OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sillipurkin tuunaus. :)
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 19.06.2013 23:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maustekurkut ovat helppoja tehdä itse

Noin 4 kg pieniä avomaankurkkuja
kymmenkunta mustaherukanlehteä
nippu kruunutilliä


Mausteliemi:
2 l vettä
5 dl sokeria
2 rkl suolaa
1/2 rkl maustepippureita
3/4 rkl sinapinsiemeniä
6-7 dl väkiviinaetikkaa

Monet laittavat mukaan pätkän piparjuurta, kaupoista sitä saa harvoin.
Jotkut lisäävät 1-2 hienoksi hakattua valkosipulin kynttä mukaan. Taitaa tulla ns. venäläisiä kurkkuja sitten.

Pese kurkut hyvin, Keitä mausteita vartti hiljaa poreilevassa vedessä ja lisää sitten etikka. Kuumenna kiehuvaksi. Lado kokonaiset (jos on kiire viipaloi) kurkut tillin ja mustaherukan lehtien kanssa kerroksittain purkkiin ja kaada kiehuva vesi kurkkujen päälle. Noin viikko jääkaapissa tekee syömäkelpoista tavaraa jos kurkut ovat kookkaita niin ottaa enemmän aikaa. Varmista että liuosta on tarpeeksi ja kurkut pysyvät pinnan alla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Kuuhailija
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Lok 2011
Viestejä: 114
Paikkakunta: P-Satakunta

LähetäLähetetty: 20.06.2013 08:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suurinpiirtein tuolla Ariksen ohjeella olen itsekin kurkkuni tehnyt, sillä erotuksella, että lisään purkkeihin reilusti sipulia, porkkanaa ja valkosipulia. Menevät lautasella ja leivän päällä siinä missä varsinainen kurkkukin.. Liemen koostumuksesta ei ole sen kummemmin muistikuvia, olen aina ajan tullen vain napannut jonkin hyvältä kuullostavan netistä. Lisäksi, jos olen kurkut tehnyt kokonaisina niin olen niihin pistellyt haarukalla muutamia reikiä. En ole varma tuostakaan miksi sitä suositellaan, jotkut sanovat että kurkut maustuvat paremmin, jotkut taas pistelevät sen takia ettei kokonaisina säilötyistä kurkuista tule lötköjä sisältä.. Eipä tuosta ainakaan haittaa ole ollut.

Valkosipulin lisääminen ei käsittääkseni tee kurkuista "venäläisiä", vaan perinteiset venäläiset suolakurkut valmistetaan hapattamalla maitohappokäymisen avulla. Sen kummemmin en ole hommaan perehtynyt, mutta muistaakseni meni siten, että etikkaa ei tuossa säilöntätavassa käytetä. Lähimpänä aitoja venäläisiä kurkkuja taitavat kaupallisista tuotteista tällä hetkellä olla Myrttisen kurkut (myydään sellaisissa kahden pakkauksissa).
_________________
Ensi kerralla sitten..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
M..M
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Kes 2011
Viestejä: 594
Paikkakunta: POHJOIS-SAVO

LähetäLähetetty: 20.06.2013 17:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

minä olen käyttänyt noita ravintolafilee purkin jämiä suolakalojen maustamiseen. hyvää tulee jos suoloista pitää.
_________________
MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 30.06.2013 17:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No nyt meni testattavaksi se Ariksen mainostama sillifilepurkillinen; eli purkin koko 850gr josta sillifileitä se 500gr!! Laughing

Tyhjiä ja pestyjä purkkeja parit kipaleet, tilliä kaupan annos, ruohosipulia ja valkkarinlehtiä sellainen kourallinen ja pippurisekoitusta ja tietenkin se filepurkki:


Tillit ja muut tilpehöörit pohjalle ja purkki auki:


Kylmästi sakset toiseen kouraan ja fileet annospaloihin:


Liemi ei ihan riittänyt joten muijan kurkkupurkista vielä vähän täydennystä piti laittaa:


Emmeet huolella sekaisin, jääkaappiin taas vääripäin ja ens viikolla sitten jonain päivänä makujaiset oman maan pottujen kanssa!!


Ihan sopivia nuo n. puolenkilon purkit tuunaukseen; ei tuu liian täyteen, mutta kuitenkin silleen sopivasti että mahtu rehut sekaan ja lientäkin joutu lisäämään ehkä vajaan desin verran!
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aris60
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Huh 2004
Viestejä: 3295

LähetäLähetetty: 06.07.2013 18:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkä Vilperin hieman eksoottiset tuunaukset onnistuivat?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 06.07.2013 18:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eilen tuli savut otettua uusimmasta satsista ja meinas viedä kielen mennessään!! Laughing


Lisää tarinaa tuolla:
http://p2.foorumi.info/suomikerho/viewtopic.php?t=285&start=30
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 06.07.2013 18:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli sama viesti kahteen kertaan kun sähkökatkos sotki lähettämisen!!
Siitä syystä siis tämä "muokattu" viesti!! Evil or Very Mad
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com