OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Leikkuulautojen yms. puhdistus
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Ardennie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2010
Viestejä: 1894

LähetäLähetetty: 13.02.2012 19:18    Viestin aihe: Leikkuulautojen yms. puhdistus Vastaa lainaamalla viestiä

Eli minkämerkkisillä myrkyillä puhdistatte elintarvikemuoviset lihan leikkuulaudat? Ne voi olla aika hurjassa kunnossa, täynnä syviä naarmuja ja mahdollisesti hirmuvaarallisia pöpöjä. Riittääkö pelkkä asitanpesukone?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
klaus.r
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Kes 2007
Viestejä: 298

LähetäLähetetty: 13.02.2012 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kauden jälkeen klorite ja kuumavesipesuri, muutoin tiskiharja ja fairy. Ja kun eivät juuri mitään maksa niin harvoin vuosia samoja viitsii katsella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ardennie
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Huh 2010
Viestejä: 1894

LähetäLähetetty: 26.05.2013 22:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Voiko trikiini tarttua puhdistamattomien leikkuulautojen ja keittiöveitsien välityksellä?

Kysymys olisi karhun ja villisian lihasta, joka on ollut ensi pakastimessa viikoja (-20C) ja sen sen jälkeen sulatettu ja paloitettu omassa käytössä olevilla leikkuulaudoilla ja -veitsillä. ... Lihat on tietty paistetttu sen jälkeen riittävän kypsiksi, joten trikiiniä ei pitäisi enää valmiissa paisteissa olla jäljellä .... Very Happy

Jäin vain miettimään sitäkin, onko raaka villisika muussakin käytössä olevalla leikkulaudalla terveys- (trikiini) riski. Sad


Viimeinen muokkaaja, Ardennie pvm 27.05.2013 17:44, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 27.05.2013 13:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ei tartu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 27.05.2013 13:20    Viestin aihe: Re: Leikkuulautojen yms. puhdistus Vastaa lainaamalla viestiä

Ardennie kirjoitti:
Eli minkämerkkisillä myrkyillä puhdistatte elintarvikemuoviset lihan leikkuulaudat? Ne voi olla aika hurjassa kunnossa, täynnä syviä naarmuja ja mahdollisesti hirmuvaarallisia pöpöjä. Riittääkö pelkkä asitanpesukone?


Oikohöylä, hiomakone.
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 27.05.2013 21:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minä ripistelen laudan likaisemmalle puolelle reilusti konetiskiainetta, panen siihen tilkan vettä ja suttaan tiskiharjalla kevyesti pitkin pintaa.
Annan vaikuttaa muutaman minuutin ja borstaan ankarammalla kädellä. Sama homma toiselle puolelle ja huuhtelu niin kuumalla kuin hanasta tulee.
Tekstistä päätellen olen vielä elossa...
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hevi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2009
Viestejä: 455

LähetäLähetetty: 28.05.2013 07:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muovinen leikkuulauta on hyvä desifioida käytön jälkeen, apteekista tai meijerin myymälöistä saa aineita millä homma hoituu, tuo pelkkä vedellä puhdistaminen ei poista bakteereita oli vesi miten kuumaa tahansa ja tosiasiahan on että puinen leikkuulauta on hygienisempi kuin muovinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 28.05.2013 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Enpä tuohon ole suuremmin huomiota kiinnittänyt. Muovisen pesen tiskikoneessa tai sitte ihan perus fairylla ja tiskiharjalla. Puisen laudan tiskiaineella kostutetulla rätillä. Jos on oikeen likainen tai verinen, nii sitte tiskiaineella ja harjalla hankaamalla.

Ja niinkun joku tuossa edellä sanoikin, nii hengissä ollaan toistaiseksi. Eikä oo mahakaan ollu ruikulilla.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Klouni
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 02 Tam 2012
Viestejä: 93

LähetäLähetetty: 28.05.2013 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ardennie kirjoitti:
Voiko trikiini tarttua puhdistamattomien leikkuulautojen ja keittiöveitsien välityksellä?

