Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16768
|
Lähetetty: 15.11.2013 11:13 Viestin aihe: |
|
|
heiluri kirjoitti: | Teeppä minjoonikki jänis- tai russakkakäristys,paljon poroa parempaa.
Mitä tulee tuohon vanhan metson makuun niin saahan sen keittämällä ja /tai paistamalla ja maustamalla jonkinlaiseksi syötäväksi,mutta jos pitää riistan mausta eikä halua aromia piilottaa niin on se kyllä huonointa lihaa mitä metsästä löytyy,nuori lintu on toki erikseen. |
Samahan se on muussakin riistassa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fiulir Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2013 Viestejä: 1464 Paikkakunta: E-P
|
Lähetetty: 15.11.2013 11:29 Viestin aihe: |
|
|
Tuli tuosta Heilurin metso kommentista mieleen vanha sanonta. "Ei sellaiselta jolla ei ole ollut juottovasikkaa ole sellaista kuollutkaan". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 15.11.2013 11:32 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | heiluri kirjoitti: | Teeppä minjoonikki jänis- tai russakkakäristys,paljon poroa parempaa.
Mitä tulee tuohon vanhan metson makuun niin saahan sen keittämällä ja /tai paistamalla ja maustamalla jonkinlaiseksi syötäväksi,mutta jos pitää riistan mausta eikä halua aromia piilottaa niin on se kyllä huonointa lihaa mitä metsästä löytyy,nuori lintu on toki erikseen. |
Samahan se on muussakin riistassa. |
Juu,varmasti kun laitttaa superkokit asialle niin saa varpusparvestakin kaviaaria. Ellei suolistusvaiheessa ole aina lorahtanut jotain ei sinne kuuluvaa sekaan,sillonhan se voi maistuakkin ihan itteltään
Ja riudelle,vedähän vaikka se soikea juttu päähäsi. Minun mielestä ykköstä on edelleen se pieni kanalintu mallia pyy ja hyvänä kakkosena kyyhkynen. Tavikaan ei ole ollenkaan huono vrt. isompiinsa.
P.s En laittele maitoon mutta etikkaveteen kyllä kaiken. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 15.11.2013 11:54 Viestin aihe: |
|
|
Ok, pyydän sitten anteeksi.
Jotenkin vaan muistelin että jollain monista entisistä nimimerkeistäsi olisit kovin kiihkeästi kirjoitellut mm. tavien roiskijoista, kun joku julkeni arvostella hirvenmetsästystä. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NoVoeHelevetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 6357 Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret
|
Lähetetty: 15.11.2013 11:58 Viestin aihe: |
|
|
Etikkavesi kyllä raiskaa suurimman osan riistalinnuista. Koskelossa voipi kyllä olla paikallaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 15.11.2013 12:33 Viestin aihe: |
|
|
NoVoeHelevetti kirjoitti: | Etikkavesi kyllä raiskaa suurimman osan riistalinnuista. |
Totta. En tajua tuota etikassa liottamista. Kertokaa mitä haette sillä?
Maidossa olen liottanut (jääkaapissa), jos on osumasta kärsinyt ja pahasti vereytynyt. Tuon veren saa maidolla pois.
Miljoonanikille pitäs tehä joskus oikeeta jänispaistia.
Oma reseptini on:
Erotellaan lihat luista ja paloitellaan ne uunivuokaan,
pilkotaan sipuli ja laitetaan lihojen sekaan,
Maustetaan merisuolalla ja mustapippurilla,
Ladotaan päälle paksua siansivua noin 25% jäniksen määrästä,
tölkki keskikaljaa liemeksi,
unohdetaan uuniin 100-150 astetta (leivinuuni hyvä tässä hommassa) "muutamaksi tunniksi"
lisätään vettä välillä, ettei kuivu.
Lopuksi, ennen syöntiä, paridesiä ruokakermaa sekaan.
Tuolla oon pari ennakkoluuloista saanu syömään jänistä. Kukaan ei ole jättäny syömättä, vaan kehujen kans ovat pistelleet poskeensa. Väitän, että rupiaa kelpaamaan miljoonanikillekki.
