OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tee se itse Riistamakkaraa
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Janme
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2004
Viestejä: 756
Paikkakunta: \o/

LähetäLähetetty: 21.11.2013 11:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tursas kirjoitti:
No, niin kulinaristiksi en rupea, että erityisen haitalliseksi tutkittua nitriittisuolaa työntäisin mihinkään omatekeleeseen. Kas minun eväitä kun syövät lapsetkin joille nitriittisuola on erityisen vaarallista.


Saisinko jonkun linkin tuohon tutkimukseen? Osaan sitten itsekin alkaa varomaan. Tosin enpä ole käynyt nitriittikaupoilla ennen makkarantekoa tähänkään asti. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 13.12.2013 16:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Janme kirjoitti:
Tursas kirjoitti:
No, niin kulinaristiksi en rupea, että erityisen haitalliseksi tutkittua nitriittisuolaa työntäisin mihinkään omatekeleeseen. Kas minun eväitä kun syövät lapsetkin joille nitriittisuola on erityisen vaarallista.


Saisinko jonkun linkin tuohon tutkimukseen? Osaan sitten itsekin alkaa varomaan. Tosin enpä ole käynyt nitriittikaupoilla ennen makkarantekoa tähänkään asti. Smile

YLEn uutinen:
Evira: Pikkulapsille makkaraa korkeintaan kerran viikossa

Eviran tutkimus
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1550
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 13.12.2013 23:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tottahan tuo on.... Pikkulapsille ei ole asiallista syöttää kaikkee sitä mitä aikunen ihminen kestää... Esim alkoholi pikkku lapselle annettuna on tappavaa... Asioissa ja tekemisissä pitää olla ymmärry mukana... Makkaraa voi tehdä ilman nitriitiä... varsinkin jos tuottet käytetään heti ja tässä... Kun itse tekee voi aina soveltaa...
Tursas kirjoitti:
Janme kirjoitti:
Tursas kirjoitti:
No, niin kulinaristiksi en rupea, että erityisen haitalliseksi tutkittua nitriittisuolaa työntäisin mihinkään omatekeleeseen. Kas minun eväitä kun syövät lapsetkin joille nitriittisuola on erityisen vaarallista.


Saisinko jonkun linkin tuohon tutkimukseen? Osaan sitten itsekin alkaa varomaan. Tosin enpä ole käynyt nitriittikaupoilla ennen makkarantekoa tähänkään asti. Smile

YLEn uutinen:
Evira: Pikkulapsille makkaraa korkeintaan kerran viikossa

Eviran tutkimus

_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 25.12.2013 19:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elämän pieniä iloja Very Happy Meikän paras joululahja oli erään henkilön spontaani tarina joulun ruokapöydässä. Ruuista keskusteltaessa hän kertoi ostaneensa hiljattain oman kylän markkinoilta paikallisen maanviljelijän makkaraa, jonka se maajussi oli teettänyt oikein jossain alan mestassa omien elukoidensa lihoista. Ko. henkilö kommentoi makua niin että kyllä ne MUN syksyllä tekemät makkarat oli jotenkin parempia Very Happy Kommentin seurauksena koin kanssaihmisten taholta painostusta että mun pitäisi tehdä kohta taas uusi satsi makkaraa Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1550
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 25.12.2013 22:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Elämän pieniä iloja Very Happy Meikän paras joululahja oli erään henkilön spontaani tarina joulun ruokapöydässä. Ruuista keskusteltaessa hän kertoi ostaneensa hiljattain oman kylän markkinoilta paikallisen maanviljelijän makkaraa, jonka se maajussi oli teettänyt oikein jossain alan mestassa omien elukoidensa lihoista. Ko. henkilö kommentoi makua niin että kyllä ne MUN syksyllä tekemät makkarat oli jotenkin parempia Very Happy Kommentin seurauksena koin kanssaihmisten taholta painostusta että mun pitäisi tehdä kohta taas uusi satsi makkaraa Laughing

Wink Wink Näin sen pitää mennä
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 31.12.2013 12:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.hs.fi/fingerpori/s1305766373587

Ei toimi ilmeisesti enään suorat linkitykset Hesarin sivuilta, mutta aiheeseen liittyen hyvä "jakso"...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 05.01.2014 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Makkaran kypsennysreseptin hieromista...

