Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
bomber9
Liittynyt: 19 Hei 2005 Viestejä: 2 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 20.07.2005 09:43 Viestin aihe: Haahka |
|
|
Onko kenelläkään tiedossa hyviä Haahka reseptejä ja muutenkin kommentteja haahkasta ruokalintuna. Itse en ole vielä haahkaa maistanut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 20.07.2005 12:30 Viestin aihe: Re: Haahka |
|
|
bomber9 kirjoitti: | Onko kenelläkään tiedossa hyviä Haahka reseptejä ja muutenkin kommentteja haahkasta ruokalintuna. Itse en ole vielä haahkaa maistanut. |
Haahkaa voi mielestäni valmistaa monella eri tavalla, esm kermasoosissa, padassa hauduttamalla, uunipaistina jne... Verrattuna sorsaan paisto/haudutusaika haahkalla on paljon pidempi, mutta riippuen taas onko sinulla vanhoja tai nuoria(haahkoja) lintuja, kypsyminen voi pikkaisen vaihdella..
Asiaan vaikuttaa myös valmistatko pelkästään rintapaloja ja koipia, vai haudutatko kokonaisena... Itse kokeilin viimeksi ensin kypsentää lihan keittämällä lihat kokonaisista linnuista irti.. Lihoista tein sitten sillppua ja ruskistin ne vielä kerran valurautapannussa, lisäsin pikkaisin soijaa (ei liikaa, oman maun mukaan)annoin kiehahtaa pikkaisen ja kermat päälle..
Sitten annetaan kerman kiehua pikkaisen kasaan, ja tarjoillaan vaikka perunoitten kanssa.. (soijan sijaan voi käyttää vaikka jotankin viiniä?)
Tervetuloa muuten "Bomber9" foorumille !! Toivottavasti viihdyt... (hakutoiminnolla löydät enemmän merilinturesepti keskusteluja) _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
bomber9
Liittynyt: 19 Hei 2005 Viestejä: 2 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 20.07.2005 13:07 Viestin aihe: Re: Haahka |
|
|
Merilinnustaja kirjoitti: | bomber9 kirjoitti: | Onko kenelläkään tiedossa hyviä Haahka reseptejä ja muutenkin kommentteja haahkasta ruokalintuna. Itse en ole vielä haahkaa maistanut. |
Haahkaa voi mielestäni valmistaa monella eri tavalla, esm kermasoosissa, padassa hauduttamalla, uunipaistina jne... Verrattuna sorsaan paisto/haudutusaika haahkalla on paljon pidempi, mutta riippuen taas onko sinulla vanhoja tai nuoria(haahkoja) lintuja, kypsyminen voi pikkaisen vaihdella..
Asiaan vaikuttaa myös valmistatko pelkästään rintapaloja ja koipia, vai haudutatko kokonaisena... Itse kokeilin viimeksi ensin kypsentää lihan keittämällä lihat kokonaisista linnuista irti.. Lihoista tein sitten sillppua ja ruskistin ne vielä kerran valurautapannussa, lisäsin pikkaisin soijaa (ei liikaa, oman maun mukaan)annoin kiehahtaa pikkaisen ja kermat päälle..
Sitten annetaan kerman kiehua pikkaisen kasaan, ja tarjoillaan vaikka perunoitten kanssa.. (soijan sijaan voi käyttää vaikka jotankin viiniä?)
Tervetuloa muuten "Bomber9" foorumille !! Toivottavasti viihdyt... (hakutoiminnolla löydät enemmän merilinturesepti keskusteluja) |
Kiitos vinkeistä merilintu! Näyttää täällä olevan ihan asiallista keskustelua ja välillä kiivastakin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
perehn Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Syy 2004 Viestejä: 105 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 04.09.2005 13:27 Viestin aihe: |
|
|
En vaiheet ennen ruoan valmistamista. Pitääkö/kannattaako haahkaa riiputtaa? Entäs nylkeminen, kannattaako vai kynitääkö? Jos jättää nylkemättä mitä vaikuttaa?
t Pekka |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wallu Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Hel 2005 Viestejä: 186 Paikkakunta: HKI / Hausjärvi
|
Lähetetty: 12.09.2005 20:27 Viestin aihe: |
|
|
Mitenkäs, kun tuossa omaankin pakastimeen kulkeutu kokonainen haahka suolistettuna, plus maksa ja sydän, niin mitenkäs tuon sais nyt sitten parhaiten hyödynnettynä?
Kannattaako tuo pistää sellasenaan uuniin, vai kuinka? _________________
Ei se smitn. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paukku Masa Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tou 2005 Viestejä: 652 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 12.09.2005 20:35 Viestin aihe: |
|
|
Vinkkinä vaan, et haahkassa on aika voimakas maku, joka ei kaikkia miellytä.
Jos haluaa makua miedommaksi, niin lintu/ lihat voi liottaa yön yli maidossa tai laimeassa etikkavedessä. Lisäksi maku pehmenee, mitä pidempään malttaa lintua hauduttaa!!
Haahka on hyvin laitettuna maukas lintu!!
_________________ Kahta ei saa kokeilla: Siskoa sormella ja kansantansseja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Erasmus Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Syy 2005 Viestejä: 11
|
Lähetetty: 11.10.2005 13:58 Viestin aihe: |
|
|
En metsästä haahkaa, mutta valitettavasti joskus sellainen verkkoon hukkuu. Olisiko moinen lintu käyttökelpoinen, kun vesi on kylmää ja lintu on muuten pilaantumaton mutta verestämätön. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EddieVHalen
Liittynyt: 29 Syy 2005 Viestejä: 3
|
Lähetetty: 11.10.2005 16:05 Viestin aihe: |
|
|
Tämmöinen on myös hyvää:
-Ruskista haahkaa valurautapannulla.
-Ota pata, johon laitat vettä. Lisää myös paistoliemi siihen.
-Laita haahka pataan, lisää perunat ja porkkanat ym. mielesi mukaan
-Anna hautua uunissa muutamia tunteja.
Tämä toimii monien muidenkin riistalintujen kanssa.
Ja välttämätön lisä tarjoilussa on puolukat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jg Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2005 Viestejä: 790
|
Lähetetty: 08.12.2005 12:20 Viestin aihe: |
|
|
Erasmus kirjoitti: | En metsästä haahkaa, mutta valitettavasti joskus sellainen verkkoon hukkuu. Olisiko moinen lintu käyttökelpoinen, kun vesi on kylmää ja lintu on muuten pilaantumaton mutta verestämätön. |
Appiukkoni joka oli ammattikalastaja, sai aikoinaan paljonkin lntuja verkkoihinsa, ja otti ne tietenkin aina talteen. Kyniminen oli kuulemma hankalampaa kun ammutun linnun, koska sulat ja höyhenet olivat "vettyneet" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|