Edit: Kerma meinas unehtua. _________________ Syön ammuttua lihaa.
Viimeinen muokkaaja, Tiger pvm 15.11.2013 12:50, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
japsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Syy 2008 Viestejä: 181 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 15.11.2013 12:46 Viestin aihe: |
|
|
Muistakaahan pestä käjet ennen kokkaamista,ei tule kummia makuja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 15.11.2013 12:57 Viestin aihe: |
|
|
NoVoeHelevetti kirjoitti: | Etikkavesi kyllä raiskaa suurimman osan riistalinnuista. Koskelossa voipi kyllä olla paikallaan... |
Nojaa etikkavesi/vesi , vanhan kansan mukaan mureuttaa lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 15.11.2013 12:58 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Ok, pyydän sitten anteeksi.
Jotenkin vaan muistelin että jollain monista entisistä nimimerkeistäsi olisit kovin kiihkeästi kirjoitellut mm. tavien roiskijoista, kun joku julkeni arvostella hirvenmetsästystä. |
Roiskimista en kyllä ymmärrä,se pitää paikkansa. Mutta ei tavissa muuten mitään vikaa ole,erinomainen lintu,mielestäni paras sorsista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 15.11.2013 13:00 Viestin aihe: |
|
|
Tiger kirjoitti: | NoVoeHelevetti kirjoitti: | Etikkavesi kyllä raiskaa suurimman osan riistalinnuista. |
Totta. En tajua tuota etikassa liottamista. Kertokaa mitä haette sillä?
Maidossa olen liottanut (jääkaapissa), jos on osumasta kärsinyt ja pahasti vereytynyt. Tuon veren saa maidolla pois.
Miljoonanikille pitäs tehä joskus oikeeta jänispaistia.
Oma reseptini on:
Erotellaan lihat luista ja paloitellaan ne uunivuokaan,
pilkotaan sipuli ja laitetaan lihojen sekaan,
Maustetaan merisuolalla ja mustapippurilla,
Ladotaan päälle paksua siansivua noin 25% jäniksen määrästä,
tölkki keskikaljaa liemeksi,
unohdetaan uuniin 100-150 astetta (leivinuuni hyvä tässä hommassa) "muutamaksi tunniksi"
lisätään vettä välillä, ettei kuivu.
Lopuksi, ennen syöntiä, paridesiä ruokakermaa sekaan.
Tuolla oon pari ennakkoluuloista saanu syömään jänistä. Kukaan ei ole jättäny syömättä, vaan kehujen kans ovat pistelleet poskeensa. Väitän, että rupiaa kelpaamaan miljoonanikillekki.
Edit: Kerma meinas unehtua. |
Itse teen kaiken riistan lähestulkoon savipadassa ja uunissa. En usko vieläkään että kelpaa,alas menee toki jos on tarpeeksi mallasta kyytipoikana.
P.s Moni on minuakin tuosta etikkavedestä/vedestä arvostellut. Mutta mitä ihmettä te maidolla läträätte,sehän on tarkoitettu ottamaan riistanmakua pois. Ja jälleen päästään siihen että aikoinaan porukka ulvoi ihan tosissaan kun puhelin etikkavedestä/vedestä että ei riistan makua saa hävittää. Maitohan on siihen se paras maun tappaja.
Leivinuunista tuli mieleen,en omista,eikä ole lähipiirilläkään nykyään enää moista. Tuossa kovan jänismiehen kanssa puhelin ja hän tokaisi että kotona ei passaa jänistä tehdä koska siitä tulee pahaa,vaan pitää ajaa kotipaikalle ja laitella leivinuunissa,tulee ihan eri pöperöä. En ole päässyt maistamaan mutta voisin uskoa että vinha perä tuossa on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NoVoeHelevetti Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 6357 Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret
|
Lähetetty: 15.11.2013 13:15 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa lintujen ja jäniksen (fileiden) osalta kokeilla joskus ihan pelkkää paistinpannua ja voi-öljyseoksessa paistamista. Mausteeksi suola ja pippuri, valkosipuli maun mukaan.
