OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustuskaappi
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 21, 22, 23  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
JuusoL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Lok 2008
Viestejä: 223
Paikkakunta: Satakunta

LähetäLähetetty: 15.09.2013 19:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitoksia neuvoista! Savustus onnistui kohtuullisen hyvin.. Lihat oli likoamassa 10% suolavedessä ja tulos oli hiukan liian suolainen mun makuun.. Enskerralla teen laimeemman suolauksen tai pidän lihoja vähemmän aikaa maustumassa. Nyt oli hieman alle vuorokauden.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 16.09.2013 21:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
ProQ kylmäsavugeneraattorin eka testaus...



No niin, nyt on sitten tosi kyseessä Laughing Laitoin hetki sitten liuoksessa suolatun pyyn savustuskaappiin ja sytytin ProQ-kylmäsavugeneraattorin tulipesässä. Pyökistä tulee hyvän tuoksuinen savu.

Tuskailin taas ProQ:n sytyttämisen kanssa. Voipi olla että nyt löytyi "luomuratkaisu" ongelmaan. Pieni tuohenkäppyrä kynttilän paikalla antoi riittävästi lämpöä että kyteminen pääsi alkuun.

Suunnitelmana on kylmäsavustaa pyytä huomiseen asti, ja sitten keitellä siitä jotain Tigerin lintupotun tapaista: http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=86647
Vielä ei ole luottoa siihen että onnistuisin tekemään riistasta syötävää pelkällä kylmäsavulla Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 17.09.2013 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ProQ paloi hyvin ihan loppuun asti. Noin 13 tuntia savua yhdellä latauksella. Yksi satsi on liian lyhyt aika varsinaisen kylmäsavulihan tekemiseen, mutta tähän tilanteeseen saa kelvata. Nyt pyyssä on ihan älyttömän hyvä savun tuoksu. Tästä jatketaan illemmalla sopan keittelyä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 17.09.2013 13:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se noissa kylmäsavuissa maku syvenee kun antaa levähtää päivän tai kaksi.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 17.09.2013 23:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aikusista mettälinnuista minä teen monesti kylmäsavulihaa. Eli fileet suolaan, ja (palvi)pönttöön .ProQ ja/tai savusampo pesään ja jokapäivä jonkulaiset savut ku lataa niin parin viikonpäästä on valmista. Täkät ovat pikkusen kiinteytyneet ja makean leppäsavun kyllästämät. Hienointa lihaa mitä ikinä olen syönyt...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
antti.paaaho
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 19 Syy 2012
Viestejä: 71

LähetäLähetetty: 26.09.2013 10:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onnistuu se tällasellaki


Tuloksena


Hyvää on!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 26.09.2013 15:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noistahan on omat keskustelut jo käynnissä http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=84475 .

Sinne vaan mielellään ohjeita/vinkkejä/kokemuksia. Itse pitäisi taas joku viikonloppu pistää vehje tulille - kun vaan ehtisi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jellona/SKB
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2010
Viestejä: 250

LähetäLähetetty: 01.11.2013 22:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuollaisessa on tullut lammas savusteltua jalka kerrallaan. Paranee kerta kerralta. On tehty vanhaan grilliin tuppeensahatusta. Tulipesä on toistaiseksi puolivälin yläpuolella. Päällä on pari kerrosta reikätiiliä. Sivussa on pari paistomittaria

http://aijaa.com/JsHZUA
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 02.11.2013 18:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
Se noissa kylmäsavuissa maku syvenee kun antaa levähtää päivän tai kaksi.


Pakastaminen parantaa myös kylmäsavustetun makua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LTI
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Hei 2007
Viestejä: 52
Paikkakunta: Savo

LähetäLähetetty: 05.11.2013 23:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustuskoppi rupee olemaan kohta ensi savuja varten kunnossa. Oletteko savustanu samassa kopissa lihoja ja kaloja? Tarttuuko kalan maku lihoihin?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.12.2013 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
ProQ kylmäsavugeneraattori...


