Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
iso Koo Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Tam 2007 Viestejä: 501 Paikkakunta: eteläinen-savo
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 22.02.2013 19:24 Viestin aihe: |
|
|
Kiinnostusta olisi mut kun etäisyys on liian pitkä!!
Mielelläni testaisin uusissa muodoissaan heppaa ja kun ainoa jäänne .22:n toimittamasta lihaerästä tuo pakasteessa oleva jauhelihapötikkä, niin sillä ei herranhuonetta rakenneta!!
Esim. Hevosen niska kiinnostais lihakeittoaineksena ja muutenkin ne vähempiarvoiset osat joita nyt rahanpuutteen vuoksi joutuu kaupasta ostamaan.
Ps. Luin ketjun lävitse.
Jos jonkun mukana sais tänne etelämpään kulkeutumaan, niin ihan rehellisesti lupaan korvata bensakustannuksia ja jonkunlaisen hinnan lihastakin. On se vaan niin hyvää eri tavoilla valmistettuna ja tietenkin jotain tarinaakin sais taas tän topicin täytteeksi!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kankkunen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Huh 2004 Viestejä: 615 Paikkakunta: savo
|
Lähetetty: 22.02.2013 19:40 Viestin aihe: Ruokaa |
|
|
Huomenna pitää ruveta vääntämään pollesta makkaraa, tykötarpeet on nyt hommattu pollea muutama kymmen kilonen, possua pakkasesta sulamassa, silavaa, sipulia, ohra ryynejä mausteita ja jokunen kymmenmetrinen siansuolta. Ajatuksena oli tehdä erillaisia variantteja maustamisen suhteen ja osasta pitää tehdä ryynäriä. Toivottavasti minun savustaja/palvaaja mestarini toipuu nopeasti viikonlopun "pilkkimis" reissun rasituksista, että saadaan makkarat savuun saamaan lisämakua. _________________ Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 22.02.2013 19:45 Viestin aihe: |
|
|
Tää topicci ei oo tarkoitettu mun yksinhöpinöilleni joten laitahan kuvia ja tarinaa projektisi edistymisestä!!
Nm. Kaikista resepteistä kiinnostunut. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kankkunen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Huh 2004 Viestejä: 615 Paikkakunta: savo
|
Lähetetty: 23.02.2013 11:22 Viestin aihe: Pollea |
|
|
Ensimmäiset makkarat maistettu. Rakenne ok, himpun liikaa valkosipulia ehkä, nuoriso tykkäs, että sopivasti. Ryynäri satsi kypsymässä uunissa. Odottelen tuomarin saapumista töistä ja kuuntelen sitten tuomion. Makkaramassassa oli heppaa n. 60% ja rasvaista sianlihaa 40% jauhoja oli muuten 0%.
Suolen täyttämisessä hokasin, että ei kannata ahnehtia, suolta ei kannata täyttää liian tiukaksi, semmoinen löysähkö lötkö. Apumies helpottaa touhua kummasti, että saa massan tulemaan tasaisesti suoleen.
Kokeilut jatkuu, kuvia myöhemmin. _________________ Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 23.02.2013 17:01 Viestin aihe: Re: Pollea |
|
|
Kankkunen kirjoitti: | Ensimmäiset makkarat maistettu. Rakenne ok, himpun liikaa valkosipulia ehkä, nuoriso tykkäs, että sopivasti. Ryynäri satsi kypsymässä uunissa. Odottelen tuomarin saapumista töistä ja kuuntelen sitten tuomion. Makkaramassassa oli heppaa n. 60% ja rasvaista sianlihaa 40% jauhoja oli muuten 0%.
Suolen täyttämisessä hokasin, että ei kannata ahnehtia, suolta ei kannata täyttää liian tiukaksi, semmoinen löysähkö lötkö. Apumies helpottaa touhua kummasti, että saa massan tulemaan tasaisesti suoleen.
Kokeilut jatkuu, kuvia myöhemmin. | annappa kortinaatit niin lähen hiihtelemään teille päin _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 24.02.2013 17:32 Viestin aihe: |
|
|
Kun lämpötilat pyörii lähellä nollaa niin nesteen poistoon täytyy kiinnittää huomiota; taas tuli vajan desin verran nestettä ja sen vaikutusta tuossa; hiukan "runttausta" suolapedin lävitse, että ilmat saa poistumaan:
Ja täydennystä suolavarantoon:
Pitänee ihan lähipäivinä ottaa maistiaiset!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 24.02.2013 19:23 Viestin aihe: |
|
|
jep. minäkin pistin vilperin kuvien mukaisesti hirven lihaa suolautumaan ja nestettä kyllä näkyy irtoovan. mutta suolaa riittää.. ja lisätään reilusti lisää. _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 27.02.2013 16:27 Viestin aihe: |
|
|
Kun tuo kohu hevosenlihasta vähitellen alkaa laantumaan, niin kerrotaan taas omia kokemuksia. :
Kelit heitti plussan puolelle muutaman kipakan pakkasyön jälkeen ja mahdollisti siten kovettuneen suolan pehmenemisen.
