Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 21.07.2013 12:52 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | komia |
No on. Näitä porukoiden tekeleitä katsellessa sitä aina mielessään rupeaa jo valamaan pohjia. Noh, jos sitten ensi kesänä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 21.07.2013 13:28 Viestin aihe: |
|
|
hieno on mutta muistakaa noissa puisissa rasvan poiston tärkeys ainakin sikaa palvatessa. itselläni on enää pihassa tuo tiili ja kivikasa _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 21.07.2013 22:06 Viestin aihe: |
|
|
Jos olisin itse tehnyt savustuskaappini, olisin tehnyt sen kokonaan tiilestä. Niinkuin gyntteri tuossa videossa.
http://youtu.be/G5JbJnXL8yw
Sitä en tiedä kaipaako tuollainen tiilikoppikin kiuaskiviä, vai varaako tiilet riittävästi lämpöä. Gyntterillä ei kiuaskiviä näy kalaa savustettaessa.
http://youtu.be/hNVradD6hmY |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 22.07.2013 10:12 Viestin aihe: |
|
|
M..M kirjoitti: | hieno on mutta muistakaa noissa puisissa rasvan poiston tärkeys ainakin sikaa palvatessa. itselläni on enää pihassa tuo tiili ja kivikasa |
Tuli sitten palvaamo lämpökäsitellystä puusta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 22.07.2013 19:11 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | M..M kirjoitti: | hieno on mutta muistakaa noissa puisissa rasvan poiston tärkeys ainakin sikaa palvatessa. itselläni on enää pihassa tuo tiili ja kivikasa |
Tuli sitten palvaamo lämpökäsitellystä puusta | ....per..... _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 28.07.2013 16:50 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilut jatkuu...
Elopainoltaan kilosen kuhan savustus:
Suolaus noin 24 h liuoksessa, jossa 2 dl karkeaa merisuolaa ja 1,5 litraa vettä. Suolausaste oli mun makuuni hyvä. Kuivasin kalan nahkapinnan talouspaperilla ennen savustusta.
Savukaappia 2 tuntia. Ekat kymmenkunta minuuttia noin 100 C:ssä, loppuaika noin 90 C:ssä. Kypsyysaste oli oikein sopiva.
Kuha ei kuivana kalana ole selvästikään paras mahdollinen savukala. Jää hopealle serkkuunsa ahveneen verrattuna. Mutta oikein kelvollista syötävää sekin uudehkojen pernojen ja voin kanssa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 29.07.2013 07:19 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | oikein kelvollista syötävää sekin uudehkojen pernojen ja voin kanssa |
Kuten vaikka kävytkin tai pienet kivet. Ei siis liittynyt kuhaan mitenkään.
Yleensä ottaen tuntuu että ohje kuin ohje, niin savustus ajat kalalle aivan liian lyhyet. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 29.07.2013 22:44 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se kuhaan liittyi sillä tavalla, että ei se kala missään nimessä pahaa ollut Mutta kuhasta saanee parempaa muilla konsteilla. Tai voishan se savustettunakin olla oikeinkin hyvää sopivien lisukkeiden kanssa. Kermaviilikastiketta, perunasalaattia, tai jotain muuta rasvaista kyytipoikaa kalan rinnalle. Tai savustaa fileinä ja laittaa jotain rasvaista soosia lihapintaan jo ennen savustusta... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16966 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 30.07.2013 07:55 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa se kuha suolata jälkeen savustuksen vasta. Eikä liian kauaa, hankkii mennä muusiksi rakenne. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2906
|
Lähetetty: 31.07.2013 14:03 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Jos olisin itse tehnyt savustuskaappini, olisin tehnyt sen kokonaan tiilestä. Niinkuin gyntteri tuossa videossa.
http://youtu.be/G5JbJnXL8yw
Sitä en tiedä kaipaako tuollainen tiilikoppikin kiuaskiviä, vai varaako tiilet riittävästi lämpöä. Gyntterillä ei kiuaskiviä näy kalaa savustettaessa.
http://youtu.be/hNVradD6hmY |
Kovasti himottaisi savustusgrilli. Sähköllä, hiilillä tahi vaikka puilla. Nyt ei kuitenkaan ajallisesti ja rahallisesti onnistu. Ei löydy kuin kalan savustamiseen kelpaava pieni sähkösavustusboksi.