Savipata ja uuni on ok, mutta tahtoo kaikki maistua aina samalta sillä konstilla. Jänispaistiakin tuli lapsuus syötyä tuolla konstilla. Ei kiitos enää. Fileet pannulla ja paistit paistina, myös jäniksessä.
Tuo savipatahomma on vähän sama jos söisi perunat aina keitettyinä. En tiedä paljonko kullakin sitten tulee riistaa syötyä, mutta omalla kohdalla se pyörii tuossa 200 päivän paikkeilla vuodessa, ja savipata käytössä maksimissaan kolmena päivänä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 15.11.2013 13:18 Viestin aihe: |
|
|
NoVoeHelevetti kirjoitti: | Kannattaa lintujen ja jäniksen (fileiden) osalta kokeilla joskus ihan pelkkää paistinpannua ja voi-öljyseoksessa paistamista. Mausteeksi suola ja pippuri, valkosipuli maun mukaan.
Savipata ja uuni on ok, mutta tahtoo kaikki maistua aina samalta sillä konstilla. Jänispaistiakin tuli lapsuus syötyä tuolla konstilla. Ei kiitos enää. Fileet pannulla ja paistit paistina, myös jäniksessä.
Tuo savipatahomma on vähän sama jos söisi perunat aina keitettyinä. En tiedä paljonko kullakin sitten tulee riistaa syötyä, mutta omalla kohdalla se pyörii tuossa 200 päivän paikkeilla vuodessa, ja savipata käytössä maksimissaan kolmena päivänä. |
Kyllä tuota tulee pannuakin käytettyä. Ei toki ole kummoista määrää riistaa pakkasessa,yksi teyri ja ohrakukko siellä vielä on.Hirvi on orressa,tarkoitus tehdä hirvikäristystä kunhan tässä saa lihat kotiin asti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 15.11.2013 13:21 Viestin aihe: |
|
|
NoVoeHelevetti kirjoitti: | Kannattaa lintujen ja jäniksen (fileiden) osalta kokeilla joskus ihan pelkkää paistinpannua ja voi-öljyseoksessa paistamista. Mausteeksi suola ja pippuri, valkosipuli maun mukaan. |
Jäniksen fileistä tulee kyllä pirun hyvää noin. Oon tehny ja teen vastakin. Samoin teeren rinnat.
Kerran otin sydämet teerestä talteen. Paistelin rintafileet juurikin tuolla tyylillä. Hetkeä ennen ku fileet on paistunu sopivasti nakkasin sydämet pannuun ja nopean paiston jälkeen lisäsin kermaa, jotta tulis kastiketta potuille. Tuli niistä sydämistä ku karkkeja. Todella hyviä. Sen jäkeen oon ottanu lähes jokaisesta linnusta sydämen talteen. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 15.11.2013 14:11 Viestin aihe: |
|
|
Itse pidän lihoja vedessä joitain tunteja niin lähtee veret melko hyvin pois. Ei kait tuosta ainakaan haittaa ole. Paremmalta ne maistuu entä ilman liotusta. Jos ei reikiä ole niin silloin sillä ei ehkä niin väliä. Kuka muuten verestää linnut ja jänikset? Itse en ainakaan niin ajattelen että tuo liotus korvaa sen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Miljoonanick Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2012 Viestejä: 4567 Paikkakunta: Suomen Detroit
|
Lähetetty: 15.11.2013 14:15 Viestin aihe: |
|
|
JSP kirjoitti: | Itse pidän lihoja vedessä joitain tunteja niin lähtee veret melko hyvin pois. Ei kait tuosta ainakaan haittaa ole. Paremmalta ne maistuu entä ilman liotusta. Jos ei reikiä ole niin silloin sillä ei ehkä niin väliä. Kuka muuten verestää linnut ja jänikset? Itse en ainakaan niin ajattelen että tuo liotus korvaa sen |
tuo se taitaa olla liottamisen perimmäinen tarkoitus kuin että liha mureutuisi,toki saattaa sekin pitää paikkansa. melko paljon irtoaa muuten tuota verta,saa vaihdella veden useampaan kertaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|