Jos näistä etelä suomen keleistä jotain positiivistä hakee, niin ne on ihan OK kalan kylmäsavustukseen. Virallisesti kai liian kylmää siihen, mutta mulle riittää se että tuote maistuu hyvälle.

Hitaana hämäläisenä sain jo nyt joulun kylmäsavulohen valmiiksi Laughing Lohifileelle normisuolaus karkealla merisuolalla. Suolaa pintaan joskus alkuillasta ja seuraavana aamuna pyyhin ylimääräiset pois ja laitoin fileen kaappiin savustumaan. Käryttelin tulipesässä ProQ:ssa kaksi satsia pyökkipurua. Aikaa siihen meni jokusen tunnin yli vuorokauden. Kala sai oleentua vielä jokusen tunnin kaapissa sen jälkeen kun savugeneraattori oli hiljennyt. Kaappi oli siis koko ajan ulkolämpötilassa. Äsken maistoin leivän päällä ja olihan ensiluokkaista kylmäsavulohta Smile

Aiemman kokeilun perusteella oli sellanen oletus että pyökkisavu ei ole maultaan ihan parasta mahdollista. Se oletus kumoutui nyt Smile Edellistä kokeilua taisi häiritä mm. liian hätänen ja laimea suolaus.

Ilokseni huomasin että savustintukun "ProQ-yhteensopiva" puruvalikoima on laajentunut. Nyt löytyy leppääkin, sekä jotain fisu-seosta eri puruista ja mausteista Smile
http://savustintukku.mycashflow.fi/category/2/pro-q-yhteensopivat-kylmasavupurut

ProQ vaati taas yhtä sun toista syttyäkseen kunnolla, mutta siinäkin on jo paljon opittu. Esim. se, että kun sen saa edes vähän kytemään, kannattaa kytyyn puhallella niin että se leviää isommaksi. Molemmat satsit paloivat ongelmitta loppuun asti kunhan sain ne ensin kunnolla kytemään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 25.12.2013 18:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jos pikku toholla sytyttäis?
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.12.2013 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
jos pikku toholla sytyttäis?


Pikkutoho on jo hankittuna, mutta mä en jostain syystä ole löytänyt siihen sopivaa kaasua Laughing Luulin ostavani tohon kanssa siihen käyvän kaasupänikän, mutta eipäs ne sopinutkaan toisiinsa kun kotona kokeilin Rolling Eyes Uros ei niin sanotusti sopinut naaraaseen.

Piti vielä uudestaan kaivaa lohi esille ja veistellä kylmäsavua leivän päälle. Kyllä nyt kelpaa Wink

EDITTIÄ: No löytyihän sitä kaasua vihdoin sopivassa pänikässä ja sain tankattua pikkutohon. Tuntuis olevan ensiluokkainen vehje tällasiin hommiin. Erittäin kuuma, kapea ja terävä liekki.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 01.01.2014 18:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
astalo kirjoitti:
Se noissa kylmäsavuissa maku syvenee kun antaa levähtää päivän tai kaksi.


Pakastaminen parantaa myös kylmäsavustetun makua.


Otin eilen pakastimesta kylmäsavulohta ja tänään söin sitä. Kyllä se maku tosiaan oli jotenkin "tasaantunut" paremmaksi. Suolauskin oli tasaisempi pohjia myöten.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 03.01.2014 11:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joulupukki toi jonkin näköisen sähkösavustimen ja ny pitäisi sitä alkaa testaamaan, emännys osti eileste jonkun kolmen kilon kinkunlopun ja siitä pitäisi evästä vääntää.
Ajattelin käyttää kahta mittaria, yks lihan sisään ja toisen pellille lämpöä seuraamaan ku vehkeessä ei ole virran katkaisu mahdollisuutta.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 21, 22, 23  Seuraava
Sivu 12 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com