassa työpaikassani järjestettiin perhetapahtuma. Työpaikan kokki tilasi savustamosta
kokonaisen palvatun porsaan, joka vielä tapahtumaan lämmitettiin rosvopaistin tapaan. Seuraavana päivänä kokki
teki porsaan roippeista, ja etenkin pään lihoista hernekeiton, jonka muistan loppuikäni. Se oli aivan taivaallista!
Keitossa oli niin lempeä savun maku, että sitä olisi voinut syödä loputtomasti.

Talvella sain savustamosta palvatun peuran kinkun. Kinkkua paloitellessani tapaan kuoria mustan pinnan pois, jonka
olen heittänyt sitten roskiin. Tällä kertaa muistui mieleen tuo savun makuinen hernekeitto. Nyt laitoinkin nuo kuoret
talteen pikku pusseihin hernekeiton tuunausta varten. Kuullotin silputtua sipulia ja palvipeuran kuorta hetkisen, ja
perään pari purkkia Jalostajaa. Tällä systeemillä ei ihan pääse tuohon muistojen hernekeittoon, sillä savun maku on
hieman terävämpi ja aavistuksen hyökkäävä. Muistini mukaan kokin hauduttamassa sopassa tuo savun maku tuli esiin
hyvin lempeästi ja pehmeästi. Mutta hyvää ja maistuvaa saa näinkin, eikäpä mene hukkaan nuokaan peuran osat.





Sipulia ja sinappia kyytipojaksi.


Ja jälkkäriksi lettua ja mansikkahilloa!


Voiko elämä olla juurikaan makoisampaa!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 03.04.2014 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvältä näyttää... Se maku tulee taatusti lempeämmäksi ja tasaisemmaksi jos tekee keiton ihan alusta asti monta tuntia keittäen.

Tohon hernekeiton tekemiseen voi kyllä painekattilaa todella suositella, homma muuttunut sen hankinnan jälkeen todella paljon nopeammaksi. Nyt sitä jaksaa vääntää ihan arki-iltanakin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com