Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 03.11.2013 11:37 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Nostetaanpa aihetta, onko kukaan kokeillut jääpaistin pakastamista?
Sen verran iso köntti tuli, ettei kaikkea jaksa kerralla syödä.
Epäilyttää vaan pakastaminen, kun tuo kuitenkin on varsin nestepitoinen eväs kun liotin n. 12h liemessä.
Ja on muuten hlvetin hyvä tapa valmistaa hirveä. |
Joskus pakastanut valmiitasettejä eukolle yövuorohin evääksi, eli siis kermapottujen kanssa rasiaan siivuina. Makuun ei vaikuttanut mutta ulkonäkö ja suutuntuma nyt vähän mitä oli. Kerran pakastin "kannan" mutta se oli erinomaisen iljettävä lölly sulettuaa, mutta palasina pannun kautta kastikkeeksi siitä tuli halvatun hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 03.11.2013 11:54 Viestin aihe: |
|
|
Näin epäilinkin. Otinkin jo härkää sarvista ja kävin syömään urakalla sitä . _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 03.11.2013 14:07 Viestin aihe: |
|
|
Teen "routapaistin" aina tiukkaan folioon. Liha voi olla periaatteessa mitä vaan jäistä lihaa. Myös kaupan possunkassler käy mainiosti. Paras (minusta) tulee luullisesta kokonaisesta kauriin tai lampaan viulusta. Rasvaa, sidekudosta ja luita sais olla. Ihan puhdas (hirven) sisäpaisti tulee kyllä mureeksi, mutta on kuivakkaa. Tälläselle lihalle vähän possunkylkeä nutuksi niin het tulee parempaa.
Reilusti merisuolaa, mustapippuria, hunaja-dijon sinappia, rakuunaa tai timjamia. Voi tehdä tahnaksi tai hierasta ensin sinappi pintaan ja sit kuivamausteet päälle.
Folioo pitää olla niinpaljon ja tiukasti että mitään ei pääse ulos. Muuten kuivaa eikä ole niin mehukas.
Alkulämpö 200/1h ja sitten 100 asteeseen muhimaan. 2-3h/kg. Kun paketti on tiukka, ajan ei ole väliä. Mitä pitempään muhii omissa nesteissään, sen parempaa tulee!
Onnistuu myös kiukaalla tai nuotiossa (pitää käännellä usein).
Sinapin voi vaihtaa hp-kastikkeeseen, tomaattipohjaseen pasta/pizza soosiin tai liha/grillausmarinadiin.
Soosi talteen kun avaa paketin-> kastikkeeksi tai kostukkeeksi, melko hyvää ihan patongin kera! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wetzlar Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Elo 2008 Viestejä: 592 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 03.11.2013 15:45 Viestin aihe: |
|
|
Olemme tehneet jo vuosia kaikkia hirven paistit tuon ensimmäisen jääpaistin ohjeen mukaan. Pidämme paistia marinointiliemessä 1-1,5 vrk. _________________ - näillä mennään - |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Twist Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2005 Viestejä: 1419 Paikkakunta: Suomineidon navan alla
|
Lähetetty: 24.11.2013 21:16 Viestin aihe: |
|
|
trrt, p*rkele! Että oli taas niin mahtavaa jääpaistia että vieläkin meinaa napa revetä... _________________ TRTT,!&%¤#"! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valtsy Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 158
|
Lähetetty: 26.11.2013 11:05 Viestin aihe: |
|
|
tätä on tullut sovellettua
2 kg jäistä lihaa (riistaa, nautaa, possua, lammasta..)
0,5 l vettä
0,75 dl suolaa
2 tl sokeria
6 kpl murskattua katajanmarjaa
rouhittua mustapippuria
0,5 dl konjakkia
Pakasta liha, ellei se ole jo jäistä. Tärkeää on, että liha on umpijäässä valmistuksen alkaessa.
Lämmitä uuni 80 asteiseksi (EI kiertoilma, vaan perinteinen tasalämpö) ja aseta liha ritilän päälle kypsymään. Aseta uunin pohjalle pelti, johon lihasnesteet valuvat. Paista lihaa 12 - 14 tuntia eli kunnes liha on kypsää. Tarkista kypsyys lihalämpömittarilla.
Valmista sillävälin marinadi. Kiehauta vesi ja lisää siihen mausteet (suola, sokeri, katajanmarja ja mustapippuri) lukuunottamatta konjakkia. Anna marinadin jäähtyä.
Kun paisti on kypsä, ota se uunista ja laita se kaksinkertaiseen paistopussiin. Sekoita jäähtyneeseen marinadiin konjakki ja kaada seos kuuman lihan päälle paistopussiin.
Sulje pussi tiiviisti ja anna maustua 5 - 6 tuntia huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Kääntele pussia tunnin välein, jotta varmistat tasaisen maustumisen.
Tarjoile ohuina viipaleina veneperunoiden ja vaikkapa karpalo- tai punaviinikastikkeen kera. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|