Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
epätietoinen Vieras
|
Lähetetty: 25.11.2004 18:38 Viestin aihe: Jäniksen savustus, onnistuuko? |
|
|
Grillikatos seisoo käyttämättömänä näin talvikautena, mutta mieleeni juolahti josko jänistä voisi savustaa? Eli mitä tulee ottaa huomioon, tarviiko jäniksen pintaa paistaa ensin kiinni, ettei olemattomat rasvat valuisi läpi? Muita niksejä?
Myös savustus vinkkejä muulle riistalle otetaan vastaan. Kalaa on tullut savusteltua paljonkin, mutta siinä nahka suojelee ja kohde pysyy mehevenä. Linnut lienee savustetaan nypittynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 25.11.2004 18:54 Viestin aihe: |
|
|
Olen myös miettinyt jäniksen savustamista ja ajattelin kokeilla sitä joko seuraavaan saaliiseen tai viimeistään pakkasessa odottavaan joulujänikseen.
Kehuvat savustetun jäniksen olevan hyvää. Itse ajattelin aluksi vain käyttää pupua pöntössä ja ottaa savun maun jäniksen pintaan. Loppukypsennyksen hoidan leivinuunissa entiseen malliin.
Dodii, jäniksen savustuksen taitajat: vii vont savujänisreseptejä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
saantimies Vieras
|
Lähetetty: 02.12.2004 15:34 Viestin aihe: x |
|
|
tuo on ihan viisas konsti etttä vain käyttää pöntössä ja kypsentää sit. leivinuunissa. savustuspussi toimii myös. ja kun lappaa jäniksen sisälle pekonia ja juureksia, potutki voi laittaa, niin kaikki tulee kerralla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 15.12.2004 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Miksi loppukypsennys uunissa? Sama lämpö se lihan kypsyttää pöntössäkin.
Itse olen näin talvella savustellut lihoja ihan loppuun asti pöntössä ja hyvää tulee. Tärkeintä on huolehtia siitä että lämpö ei pöntössä nouse liian korkeaksi. Periaatteessa pöntön kannella(peltikansi siis) pitäisi pystyä pitämään kättä. Liha ei kuivu eikä näivety jos lämpö ei nouse liian korkeaksi. Tämä tarkoittaa sitä että kun purut alkavat savuta, pitää veto säätää niin pienelle että puut palavat kitumalla. Ainakin Narvin savustimella tämä onnistuu. Olen kokeillut myös pelkkiä riekon täkkälihoja ja mehevinä ovat pysyneet.
Eikä riistassa niin paljon rasvaa ole että sitä pitäisi jotenkin suojella. Tekee sitten vaikka kermaisen kastikkeen ja pottojen päälle voita |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 15.12.2004 18:56 Viestin aihe: |
|
|
Juu, lämpö kypsyttää lihan sekä pöntössä että uunissa.
Uuni on mielestäni loppukypsennykseen kätevämpi kun siellä pysyy lämpö tasaisempana ja sitä joutuu talvisaikaan kuitenkin lämmittämään talon lämmityksen takia.
Mulla on myös Narvin savustin. Muuten hyvä vehje, mutta pitäis kanttauttaa uudet, syvemmän malliset pellit, jotka pitävät paistoritilää. Isommat palaset ei sovi kannen alle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vista Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 47
|
Lähetetty: 21.09.2005 09:53 Viestin aihe: Hyvää oli! |
|
|
Kokeilin hiljattain savustaa viime talvisia jäniksen lihoja ja ne oli yllättävän hyviä. Suolasin lihat 6%:ssa suolavedessä noin vuorokauden ja sitten savupönttöön hiukan alle tunniksi miedolle lämmölle.
Täytyisi jostain löytää "juhlakinkku" pusseja eli niitä verkkosukkia, johon voisi luuttomat jäniksen lihat survoa, suolata ja sitten savustaa. Saattaisi olla hyvääkin, kun siitä vuolisi siivuja leivän päälle niinkuin kinkusta konsanaan...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 26.03.2006 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Onko joku kokeillu savustaa jänistä niissä kaupan savustuspusseissa jotka voi pistää uuniin? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
UKKOMETTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 566 Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.
|
Lähetetty: 31.03.2006 21:43 Viestin aihe: |
|
|
En jänkkyä, mutta kanalintu ainakin onnistuu mainiosti. Enpä usko, että jänis sen pahempaa olisi. _________________ Jossain niitten on oltava!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 31.03.2006 22:23 Viestin aihe: |
|
|
Talvisavustuksessa tarvitaan puuta(lämpöä) ainakin 50% enemmän, kuin kesällä, jos on kyse puupötöstä, jossa on tulen ja ritilän väli yli 50cm. Ehkä talvella on parempi savustaa metalli pötössä, missä voidaan käyttää kovenpaa kuumuutta. Esikypsennys uunissa on on hyvä keino. Raaka kypsennys suolassa, jos verenpaineet kestää.
Vihje: Aina kannattaa savustaa pari pakettia grilli makkaraa jälkitulilla, jos pääruuan maittavuutta epäilee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
welkkuherra Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Jou 2005 Viestejä: 110 Paikkakunta: milloin mikäkin..
|
Lähetetty: 01.04.2006 07:57 Viestin aihe: juu uunissa.. |
|
|
Uunissa käytettävällä savustuspussilla on hirvipaistia tullu muutaman kerran tehtyä , ensimmäisen kerran jälkeen otin paistomittarin suosiolla avuksi (kuivas perh..) , onnistuu kyllä ja hyvää tulee . Pikku vihje pussiin liittyen , ainekin grillimalliin saa lisättyä savustuspurua jos meinaan tuntuu että savun makua ei tule tarpeeksi . Pussin välipohja aukeaa ja sinne maltilla voi hieman purua lisätä (ainakin kalaa savustaessa itte lisään...) _________________ *ikä tuo kokemusta , kokemus nöyryyttä ,joten kaikki esittämäni asiat ovat vain omia näkemyksiäni * |
|
Takaisin alkuun |
|
|
rikumansikka Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2009 Viestejä: 176 Paikkakunta: hämeenkyrö
|
Lähetetty: 25.07.2013 00:25 Viestin aihe: |
|
|
Milllä reseptillä ootte savustanu linnut ja jänikset uunissa tolla savustuspussilla?
Ootteko laittanu pussin sisälle lisäks katajanoksia tai lisää purua tai vastaavia kikkoja? Ja millasella lämmöllä ootte pitänyt uunia ja kuinka kauan? _________________ My life, my destiny |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|