Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 10.05.2013 11:27 Viestin aihe: BBQ Smoker eli hiilisavustin |
|
|
Blogin yksi suosituimmista jutuista ” Pulled Pork eli revittyä sikaa eli vedettyä possua” on herättänyt paljon kysymyksiä siinä käytetystä BBQ Smokerista eli hiilisavustimesta (vertical water smoker). Hiilisavustin on amerikkalainen keksintö ja aivan ehdoton pulled porkin valmistuksessa, mutta myös todella monipuolinen kaikessa muussakin grillaamisessa. Voit käyttää sitä perinteisenä hiiligrillinä suoraan tai epäsuoraan grillaukseen, barbeque-grillaukseen, sekä savustimena lämminsavustuksessa ja grillaamiseen kuumalla savulla.
Barbeque-grillauksen idea on kypsentää lihat isoina paloina matalassa lämmössä savun ja vesihöyryn yhdistelmässä. Tämä menetelmä vie huomattavasti normaalia pidemmän ajan, mutta lopputulos on erittäin maukasta ja mureaa hieman sitkeämmistäkin ruhon osista. Liha ei myöskään kuivu grillauksen aikana vaan kypsyy erittäin meheväksi.
Voit savustaa lempeästi niin lihaa, kasviksia kuin kalaakin. Myös esimerkiksi leipäjuuston lämmittäminen hellässä savukylvyssä antaa aivan erinomaisen lopputuloksen. Tällä kertaa otin savut kokonaisen metsäkauriin satulan kanssa.
Lue lisää:
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/05/Range-Rebel-Smoker-45-hiilisavustin-bbq-vertical-water.html _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 10.05.2013 14:52 Viestin aihe: |
|
|
Itelläni on kanssa ollut vastaava ja kalaa sillä tuli lähinnä savusteltua. Hiiliä en käyttänyt vaan polttelin pieneksi veisteltyjä "klapeja". Ajoi kyllä asiansa erittäin hyvin mutta omani oli senverta heikkoa tekoa, että ruostui puhki useammasta kohtaa jo parin kesän käytöllä. Pientä tulta kun piti yllä, niin sai kypsennystilan lämpötilan helposti pysymään siinä 80-100 asteessa. _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 10.05.2013 14:56 Viestin aihe: |
|
|
CeeCee kirjoitti: | Itelläni on kanssa ollut vastaava ja kalaa sillä tuli lähinnä savusteltua. Hiiliä en käyttänyt vaan polttelin pieneksi veisteltyjä "klapeja". Ajoi kyllä asiansa erittäin hyvin mutta omani oli senverta heikkoa tekoa, että ruostui puhki useammasta kohtaa jo parin kesän käytöllä. Pientä tulta kun piti yllä, niin sai kypsennystilan lämpötilan helposti pysymään siinä 80-100 asteessa. |
Itsellänikin aikaisempi, eli halvempi malli meni huonoksi. Tosin nykyinen on parempi myös ilmaventtiilien suhteen ja monien muidenkin pienten yksityiskohtien. Ohjeissa taisi muistaakseni lukea puun käyttökielto polttoaineen. Ilmeisesti suurempien lämpöarvojen takia tms. _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.05.2013 17:09 Viestin aihe: |
|
|
Paljonko maksoi savustin ja lämpömittari yhteensä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 10.05.2013 21:35 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Paljonko maksoi savustin ja lämpömittari yhteensä? |
Savustin oli muistaakseni 249 € ja lämpömittari 35 €. Mielestäni edulliset laatuun nähden. _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 10.05.2013 23:37 Viestin aihe: |
|
|
Toki Weber on myös laatumerkki, mutta tuo mihin linkkasit on vain tavallinen grilli. Rebelin "vastaava" on 119 €, jonka myös hankin samalla kertaa perusgrilliksi. _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.05.2013 02:04 Viestin aihe: |
|
|
Joo onhan se tavallinen krilli, mutta laadukas sellainen. Lisäksi saa puulastuille tuollaisen kipon jolla savustus onnistuu samalla tapaa. Vesi astin voi kehitellä itse jostain. Vai minkä takia se ei tuolla onnistuisi? Tuohon saa myös paljon muita lisäosia jos myöhemmin tarvii.
Saako tuosta Rebelistä tuon keskiosan pois niin että siitä tulisi normaalikokoinen pallokrilli vai onko se kiinteäasti kiinni? Kuvissa näyttäis että sen saa irti ja kansi passaa alaosaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 11.05.2013 07:52 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Joo onhan se tavallinen krilli, mutta laadukas sellainen. Lisäksi saa puulastuille tuollaisen kipon jolla savustus onnistuu samalla tapaa. Vesi astin voi kehitellä itse jostain. Vai minkä takia se ei tuolla onnistuisi? Tuohon saa myös paljon muita lisäosia jos myöhemmin tarvii.
Saako tuosta Rebelistä tuon keskiosan pois niin että siitä tulisi normaalikokoinen pallokrilli vai onko se kiinteäasti kiinni? Kuvissa näyttäis että sen saa irti ja kansi passaa alaosaan. |
Kyllä, kyllä. Weber on laadukas grilli ja tavallisella perusgrillilläkin voi tehdä miltei mitä vain. Tuollainen vastaava savustin weberillä on n. 350€.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15019/cnrxk/Weber-Smokey-Mountain-Cooker-47-cm-savustusgrilli-lampomitta
Nämä savustimet ovat kuitenkin selvästi parempia barbeque-grillaukseen, kun ovat siihen suunniteltuja. Joo ja Rebelistäkin saa sen keskiosan pois ja siitä tulee tavallinen pallogrilli. Itse hankin molemmat koska niitä voi näin käyttää yhtä aikaa ja savustimen muunto grilliksi ei oikein järkevästi onnistu kesken ruuanlaiton. _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 11.05.2013 15:09 Viestin aihe: |
|
|
Juuri ostin noita viskilastuja, aiemmin olen käyttänyt lähinnä kirsikkaa, omenaa ja hikkoria, satunnaisesti muitakin. Kyllä niillä kaikilla oma tuoksunsa/makunsa on. Ajattelin tehdä niistä lähiviikkoina testin/blogauksen, kunhan vain muilta hommilta ehdin.
Oma suosikkini tällä hetkellä on kirsikka. Hikkorikin hyvä. Noita viskilastuja en vielä ole ehtinyt testa. _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 12.05.2013 06:57 Viestin aihe: |
|
|
Omenapuu on kanssa hyvää savustukseen; antaa vähän "makeutta" eli korvaa sokerin!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kanakoira Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Mar 2007 Viestejä: 39
|
Lähetetty: 14.05.2013 17:49 Viestin aihe: |
|
|
Onko kukaan kokeillut tuota Kivelä Outdoorin kauppaamaa Brinkmann hiilisavustinta? Ei ole ainakaan hinnalla pilattu 90€. Vai kannattaako maksaa 109€ lisää ja hakea Rebel (199€) kodinterrasta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.05.2013 20:58 Viestin aihe: |
|
|
Voisi ehkä testata tuota Brinkmannia. Kait sillä aivan samalla tavalla savustaa kuin kalliimmilla. Ainakin youtube videoilla näyttää toimivan ihan hyvin. Kuinka vaikea tuohon on lisätä brikettejä kun ei saa yläosaa pois niin kuin rebelistä? Kuinka tiheään niitä edes pitää lisätä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 15.05.2013 16:00 Viestin aihe: |
|
|
Jos käyttää laadukkaita brikettejä niin nehän kiiluu yli kolome tuntia _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|