Kysymys olisi karhun ja villisian lihasta, joka on ollut ensi pakastimessa viikoja (-20C) ja sen sen jälkeen sulatettu ja paloitettu omassa käytössä olevilla leikkuulaudoilla ja -veitsillä. ... Lihat on tietty paistetttu sen jälkeen riittävän kypsiksi, joten trikiiniä ei pitäisi enää valmiissa paisteissa olla jäljellä .... Very Happy

Jäin vain miettimään sitäkin, onko raaka villisika muussakin käytössä olevalla leikkulaudalla terveys- (trikiini) riski. Sad


Kai ihan pieni periaatteellinen mahdollisuus on. Olettaen, että puhut pesemättömistä välineistä. Ivalossahan kaksi kaverusta saivat todennetusti trikiinin kaatoryypystä (=verestä). Tai siis trikiini todennettu, mutta kai vakaa epäilys on, että lihaakin olisi nautittu, vaikka kaverukset sen kielsivät. Tosin saattoi olla jotain muutakin nautittuna, joten muisti ei ehkä terävimmillään siinä kohdassa. Tai niin voisi olettaa. Parin ekan viikon aikana tartunnasta trikiini voidaan eristää verestä. Sen jälkeen vaan lihaksissa. Joten saattaa olla häviävän pieni mahis. Kuitenkin varmaan peset laudat ja veitset ennen kuin salaattia tai leipää leikkailet. Tai jos et niin muut pöpöt kun trikiini ovat kyllä todennäköisempiä Smile.

Eli Jussion kanssa aika lailla samoilla linjoilla

Niin ja toi pakastaminen ei vaikuta suuntaan taikka toiseen vaan vaatii kyllä huomattavasti tehokkaamman pakkasen kuin normi kotitalous, jos trikiinin haluaa tappaa (käsittääkseni).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ent.ap
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Tam 2005
Viestejä: 1666

LähetäLähetetty: 28.05.2013 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yleishygieniahan on hyvin tärkeää ja varsin ruuanvalmistuksessa.

Yleishygieniaan kuuluupi käsienpesu...ym. esim tuo leikkuulaudan peserminen.

Se että pelätään bakteereja ja pyritään tuhoamaan , jumankekka bakteerit ympäristöstämme... ei onnistu. Jos aletaan käyttämään tehokkaita bakteereja tuhoavia aineita, mennään mielestäni syvemmälle "suohon"?

Tietty altistus bakteereihin (rinnakkaiselo) on lähinnä sitä, mitä tarkoitan kommentillani... niin ettei kuole johonkin pikkupöpöön... elimistö kun tottuupi tiettyihin juttuihin ja jos ei totu/heikkeneepi, niin noutaja tulee .... noh jokatapauksessa ajanoloon kuitenkin, joten en uhraisi kovinpaljoa siihen että "ressaisin" itteäni pöpöjen pelossa.

Loiset on taasen toinen asia ja ne kyllä on syytä tuhota... ainakin ruuista.

Trikiinistä muistelen, ettei normim pakastaminen tuhoa, vaan kunnon kypsennys tappaa rikiinit.
_________________
Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 28.05.2013 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Trikiini
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 29.05.2013 12:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla on omat leikkuulautansa raa´alle ja kypsälle lihalle, kasviksille omansa jne.
Toki ne pitää käytön jälkeen tiskata puhtaaksi, eikä siihen mitään myrkkyjä tarvita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16755

LähetäLähetetty: 29.05.2013 12:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
Minulla on omat leikkuulautansa raa´alle ja kypsälle lihalle, kasviksille omansa jne.
Toki ne pitää käytön jälkeen tiskata puhtaaksi, eikä siihen mitään myrkkyjä tarvita.


Kuin myös. Jos puisia leikkuulautoja käyttää, niin ne kannattaa kastella aina ennen käyttöönottoa.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 30.05.2013 09:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
Jos puisia leikkuulautoja käyttää, niin ne kannattaa kastella aina ennen käyttöönottoa.


Siksikö, että lopuksi helpompi puhdistaa vai onko juku muu syy?
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10303
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 30.05.2013 09:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tiger kirjoitti:
9.3x622 kirjoitti:
Jos puisia leikkuulautoja käyttää, niin ne kannattaa kastella aina ennen käyttöönottoa.


Siksikö, että lopuksi helpompi puhdistaa vai onko juku muu syy?


Kuiva puu saattaa imasta veret sisäänsä, märkä ei.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com