Pakkaskauden lopussa neste alkoi muuttua kirkkaaksi eli suolan syrjäyttämä lihasneste alkoi vakiintumaan!??
Kokonaisnestemäärä poistettuna lienee tuollaista 4 desiä tuon kokoisesta paistista ja nyt kelien lämmettyä lähti desin verran lisää mikä oli suolaan sitoutunutta. Se neste oli taas väriltään "verensekaista".
Kun purkkia siinä aikani olin sekoittanut, niin päätin ottaa maistiaiset:
Ja toisesta kuvakulmasta:
Vähän "lötköltä" tuntui vielä, joten makujaisten oton jälkeen vileä lihat partsille "kuivuumaan" ja lasehtimaan:
Ensikokemus "puolivalmiista" lihasta kuitenkin myönteinen ja kunhan vähän kuivuu lisää, niin ok.
Tosin pakko sanoa; pehmeeltähän tuo maistui joten sen puolesta vois vaikka "kuivauksen" lopettaakin, suolaa kylläkin "riittävästi" ja hyvin imeytynyt, mausteet eivät imeydy kunnolla tiiviiseen hevospaistiin, vain siinä kärkipalassa oli lievästi maustetta havaittavissa, vaikka pippureita oli runsain mitoin sekaan laitettu.
Kahtellaan ny mitä nuo jääkaappiin otetut viipaleet kertoo kun ovat vähän siellä lasehtineet!??
Kokemuksia muilta hengenheimolaisilta!??
Ps. Kiitos .22 hyvälle paistipalalle; nyt sen näki ensimmäisen kerran ilman jäätä!!! Ja leikattunakin vaikuttas hyvinkin vähänjänteiseltä alkupäästään!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 27.02.2013 17:09 Viestin aihe: |
|
|
Oles hyvä vaan lihoist!
Sen verran hyvän näköstä toi on että pitää laittaa itekkin kokeilu jääkaappiversiona jos viellä hevospaisti löytyy pakkasesta...
Meillä on kokoajan hakupäällä, että sitä voi tulla lisääkin ja kohtahan taas alkaa mökkikausikin.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 27.02.2013 17:14 Viestin aihe: |
|
|
Leipäsen päällä tätä nyt jo maistellaan ja hyvvee on!!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.03.2013 17:49 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kärsivällisyys petti!!
Tänään otettiin vähän enemmälti siivuja paistista:
Lopetan tän tarinan näihin kuviin ja tunnelmiin ja mikäli jotain pitäis muuttaa, niin mausteita pitäis laittaa runsaammin aloitusvaiheessa vaikka niitä piti ollakin riittävästi!
Ne ei jostain syystä imeydy niinkuin suola tekee.
Hyvää tavaraa silti tulee ja tää toinen paisti on jotenkin suussasulavampaa, ehkäpä sen perusteella että se on aika lailla kalvotonta.
Suosittelen kaikille testaamaan, mutta hätänen ei parane olla; tää palanen laitettiin 18.2.-13 suolaan ja lämpötilat olvat +5 - -10 sinä aikana ja useamman päivän plussan puolella joten mittaria seuraten satsi kypsyi paljon nopeammin kuin edellinen.
Kiitos kaikille vinkkejä antaneille!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietarinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hei 2010 Viestejä: 1248
|
Lähetetty: 01.03.2013 21:53 Viestin aihe: |
|
|
oisko jotta tuo suola kun poistaa nestettä niin mausteet karkaa nesteiden mukana.mausteiden kanssa vakumointi voisi auttaa,sitten suolaan vasta kun liha maustunut on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 02.03.2013 10:36 Viestin aihe: |
|
|
Voipi olla juuri tästä ilmiöstä kysymys, mutta hankaluutena juurikin tuo jäisen lihan maustaminen.
Ihan järkevän tuntuinen selitys kyllä. Mutta hyvää se on noinkin!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
pietarinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hei 2010 Viestejä: 1248
|
Lähetetty: 02.03.2013 11:12 Viestin aihe: |
|
|
niin,tietysti voisi ensin mausteiden kanssa vakumissa raakakypsentää muutaman viikon ja sen jälkeen pakastaa lihan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|