Pakastimesta löytyi vielä yksi kiekura syksyllä tehtyä makkaraa. Laitoin savukaapin tulille ja kyrsän hyllylle noin 65 asteessa. Savustusaika 1,5 h ja kaapin lämpö nousi tasaiseen ollen lopussa 90C.

Laitoin makkaran savukaapista suoraan vesikattilaan kylmään veteen. Lämmitin veden 80 C korville ja odottelin 20 min. Sitten makkara lautaselle ja arvioimaan suoritusta Smile

Vedessä kypsentäminen paransi makkaran ulkonäköä. Savukaapissa syntyneet kuivumisrypyt oikenivat vedessä. Vesi värjäytyi hieman, eli kyrsän pinnasta peseytyi osa "savusta" pois. Maku oli sopivan kevyesti savuinen, suorastaan ihana Laughing Kuvaa tulee myöhemmin...

Nyt alkaa olla meikäläisen reseptit kohdillaan. Kunhan vaan malttaisi olla kokeilematta mitään radikaaleja muutoksia seuraavassa makkarasatsissa Wink Nitriittisuolaa reseptiin että uskaltaa savustella alemmassa lämmössä ja siten vielä vähentää kuivumista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 06.01.2014 00:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jääkö tuohon makkarantekoon koukkuun niin kuin (oluen)panemiseen ? Question Rolling Eyes Shocked Very Happy Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1550
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 06.01.2014 01:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

simppeli kirjoitti:
Jääkö tuohon makkarantekoon koukkuun niin kuin (oluen)panemiseen ? Question Rolling Eyes Shocked Very Happy Wink

On siinä samoja oireita huomattavissa Wink
Vaan sekakäyttö on pahinta... Vie mennessään... Very Happy Shocked
Juuri parhaillaan tirisee lautasella omatekemää makkaraa ja lasissa vallan kohtuullista PaleAlea.... Njammmmmmm
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 06.01.2014 23:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mieluummin koukussa makkaraan kuin makkarakoukussa Laughing http://savustintukku.mycashflow.fi/product/49/bradley-savustimen-makkarakoukut-4-kpl
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 27.01.2014 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.carnivor.se/nyt kun on talvensydäntä niin ehkä on enemmän aikaa syventyä makkarantekoon.Tälläsen sivun löysin joka myy (ainakin tänne ruotsiin)Näitä makkarateko-tuotteita.No ei ne suolet niin kauheen halpojakaan ole.Nitriitti purkki 300g.maksaa 64kr/kun täällä saan tukusta 90kr.25kg.säkin.on kyllä lampaan,sian ja naudan suolta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 28.01.2014 12:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.youtube.com/watch?v=riX_8nmt5QE suolenpuhdistus käy aika mukavasti kun on pelit ja vehkeet.Onko kukaan porukoista ite ottanu teuraseläimiltä suolta ja ite puhdistanu?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 28.01.2014 19:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

älg kirjoitti:
http://www.youtube.com/watch?v=riX_8nmt5QE suolenpuhdistus käy aika mukavasti kun on pelit ja vehkeet.Onko kukaan porukoista ite ottanu teuraseläimiltä suolta ja ite puhdistanu?


No just tommosia pesuvehkeitä ei vielä ole Laughing

Ei ole tullut suolta pestyä, mutta jotkut vanhemmat ukot on muistellu kuinka se tapahtuu. Olikohan niin että käänsivät sen nurinperin sisäpuolen pesua varten. Jollain heinätupolla olivat vedelleet suolen pintaa puhtaaksi. Vakavalla naamalla väittävät että sian peräsuolesta tulee kaiken mehevimmät makkarankuoret Smile Täytyy kysellä vielä tarkemmin kun tulee taas tilaisuus...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 28.01.2014 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vanhukset puhuvat kun olivat penskoja että joutuivat suolia pesemään.puusaavissa olkia ja vettä polkivat niitä siellä paljain jaloin ja luultavasti puhdasta tuli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 24.02.2014 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Riistasalami eli kotitekoinen kestomakkara

Sain lukijapalautteena pyynnön testata kotitekoisen riistasalamin ohjetta. Aihe on kiinnostanut pitkään itseänikin, mutta tähän mennessä makkaratehtailut ovat jääneet erilaisiin tuoremakkaroihin. Tuumasta toimeen ja amerikanohjetta soveltamaan kauriin-, peuran- ja hirvenlihasta:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/02/Riistasalami-kotitekoinen-kestomakkara-meetvursti-metvursti-meetwursti.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Seuraava
Sivu 7 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com