OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruokaa hevosenlihasta!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
iso Koo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Tam 2007
Viestejä: 501
Paikkakunta: eteläinen-savo

LähetäLähetetty: 22.02.2013 19:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kirjoitti:
Noussut jo iltalehen pääkirjoitussivulle tämä hevoskohu:
http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/2013022216705975_pk.shtml?ref=kn

Polle palasi ruokalistalle!


http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=48843&postdays=0&postorder=asc&start=0
Olisikohan aika virkistää tätäkin keskustelua, tai se mitään keskustelua tarvi vaan muutaman innokkaan ja hyvästä lihasta kiinnostuneen.
Kevättalven aikana yksi saa kuulan kalloon ja sit sitä taas saa.

Olisiko kiinnostuneita ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 22.02.2013 19:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiinnostusta olisi mut kun etäisyys on liian pitkä!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Mielelläni testaisin uusissa muodoissaan heppaa ja kun ainoa jäänne .22:n toimittamasta lihaerästä tuo pakasteessa oleva jauhelihapötikkä, niin sillä ei herranhuonetta rakenneta!! Laughing
Esim. Hevosen niska kiinnostais lihakeittoaineksena ja muutenkin ne vähempiarvoiset osat joita nyt rahanpuutteen vuoksi joutuu kaupasta ostamaan.
Ps. Luin ketjun lävitse. Laughing
Jos jonkun mukana sais tänne etelämpään kulkeutumaan, niin ihan rehellisesti lupaan korvata bensakustannuksia ja jonkunlaisen hinnan lihastakin. On se vaan niin hyvää eri tavoilla valmistettuna ja tietenkin jotain tarinaakin sais taas tän topicin täytteeksi!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 22.02.2013 19:40    Viestin aihe: Ruokaa Vastaa lainaamalla viestiä

Huomenna pitää ruveta vääntämään pollesta makkaraa, tykötarpeet on nyt hommattu pollea muutama kymmen kilonen, possua pakkasesta sulamassa, silavaa, sipulia, ohra ryynejä mausteita ja jokunen kymmenmetrinen siansuolta. Ajatuksena oli tehdä erillaisia variantteja maustamisen suhteen ja osasta pitää tehdä ryynäriä. Toivottavasti minun savustaja/palvaaja mestarini toipuu nopeasti viikonlopun "pilkkimis" reissun rasituksista, että saadaan makkarat savuun saamaan lisämakua. Laughing Laughing Laughing
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 22.02.2013 19:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tää topicci ei oo tarkoitettu mun yksinhöpinöilleni joten laitahan kuvia ja tarinaa projektisi edistymisestä!! Laughing
Nm. Kaikista resepteistä kiinnostunut.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 23.02.2013 11:22    Viestin aihe: Pollea Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäiset makkarat maistettu. Rakenne ok, himpun liikaa valkosipulia ehkä, nuoriso tykkäs, että sopivasti. Ryynäri satsi kypsymässä uunissa. Odottelen tuomarin saapumista töistä ja kuuntelen sitten tuomion. Makkaramassassa oli heppaa n. 60% ja rasvaista sianlihaa 40% jauhoja oli muuten 0%.
Suolen täyttämisessä hokasin, että ei kannata ahnehtia, suolta ei kannata täyttää liian tiukaksi, semmoinen löysähkö lötkö. Apumies helpottaa touhua kummasti, että saa massan tulemaan tasaisesti suoleen.
Kokeilut jatkuu, kuvia myöhemmin.
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 23.02.2013 17:01    Viestin aihe: Re: Pollea Vastaa lainaamalla viestiä

Kankkunen kirjoitti:
Ensimmäiset makkarat maistettu. Rakenne ok, himpun liikaa valkosipulia ehkä, nuoriso tykkäs, että sopivasti. Ryynäri satsi kypsymässä uunissa. Odottelen tuomarin saapumista töistä ja kuuntelen sitten tuomion. Makkaramassassa oli heppaa n. 60% ja rasvaista sianlihaa 40% jauhoja oli muuten 0%.
Suolen täyttämisessä hokasin, että ei kannata ahnehtia, suolta ei kannata täyttää liian tiukaksi, semmoinen löysähkö lötkö. Apumies helpottaa touhua kummasti, että saa massan tulemaan tasaisesti suoleen.
Kokeilut jatkuu, kuvia myöhemmin.
Very Happy annappa kortinaatit niin lähen hiihtelemään teille päin Laughing
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.02.2013 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun lämpötilat pyörii lähellä nollaa niin nesteen poistoon täytyy kiinnittää huomiota; taas tuli vajan desin verran nestettä ja sen vaikutusta tuossa; hiukan "runttausta" suolapedin lävitse, että ilmat saa poistumaan:


