OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä ruhonosaa peuran täyssäilykkeisiin ja palvilihaan ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
zenith
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Mar 2007
Viestejä: 20
Paikkakunta: Pirkanmaalla asutaan mutta metsästän Sisä-Savossa ja Villi Pohjolassa

LähetäLähetetty: 04.12.2007 21:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jussio kirjoitti:
Koskijalosteen palvelu ja laatu on ollut asiallista. Jos jotain pitäisi 'moittia', niin välillä on ollut kovin suolaista. Se nyt tietty on makuasia. Koskijalosteessa on teetetty sekä kokolihasta että verkossa. Verkkoliha onnistuu paremmin (so. tasalaatuisempaa). Taas pitäisi muutama peurankäikäle vielä palviin.


Minkä kokoisia lihapaloja laitoit verkkoon ja minkä painoisia niistä suunnilleen teit? Olen monesti miettinyt esimerkiksi verkotettua porsaan piknikpaistin valmistustapaa. Laittavatkohan ne Saarioisella verkkoon pieniä possun jämä palasia......, ainakaan niiden maku ei ole kehuttava. Mikäli ne laittavat verkkoon todellakin pienikokoista ylijäämä silppua niin miten tollanen liha pysyy niinkin hyvin ehjänä sitä leikatessa? Täytyypä seuraavan kerran vilkasita kaupassa sisältääkö piknikpaisto 50% jauhoja Laughing

Mitä lihaa muuten laitoit verkkoon ja lisäsitkö sinne possua kuinka paljon?
_________________
hassu homini lupus
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pykälämaakari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Hel 2005
Viestejä: 173
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 05.12.2007 14:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole palvauttanut peuraa verkossa, mutta kuulemani mukaan verkkotavarasta on tullut ihan hyvää.

Peuranvasan kinkut olen palvannut kokonaisena. Eivät kaipaa enää palvauksen jälkeen lisäsuolaa. Palviliha on säilynyt minulla jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Yleensä teen kuitenkin niin, että leikkaan kinkusta noin 200-400 g:n kappaleita eli sopivia "leikkele- tai ruuanvalmistuskimpaleita" ja pakastan ne. Tämä siksi, että ainakin itse kyllästyn palvilihaan aika nopeasti.

Pakastamisella on mielestäni joitain vaikutuksia palvipeuraan. Pakastettu ja sulatettu liha on mielestäni jotenkin pehmeämpää tai löysempää. Lisäksi sulaessa lihasta lähtee jonkin verran lihanesteitä, joilloin siitä tulee mielestäni aiempaa suolaisempaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valtsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2007
Viestejä: 158

LähetäLähetetty: 06.10.2013 10:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mitenkäs pakastaminen ennen palvausta? Jos aattelis että vasta jouluksi palviin ja ahneuksissa alkaa kaikki olla orressa/pakkasessa Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 07.10.2013 01:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onnistuu kuin tuoreesta. Jos rahtipalvaamoon viet, niin pitää vain sulattaa ennen käsiteltäväksu toimittamista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
dominator
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2008
Viestejä: 430

LähetäLähetetty: 01.12.2013 23:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitäs kasailla peurasta jonkinmoisia latinkeja savustamoon... Nyt niinkin iso ongelma ilmeni, että mistä mahtaapi saada hommattua paistoverkkoa? Eli tuota verkkoa jolla saisi kasattua pienemmistäkin paloista yhden isomman klöntin joka ei niin helpolla pääsisi kuivamaan? Mielestäni olen tuota ihmetystä jossain kaupoissa jopa tavannut ja oli muistaakseni "sukka" mallia josta pystyi leikkaamaan halutun mittaisia pätkiä?

Toinen homma vielä mikä vähän askarruttaa on, että tulisiko noita lihoja kenties maustaa jotenkin ennen savustusta? Savustamoon menee ainakin takakinkku kokonaisena, kyljestä tehdään "rulla" ja sitten vielä joitain paistipaloja olisi tarkoitus iskeä verkolla isona kimpaleena mukaan. 10% suolavedessä lihat suolataan ennen savustusta, mutta kannattaisiko esim tuo rulla maustaa lisäksi jotenkin?
_________________
Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1853
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 03.12.2013 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Käsittääkseni useimmat savustamot verkottaa ja suolaa valmiiksi, ainakin mitä minä olen käyttänyt. Itse olen joskus leikannut palvattavan takakinkun luuttomaksi, jolloin savustaja on verkottanut sen. Nyttemmin vienyt takasen yleensä kokonaisena, rasvat hyvin poistettuna. Jos nyt en ihan väärin muista, niin viimeksi en ehtinyt poistaa rasvoja viiemeisen päälle. Aiheesta palvarin kanssa jutellessamme hän taisi mainita, että olisi hyvä jättääkin pieni rasvakerros liiallisen kuivumisen estämiseksi.
Niskasta suosittelen ehdottomasti keittoa:
http://www.kettunet.com/peuranlihakeitto/
ja lavoista itse ainakin tapaan säästää tarpeet laparullaan, kannattaa kokeilla:
http://www.kettunet.com/peuran-laparulla-uuniperunat-ja-kasviksia/
Loput roippeet olen yleensä jauhanut rasvat poistettuna jauhelihaksi, josta saa myös herkullisia ruokia:
http://www.kettunet.com/peuran-jauhelihapihvi/
Olen kyllä joskus purkituttanutkin, mutta viime kerrastakin jo aikaa useita vuosia.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com