Eilen illalla, kun ei uni tullut heti silmään, lähdin miettimään että jos kytkisi ihan tavallisen autonlämmittimen ajastuskseen käytetyn ajastimen savustimeen kiinni. Sopivalla intervallillahan lämpötila pitäisi saada pysymään halutulla tasolla lihankin savustamiseen
nm. propellihattu |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 01.08.2013 17:53 Viestin aihe: |
|
|
Mistä saa hankittua "lihaverkkoa"? Siis sitä johon tungetaan mm. kinkkuja. Se lienee helpottavan lihojen käsittelyä palvatessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 01.08.2013 18:11 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Mistä saa hankittua "lihaverkkoa"? Siis sitä johon tungetaan mm. kinkkuja. Se lienee helpottavan lihojen käsittelyä palvatessa. |
Aikoinaan sain sitä kaupasta jolla oli vielä lihatiski toiminnassa, eikä maksanut paljoa!!
Seilori Epsoosta oli kyseessä! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
juusoyk Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 10 Hei 2007 Viestejä: 59 Paikkakunta: E-P
|
Lähetetty: 02.08.2013 16:15 Viestin aihe: |
|
|
KHaivula kirjoitti: | Lonely Rider kirjoitti: | Jos olisin itse tehnyt savustuskaappini, olisin tehnyt sen kokonaan tiilestä. Niinkuin gyntteri tuossa videossa.
http://youtu.be/G5JbJnXL8yw
Sitä en tiedä kaipaako tuollainen tiilikoppikin kiuaskiviä, vai varaako tiilet riittävästi lämpöä. Gyntterillä ei kiuaskiviä näy kalaa savustettaessa.
http://youtu.be/hNVradD6hmY |
Kovasti himottaisi savustusgrilli. Sähköllä, hiilillä tahi vaikka puilla. Nyt ei kuitenkaan ajallisesti ja rahallisesti onnistu. Ei löydy kuin kalan savustamiseen kelpaava pieni sähkösavustusboksi.
Eilen illalla, kun ei uni tullut heti silmään, lähdin miettimään että jos kytkisi ihan tavallisen autonlämmittimen ajastuskseen käytetyn ajastimen savustimeen kiinni. Sopivalla intervallillahan lämpötila pitäisi saada pysymään halutulla tasolla lihankin savustamiseen
nm. propellihattu |
PID-säädin ohjaamaan lämmitysvastusta niin saapi lämmön pysymään halutussa. http://mhkaufman.blogspot.fi/2009/11/home-made-electric-smoker-with-pid.html |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 02.08.2013 22:39 Viestin aihe: |
|
|
Hirven kylmäsavustusta olisko tuo nyt canadasta. Ei se koppero näköjään kummonen tarvi olla, vai onko tuolla canadan ja alaskan suunnalla vaan niin raaka ja sivistymätön kansa... Vaan taitaapa suomessakin jotkut savustaa kodassa ja varmasti tulee hyvää kun osaa hommansa.
Heppu sanoo videolla että aikoo rakentaa vielä paljon isomman savustuskajuutan
http://youtu.be/7AEctyZNTY4
Onko kellään kokemusta tuollaisten ohuiden lihalastujen savustuksesta? Siitä näkyy tulevan jonkin sorttista kuivalihaa / jerkyä. Normi kuumasavuna (80-100 C) tulee varmaan liian nokisia ja savunmakuista ohuista lastuista? Täytyis ehkä pitää lämpötila alempana ja antaa tulen ihan hiipua välillä. Vähän syksymmällä lienee mullakin jo jotain kokemusta aiheesta Nyt kun on jo tuo savustuspömpeli niin sinnehän sais pilkkahintaan jonkun kylmäsavuvastushässäkänkin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|