OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Jäniksen savustus, onnistuuko?

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
epätietoinen
Vieras





LähetäLähetetty: 25.11.2004 18:38    Viestin aihe: Jäniksen savustus, onnistuuko? Vastaa lainaamalla viestiä

Grillikatos seisoo käyttämättömänä näin talvikautena, mutta mieleeni juolahti josko jänistä voisi savustaa? Eli mitä tulee ottaa huomioon, tarviiko jäniksen pintaa paistaa ensin kiinni, ettei olemattomat rasvat valuisi läpi? Muita niksejä?

Myös savustus vinkkejä muulle riistalle otetaan vastaan. Kalaa on tullut savusteltua paljonkin, mutta siinä nahka suojelee ja kohde pysyy mehevenä. Linnut lienee savustetaan nypittynä.
Takaisin alkuun
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 25.11.2004 18:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen myös miettinyt jäniksen savustamista ja ajattelin kokeilla sitä joko seuraavaan saaliiseen tai viimeistään pakkasessa odottavaan joulujänikseen.
Kehuvat savustetun jäniksen olevan hyvää. Itse ajattelin aluksi vain käyttää pupua pöntössä ja ottaa savun maun jäniksen pintaan. Loppukypsennyksen hoidan leivinuunissa entiseen malliin.

Dodii, jäniksen savustuksen taitajat: vii vont savujänisreseptejä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
saantimies
Vieras





LähetäLähetetty: 02.12.2004 15:34    Viestin aihe: x Vastaa lainaamalla viestiä

tuo on ihan viisas konsti etttä vain käyttää pöntössä ja kypsentää sit. leivinuunissa. savustuspussi toimii myös. ja kun lappaa jäniksen sisälle pekonia ja juureksia, potutki voi laittaa, niin kaikki tulee kerralla.
Takaisin alkuun
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 15.12.2004 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miksi loppukypsennys uunissa? Sama lämpö se lihan kypsyttää pöntössäkin.

Itse olen näin talvella savustellut lihoja ihan loppuun asti pöntössä ja hyvää tulee. Tärkeintä on huolehtia siitä että lämpö ei pöntössä nouse liian korkeaksi. Periaatteessa pöntön kannella(peltikansi siis) pitäisi pystyä pitämään kättä. Liha ei kuivu eikä näivety jos lämpö ei nouse liian korkeaksi. Tämä tarkoittaa sitä että kun purut alkavat savuta, pitää veto säätää niin pienelle että puut palavat kitumalla. Ainakin Narvin savustimella tämä onnistuu. Olen kokeillut myös pelkkiä riekon täkkälihoja ja mehevinä ovat pysyneet.

Eikä riistassa niin paljon rasvaa ole että sitä pitäisi jotenkin suojella. Tekee sitten vaikka kermaisen kastikkeen ja pottojen päälle voita Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 15.12.2004 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, lämpö kypsyttää lihan sekä pöntössä että uunissa.
Uuni on mielestäni loppukypsennykseen kätevämpi kun siellä pysyy lämpö tasaisempana ja sitä joutuu talvisaikaan kuitenkin lämmittämään talon lämmityksen takia.
Mulla on myös Narvin savustin. Muuten hyvä vehje, mutta pitäis kanttauttaa uudet, syvemmän malliset pellit, jotka pitävät paistoritilää. Isommat palaset ei sovi kannen alle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vista
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 21.09.2005 09:53    Viestin aihe: Hyvää oli! Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilin hiljattain savustaa viime talvisia jäniksen lihoja ja ne oli yllättävän hyviä. Suolasin lihat 6%:ssa suolavedessä noin vuorokauden ja sitten savupönttöön hiukan alle tunniksi miedolle lämmölle.
Täytyisi jostain löytää "juhlakinkku" pusseja eli niitä verkkosukkia, johon voisi luuttomat jäniksen lihat survoa, suolata ja sitten savustaa. Saattaisi olla hyvääkin, kun siitä vuolisi siivuja leivän päälle niinkuin kinkusta konsanaan...
Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 26.03.2006 12:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko joku kokeillu savustaa jänistä niissä kaupan savustuspusseissa jotka voi pistää uuniin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UKKOMETTO
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 566
Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.

LähetäLähetetty: 31.03.2006 21:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En jänkkyä, mutta kanalintu ainakin onnistuu mainiosti. Enpä usko, että jänis sen pahempaa olisi.
_________________
Jossain niitten on oltava!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kuhna
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 2871

LähetäLähetetty: 31.03.2006 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Talvisavustuksessa tarvitaan puuta(lämpöä) ainakin 50% enemmän, kuin kesällä, jos on kyse puupötöstä, jossa on tulen ja ritilän väli yli 50cm. Ehkä talvella on parempi savustaa metalli pötössä, missä voidaan käyttää kovenpaa kuumuutta. Esikypsennys uunissa on on hyvä keino. Raaka kypsennys suolassa, jos verenpaineet kestää.

Vihje: Aina kannattaa savustaa pari pakettia grilli makkaraa jälkitulilla, jos pääruuan maittavuutta epäilee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
welkkuherra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Jou 2005
Viestejä: 110
Paikkakunta: milloin mikäkin..

LähetäLähetetty: 01.04.2006 07:57    Viestin aihe: juu uunissa.. Vastaa lainaamalla viestiä

Uunissa käytettävällä savustuspussilla on hirvipaistia tullu muutaman kerran tehtyä , ensimmäisen kerran jälkeen otin paistomittarin suosiolla avuksi (kuivas perh..) , onnistuu kyllä ja hyvää tulee . Pikku vihje pussiin liittyen , ainekin grillimalliin saa lisättyä savustuspurua jos meinaan tuntuu että savun makua ei tule tarpeeksi . Pussin välipohja aukeaa ja sinne maltilla voi hieman purua lisätä (ainakin kalaa savustaessa itte lisään...)
_________________
*ikä tuo kokemusta , kokemus nöyryyttä ,joten kaikki esittämäni asiat ovat vain omia näkemyksiäni *
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
rikumansikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2009
Viestejä: 176
Paikkakunta: hämeenkyrö

LähetäLähetetty: 25.07.2013 00:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Milllä reseptillä ootte savustanu linnut ja jänikset uunissa tolla savustuspussilla?
Ootteko laittanu pussin sisälle lisäks katajanoksia tai lisää purua tai vastaavia kikkoja? Ja millasella lämmöllä ootte pitänyt uunia ja kuinka kauan?
_________________
My life, my destiny
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com