Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Ardennie Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2010 Viestejä: 1894
|
Lähetetty: 26.05.2013 22:57 Viestin aihe: Riista-sushi |
|
|
Karskilta erämieheltä on turha odottaa kukkakimppua tai toisinaan edes viinapulloa hänen saapuessaan visiitille. Lienten ja rehujen virkaa hänellä toimittavat pikemmin itse pyydetty järvikala tai riista.
Tämän aasinsillan jälkeen on helppo päätyä japanilaisten sushirullien valmistukseen raakaa kalaa tai vhanneksia käyttäen. Mutta miksi ei yritetä jotain vielä muuta, joka istuisi suomalaiseen metsästyskulttuuriin?
Sushirullien raaka-aineena on perinteisesti käytetty raakaa kalaa tai vihanneksia, mutta oletteko koskaan testanneet raakaa lihaa?
Hirveä, riekon tai teeren lihaa? Hyvin riiputettuina, tietty, mutta ilman kypsennystä / haudustusta uunissa tai liedellä? Villisikaa tai karhua ei tietty uskalla edes ehdottaa (trikiini -vaara?)
Japanilaisen sushin ystävänä tekisi mieleni laajentaa niihin käytettyjä raaka-aineita myös suomalaiseeen riistaan ... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 26.05.2013 23:57 Viestin aihe: |
|
|
Sushin mallissa en ole syönyt mutta raakaa hirven sisäfilettä suolalla,pippurilla ja sipulilla maustettuna on tullut syötyä.
Voisi toimia kyllä sushissa. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
micke b Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Elo 2004 Viestejä: 255 Paikkakunta: Häme/Keski- Suomi
|
Lähetetty: 29.05.2013 22:40 Viestin aihe: |
|
|
Ite marinoin kerran teriyaki- soosissa peuran paistia äärimmäisen ohueksi leikattuina siivuina, mulla toimi, perheellä ei. Jostain syystä jäi. Itsellä hyvät muistot, pitäisi kokeilla joskus pelkällä suolalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15027
|
Lähetetty: 29.05.2013 22:50 Viestin aihe: |
|
|
Hirvestä tehtyä carpacciota tulee tehtyä aina joskus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 31.05.2013 20:00 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkystäkin on tullut carpacciota joskus tehtyä. Erittäin hyvää, asiaankuuluvasti jäisenä ohueksi siivutettuna ja oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 31.05.2013 20:16 Viestin aihe: |
|
|
Meneeköhän nyt ihan katekoriaan.
Tuolla inarin järvellä tai nyt yleensä lapissa - siellä me on ruukattu vasta pyydetty taimen tai harri pistää evääksi samantien. Siitä fileet ja ohkaiset siivut ruisleivän päälle, pikkaisen suolaa ja sitruunapippuria päälle ja oluet kyytipojiksi niin siinä se on suomalainen sushi ja elossa ollaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kuuhailija Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Lok 2011 Viestejä: 114 Paikkakunta: P-Satakunta
|
Lähetetty: 31.05.2013 22:55 Viestin aihe: |
|
|
Tuli mieleen riimihärkä.. Onko kukaan kokeillut tehdä esim hirven tai peuran lihasta vastaavalla reseptillä? Ei siis välttämättä mene #sushi-nimekkeen" alle, mutta olisi kuitenkin lämmöllä kypsentämätöntä.. _________________ Ensi kerralla sitten.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15027
|
Lähetetty: 31.05.2013 23:22 Viestin aihe: |
|
|
Riimihärkä on periaatteessa hyvin lähellä carpacciota, mutta siinä suola vaikuttaa kauemmin ja se on vähän sellaista puolittain graavattua lihaa. Tehty on ja hyvää on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kuuhailija Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Lok 2011 Viestejä: 114 Paikkakunta: P-Satakunta
|
Lähetetty: 31.05.2013 23:27 Viestin aihe: |
|
|
Mikäs ero noilla muuten oli? Oliko siten, että riimihärkä suolataan/maustetaan kokonaisena ja leikataan sitten, mutta carpaccio leikataan ensin ja maustetaan sitten? _________________ Ensi kerralla sitten.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15027
|
Lähetetty: 31.05.2013 23:38 Viestin aihe: |
|
|
Juu, ja tuo riimihärkä on pinnastaan jo suolaantunutta, eli suolan kypsyttämää, eli siinä on sellainen kypsä reunus ja sisältä raakaa.
Ero on loppujen lopuksi pieni, riimihärkä maustetaan eri tavalla kuin carpaccio ja siitä tulee se suurin ero. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15027
|
Lähetetty: 31.05.2013 23:39 Viestin aihe: |
|
|
Henkilökohtaisesti pidän todella paljon raa'asta lihasta jos lihan laatu on hyvää. Kauris on mielestäni parasta näihin hommiin ja esim. tartar-pihvi on paras kauriin paistista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kulakki Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2007 Viestejä: 168 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 01.06.2013 06:49 Viestin aihe: |
|
|
Nakkaa pari teeren täkkää pussiin ja kaks ruokalusikallista karkeita suoloja perään ja jääkaappiin vuorokaudeksi. Sitte tietysti pakkaseen ja kohmeisena leikkaa ohuita viipaleita leivän päälle niin hyvää on. _________________ Pro patria semper |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 01.06.2013 12:51 Viestin aihe: |
|
|
Mitenkähän lie tuo suolan kypsyttävä vaikutus? Kuivattaahan se lihaa ja soluja siellä, että rakenne/tekstuuri aavistuksen muuttuu. Mutta kypsyttääkö? Kypsymisessä on mielestäni kyse lihaskudosten ja siellä proteiinien denaturoitumisesta ja sitä suola ei kyllä tee. Lämmittämällä ja esim sitruunamehulla nähdään aivan erilainen reaktio vaikkapa lohisiivun pinnalla, mutta mielestäni graavi (ja riimi) on ihan rehellisesti raakaa. Joku eläinfysiologiaa tunteva voisi kommentoida tieteelliseltä kannalta, sillä aina silloin tällöin tästä asiasta tulee väännettyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|