Ja täydennystä suolavarantoon:


Pitänee ihan lähipäivinä ottaa maistiaiset!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 24.02.2013 19:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jep. minäkin pistin vilperin kuvien mukaisesti hirven lihaa suolautumaan ja nestettä kyllä näkyy irtoovan. mutta suolaa riittää.. Exclamation ja lisätään reilusti lisää.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 27.02.2013 16:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kun tuo kohu hevosenlihasta vähitellen alkaa laantumaan, niin kerrotaan taas omia kokemuksia. Laughing :

Kelit heitti plussan puolelle muutaman kipakan pakkasyön jälkeen ja mahdollisti siten kovettuneen suolan pehmenemisen.
Pakkaskauden lopussa neste alkoi muuttua kirkkaaksi eli suolan syrjäyttämä lihasneste alkoi vakiintumaan!??
Kokonaisnestemäärä poistettuna lienee tuollaista 4 desiä tuon kokoisesta paistista ja nyt kelien lämmettyä lähti desin verran lisää mikä oli suolaan sitoutunutta. Se neste oli taas väriltään "verensekaista".
Kun purkkia siinä aikani olin sekoittanut, niin päätin ottaa maistiaiset:


Ja toisesta kuvakulmasta:


Vähän "lötköltä" tuntui vielä, joten makujaisten oton jälkeen vileä lihat partsille "kuivuumaan" ja lasehtimaan:



Ensikokemus "puolivalmiista" lihasta kuitenkin myönteinen ja kunhan vähän kuivuu lisää, niin ok. Laughing

Tosin pakko sanoa; pehmeeltähän tuo maistui joten sen puolesta vois vaikka "kuivauksen" lopettaakin, suolaa kylläkin "riittävästi" ja hyvin imeytynyt, mausteet eivät imeydy kunnolla tiiviiseen hevospaistiin, vain siinä kärkipalassa oli lievästi maustetta havaittavissa, vaikka pippureita oli runsain mitoin sekaan laitettu.
Kahtellaan ny mitä nuo jääkaappiin otetut viipaleet kertoo kun ovat vähän siellä lasehtineet!?? Laughing

Kokemuksia muilta hengenheimolaisilta!??

Ps. Kiitos .22 hyvälle paistipalalle; nyt sen näki ensimmäisen kerran ilman jäätä!!! Laughing Ja leikattunakin vaikuttas hyvinkin vähänjänteiseltä alkupäästään!! Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 27.02.2013 17:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oles hyvä vaan lihoist!

Sen verran hyvän näköstä toi on että pitää laittaa itekkin kokeilu jääkaappiversiona jos viellä hevospaisti löytyy pakkasesta...

Meillä on kokoajan hakupäällä, että sitä voi tulla lisääkin ja kohtahan taas alkaa mökkikausikin..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 27.02.2013 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leipäsen päällä tätä nyt jo maistellaan ja hyvvee on!!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.03.2013 17:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vilperi kärsivällisyys petti!! Twisted Evil
Tänään otettiin vähän enemmälti siivuja paistista:




Lopetan tän tarinan näihin kuviin ja tunnelmiin ja mikäli jotain pitäis muuttaa, niin mausteita pitäis laittaa runsaammin aloitusvaiheessa vaikka niitä piti ollakin riittävästi!
Ne ei jostain syystä imeydy niinkuin suola tekee.
Hyvää tavaraa silti tulee ja tää toinen paisti on jotenkin suussasulavampaa, ehkäpä sen perusteella että se on aika lailla kalvotonta.
Suosittelen kaikille testaamaan, mutta hätänen ei parane olla; tää palanen laitettiin 18.2.-13 suolaan ja lämpötilat olvat +5 - -10 sinä aikana ja useamman päivän plussan puolella joten mittaria seuraten satsi kypsyi paljon nopeammin kuin edellinen.

Kiitos kaikille vinkkejä antaneille!!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pietarinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hei 2010
Viestejä: 1248

LähetäLähetetty: 01.03.2013 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oisko jotta tuo suola kun poistaa nestettä niin mausteet karkaa nesteiden mukana.mausteiden kanssa vakumointi voisi auttaa,sitten suolaan vasta kun liha maustunut on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 02.03.2013 10:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voipi olla juuri tästä ilmiöstä kysymys, mutta hankaluutena juurikin tuo jäisen lihan maustaminen.
Ihan järkevän tuntuinen selitys kyllä. Mutta hyvää se on noinkin!! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pietarinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Hei 2010
Viestejä: 1248

LähetäLähetetty: 02.03.2013 11:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

niin,tietysti voisi ensin mausteiden kanssa vakumissa raakakypsentää muutaman viikon ja sen jälkeen pakastaa lihan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 7 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com