Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
zenith Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Mar 2007 Viestejä: 20 Paikkakunta: Pirkanmaalla asutaan mutta metsästän Sisä-Savossa ja Villi Pohjolassa
|
Lähetetty: 04.12.2007 21:30 Viestin aihe: |
|
|
Jussio kirjoitti: | Koskijalosteen palvelu ja laatu on ollut asiallista. Jos jotain pitäisi 'moittia', niin välillä on ollut kovin suolaista. Se nyt tietty on makuasia. Koskijalosteessa on teetetty sekä kokolihasta että verkossa. Verkkoliha onnistuu paremmin (so. tasalaatuisempaa). Taas pitäisi muutama peurankäikäle vielä palviin. |
Minkä kokoisia lihapaloja laitoit verkkoon ja minkä painoisia niistä suunnilleen teit? Olen monesti miettinyt esimerkiksi verkotettua porsaan piknikpaistin valmistustapaa. Laittavatkohan ne Saarioisella verkkoon pieniä possun jämä palasia......, ainakaan niiden maku ei ole kehuttava. Mikäli ne laittavat verkkoon todellakin pienikokoista ylijäämä silppua niin miten tollanen liha pysyy niinkin hyvin ehjänä sitä leikatessa? Täytyypä seuraavan kerran vilkasita kaupassa sisältääkö piknikpaisto 50% jauhoja
Mitä lihaa muuten laitoit verkkoon ja lisäsitkö sinne possua kuinka paljon? _________________ hassu homini lupus |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pykälämaakari Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Hel 2005 Viestejä: 173 Paikkakunta: Uusimaa
|
Lähetetty: 05.12.2007 14:31 Viestin aihe: |
|
|
En ole palvauttanut peuraa verkossa, mutta kuulemani mukaan verkkotavarasta on tullut ihan hyvää.
Peuranvasan kinkut olen palvannut kokonaisena. Eivät kaipaa enää palvauksen jälkeen lisäsuolaa. Palviliha on säilynyt minulla jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Yleensä teen kuitenkin niin, että leikkaan kinkusta noin 200-400 g:n kappaleita eli sopivia "leikkele- tai ruuanvalmistuskimpaleita" ja pakastan ne. Tämä siksi, että ainakin itse kyllästyn palvilihaan aika nopeasti.
Pakastamisella on mielestäni joitain vaikutuksia palvipeuraan. Pakastettu ja sulatettu liha on mielestäni jotenkin pehmeämpää tai löysempää. Lisäksi sulaessa lihasta lähtee jonkin verran lihanesteitä, joilloin siitä tulee mielestäni aiempaa suolaisempaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valtsy Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 158
|
Lähetetty: 06.10.2013 10:14 Viestin aihe: |
|
|
Mitenkäs pakastaminen ennen palvausta? Jos aattelis että vasta jouluksi palviin ja ahneuksissa alkaa kaikki olla orressa/pakkasessa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 07.10.2013 01:32 Viestin aihe: |
|
|
Onnistuu kuin tuoreesta. Jos rahtipalvaamoon viet, niin pitää vain sulattaa ennen käsiteltäväksu toimittamista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dominator Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2008 Viestejä: 430
|
Lähetetty: 01.12.2013 23:24 Viestin aihe: |
|
|
Pitäs kasailla peurasta jonkinmoisia latinkeja savustamoon... Nyt niinkin iso ongelma ilmeni, että mistä mahtaapi saada hommattua paistoverkkoa? Eli tuota verkkoa jolla saisi kasattua pienemmistäkin paloista yhden isomman klöntin joka ei niin helpolla pääsisi kuivamaan? Mielestäni olen tuota ihmetystä jossain kaupoissa jopa tavannut ja oli muistaakseni "sukka" mallia josta pystyi leikkaamaan halutun mittaisia pätkiä?
Toinen homma vielä mikä vähän askarruttaa on, että tulisiko noita lihoja kenties maustaa jotenkin ennen savustusta? Savustamoon menee ainakin takakinkku kokonaisena, kyljestä tehdään "rulla" ja sitten vielä joitain paistipaloja olisi tarkoitus iskeä verkolla isona kimpaleena mukaan. 10% suolavedessä lihat suolataan ennen savustusta, mutta kannattaisiko esim tuo rulla maustaa lisäksi jotenkin? _________________ Powered By: 308WIN T3 Hunter + Luger PRO-NA 3-12x56 + AU Jet-Z |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 03.12.2013 15:36 Viestin aihe: |
|
|
Käsittääkseni useimmat savustamot verkottaa ja suolaa valmiiksi, ainakin mitä minä olen käyttänyt. Itse olen joskus leikannut palvattavan takakinkun luuttomaksi, jolloin savustaja on verkottanut sen. Nyttemmin vienyt takasen yleensä kokonaisena, rasvat hyvin poistettuna. Jos nyt en ihan väärin muista, niin viimeksi en ehtinyt poistaa rasvoja viiemeisen päälle. Aiheesta palvarin kanssa jutellessamme hän taisi mainita, että olisi hyvä jättääkin pieni rasvakerros liiallisen kuivumisen estämiseksi.
Niskasta suosittelen ehdottomasti keittoa:
http://www.kettunet.com/peuranlihakeitto/
ja lavoista itse ainakin tapaan säästää tarpeet laparullaan, kannattaa kokeilla:
http://www.kettunet.com/peuran-laparulla-uuniperunat-ja-kasviksia/
Loput roippeet olen yleensä jauhanut rasvat poistettuna jauhelihaksi, josta saa myös herkullisia ruokia:
http://www.kettunet.com/peuran-jauhelihapihvi/
Olen kyllä joskus purkituttanutkin, mutta viime kerrastakin jo aikaa useita vuosia. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|