Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
JuusoL Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Lok 2008 Viestejä: 223 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 15.09.2013 19:37 Viestin aihe: |
|
|
Kiitoksia neuvoista! Savustus onnistui kohtuullisen hyvin.. Lihat oli likoamassa 10% suolavedessä ja tulos oli hiukan liian suolainen mun makuun.. Enskerralla teen laimeemman suolauksen tai pidän lihoja vähemmän aikaa maustumassa. Nyt oli hieman alle vuorokauden. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 16.09.2013 21:17 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | ProQ kylmäsavugeneraattorin eka testaus...
|
No niin, nyt on sitten tosi kyseessä Laitoin hetki sitten liuoksessa suolatun pyyn savustuskaappiin ja sytytin ProQ-kylmäsavugeneraattorin tulipesässä. Pyökistä tulee hyvän tuoksuinen savu.
Tuskailin taas ProQ:n sytyttämisen kanssa. Voipi olla että nyt löytyi "luomuratkaisu" ongelmaan. Pieni tuohenkäppyrä kynttilän paikalla antoi riittävästi lämpöä että kyteminen pääsi alkuun.
Suunnitelmana on kylmäsavustaa pyytä huomiseen asti, ja sitten keitellä siitä jotain Tigerin lintupotun tapaista: http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=86647
Vielä ei ole luottoa siihen että onnistuisin tekemään riistasta syötävää pelkällä kylmäsavulla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 17.09.2013 11:09 Viestin aihe: |
|
|
ProQ paloi hyvin ihan loppuun asti. Noin 13 tuntia savua yhdellä latauksella. Yksi satsi on liian lyhyt aika varsinaisen kylmäsavulihan tekemiseen, mutta tähän tilanteeseen saa kelvata. Nyt pyyssä on ihan älyttömän hyvä savun tuoksu. Tästä jatketaan illemmalla sopan keittelyä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 17.09.2013 23:10 Viestin aihe: |
|
|
Aikusista mettälinnuista minä teen monesti kylmäsavulihaa. Eli fileet suolaan, ja (palvi)pönttöön .ProQ ja/tai savusampo pesään ja jokapäivä jonkulaiset savut ku lataa niin parin viikonpäästä on valmista. Täkät ovat pikkusen kiinteytyneet ja makean leppäsavun kyllästämät. Hienointa lihaa mitä ikinä olen syönyt... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
antti.paaaho Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Syy 2012 Viestejä: 71
|
Lähetetty: 26.09.2013 10:09 Viestin aihe: |
|
|
Onnistuu se tällasellaki
Tuloksena
Hyvää on! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 26.09.2013 15:45 Viestin aihe: |
|
|
Noistahan on omat keskustelut jo käynnissä http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=84475 .
Sinne vaan mielellään ohjeita/vinkkejä/kokemuksia. Itse pitäisi taas joku viikonloppu pistää vehje tulille - kun vaan ehtisi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jellona/SKB Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2010 Viestejä: 250
|
Lähetetty: 01.11.2013 22:45 Viestin aihe: |
|
|
Tuollaisessa on tullut lammas savusteltua jalka kerrallaan. Paranee kerta kerralta. On tehty vanhaan grilliin tuppeensahatusta. Tulipesä on toistaiseksi puolivälin yläpuolella. Päällä on pari kerrosta reikätiiliä. Sivussa on pari paistomittaria
http://aijaa.com/JsHZUA |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 02.11.2013 18:33 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | Se noissa kylmäsavuissa maku syvenee kun antaa levähtää päivän tai kaksi. |
Pakastaminen parantaa myös kylmäsavustetun makua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LTI Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Hei 2007 Viestejä: 52 Paikkakunta: Savo
|
Lähetetty: 05.11.2013 23:25 Viestin aihe: |
|
|
Savustuskoppi rupee olemaan kohta ensi savuja varten kunnossa. Oletteko savustanu samassa kopissa lihoja ja kaloja? Tarttuuko kalan maku lihoihin? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.12.2013 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | ProQ kylmäsavugeneraattori...
|
Jos näistä etelä suomen keleistä jotain positiivistä hakee, niin ne on ihan OK kalan kylmäsavustukseen. Virallisesti kai liian kylmää siihen, mutta mulle riittää se että tuote maistuu hyvälle.
Hitaana hämäläisenä sain jo nyt joulun kylmäsavulohen valmiiksi Lohifileelle normisuolaus karkealla merisuolalla. Suolaa pintaan joskus alkuillasta ja seuraavana aamuna pyyhin ylimääräiset pois ja laitoin fileen kaappiin savustumaan. Käryttelin tulipesässä ProQ:ssa kaksi satsia pyökkipurua. Aikaa siihen meni jokusen tunnin yli vuorokauden. Kala sai oleentua vielä jokusen tunnin kaapissa sen jälkeen kun savugeneraattori oli hiljennyt. Kaappi oli siis koko ajan ulkolämpötilassa. Äsken maistoin leivän päällä ja olihan ensiluokkaista kylmäsavulohta
Aiemman kokeilun perusteella oli sellanen oletus että pyökkisavu ei ole maultaan ihan parasta mahdollista. Se oletus kumoutui nyt Edellistä kokeilua taisi häiritä mm. liian hätänen ja laimea suolaus.
Ilokseni huomasin että savustintukun "ProQ-yhteensopiva" puruvalikoima on laajentunut. Nyt löytyy leppääkin, sekä jotain fisu-seosta eri puruista ja mausteista
http://savustintukku.mycashflow.fi/category/2/pro-q-yhteensopivat-kylmasavupurut
ProQ vaati taas yhtä sun toista syttyäkseen kunnolla, mutta siinäkin on jo paljon opittu. Esim. se, että kun sen saa edes vähän kytemään, kannattaa kytyyn puhallella niin että se leviää isommaksi. Molemmat satsit paloivat ongelmitta loppuun asti kunhan sain ne ensin kunnolla kytemään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.12.2013 19:08 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | jos pikku toholla sytyttäis? |
Pikkutoho on jo hankittuna, mutta mä en jostain syystä ole löytänyt siihen sopivaa kaasua Luulin ostavani tohon kanssa siihen käyvän kaasupänikän, mutta eipäs ne sopinutkaan toisiinsa kun kotona kokeilin Uros ei niin sanotusti sopinut naaraaseen.
Piti vielä uudestaan kaivaa lohi esille ja veistellä kylmäsavua leivän päälle. Kyllä nyt kelpaa
EDITTIÄ: No löytyihän sitä kaasua vihdoin sopivassa pänikässä ja sain tankattua pikkutohon. Tuntuis olevan ensiluokkainen vehje tällasiin hommiin. Erittäin kuuma, kapea ja terävä liekki. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 01.01.2014 18:00 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | astalo kirjoitti: | Se noissa kylmäsavuissa maku syvenee kun antaa levähtää päivän tai kaksi. |
Pakastaminen parantaa myös kylmäsavustetun makua. |
Otin eilen pakastimesta kylmäsavulohta ja tänään söin sitä. Kyllä se maku tosiaan oli jotenkin "tasaantunut" paremmaksi. Suolauskin oli tasaisempi pohjia myöten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 03.01.2014 11:48 Viestin aihe: |
|
|
Joulupukki toi jonkin näköisen sähkösavustimen ja ny pitäisi sitä alkaa testaamaan, emännys osti eileste jonkun kolmen kilon kinkunlopun ja siitä pitäisi evästä vääntää.
Ajattelin käyttää kahta mittaria, yks lihan sisään ja toisen pellille lämpöä seuraamaan ku vehkeessä ei ole virran katkaisu mahdollisuutta. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|