Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Janme Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2004 Viestejä: 756 Paikkakunta: \o/
|
Lähetetty: 21.11.2013 11:43 Viestin aihe: |
|
|
Tursas kirjoitti: | No, niin kulinaristiksi en rupea, että erityisen haitalliseksi tutkittua nitriittisuolaa työntäisin mihinkään omatekeleeseen. Kas minun eväitä kun syövät lapsetkin joille nitriittisuola on erityisen vaarallista. |
Saisinko jonkun linkin tuohon tutkimukseen? Osaan sitten itsekin alkaa varomaan. Tosin enpä ole käynyt nitriittikaupoilla ennen makkarantekoa tähänkään asti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 13.12.2013 16:18 Viestin aihe: |
|
|
Janme kirjoitti: | Tursas kirjoitti: | No, niin kulinaristiksi en rupea, että erityisen haitalliseksi tutkittua nitriittisuolaa työntäisin mihinkään omatekeleeseen. Kas minun eväitä kun syövät lapsetkin joille nitriittisuola on erityisen vaarallista. |
Saisinko jonkun linkin tuohon tutkimukseen? Osaan sitten itsekin alkaa varomaan. Tosin enpä ole käynyt nitriittikaupoilla ennen makkarantekoa tähänkään asti. |
YLEn uutinen:
Evira: Pikkulapsille makkaraa korkeintaan kerran viikossa
Eviran tutkimus _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 13.12.2013 23:26 Viestin aihe: |
|
|
Tottahan tuo on.... Pikkulapsille ei ole asiallista syöttää kaikkee sitä mitä aikunen ihminen kestää... Esim alkoholi pikkku lapselle annettuna on tappavaa... Asioissa ja tekemisissä pitää olla ymmärry mukana... Makkaraa voi tehdä ilman nitriitiä... varsinkin jos tuottet käytetään heti ja tässä... Kun itse tekee voi aina soveltaa...
Tursas kirjoitti: | Janme kirjoitti: | Tursas kirjoitti: | No, niin kulinaristiksi en rupea, että erityisen haitalliseksi tutkittua nitriittisuolaa työntäisin mihinkään omatekeleeseen. Kas minun eväitä kun syövät lapsetkin joille nitriittisuola on erityisen vaarallista. |
Saisinko jonkun linkin tuohon tutkimukseen? Osaan sitten itsekin alkaa varomaan. Tosin enpä ole käynyt nitriittikaupoilla ennen makkarantekoa tähänkään asti. |
YLEn uutinen:
Evira: Pikkulapsille makkaraa korkeintaan kerran viikossa
Eviran tutkimus |
_________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.12.2013 19:27 Viestin aihe: |
|
|
Elämän pieniä iloja Meikän paras joululahja oli erään henkilön spontaani tarina joulun ruokapöydässä. Ruuista keskusteltaessa hän kertoi ostaneensa hiljattain oman kylän markkinoilta paikallisen maanviljelijän makkaraa, jonka se maajussi oli teettänyt oikein jossain alan mestassa omien elukoidensa lihoista. Ko. henkilö kommentoi makua niin että kyllä ne MUN syksyllä tekemät makkarat oli jotenkin parempia Kommentin seurauksena koin kanssaihmisten taholta painostusta että mun pitäisi tehdä kohta taas uusi satsi makkaraa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 25.12.2013 22:39 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Elämän pieniä iloja Meikän paras joululahja oli erään henkilön spontaani tarina joulun ruokapöydässä. Ruuista keskusteltaessa hän kertoi ostaneensa hiljattain oman kylän markkinoilta paikallisen maanviljelijän makkaraa, jonka se maajussi oli teettänyt oikein jossain alan mestassa omien elukoidensa lihoista. Ko. henkilö kommentoi makua niin että kyllä ne MUN syksyllä tekemät makkarat oli jotenkin parempia Kommentin seurauksena koin kanssaihmisten taholta painostusta että mun pitäisi tehdä kohta taas uusi satsi makkaraa |
Näin sen pitää mennä _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 05.01.2014 20:18 Viestin aihe: |
|
|
Makkaran kypsennysreseptin hieromista...
Pakastimesta löytyi vielä yksi kiekura syksyllä tehtyä makkaraa. Laitoin savukaapin tulille ja kyrsän hyllylle noin 65 asteessa. Savustusaika 1,5 h ja kaapin lämpö nousi tasaiseen ollen lopussa 90C.
Laitoin makkaran savukaapista suoraan vesikattilaan kylmään veteen. Lämmitin veden 80 C korville ja odottelin 20 min. Sitten makkara lautaselle ja arvioimaan suoritusta
Vedessä kypsentäminen paransi makkaran ulkonäköä. Savukaapissa syntyneet kuivumisrypyt oikenivat vedessä. Vesi värjäytyi hieman, eli kyrsän pinnasta peseytyi osa "savusta" pois. Maku oli sopivan kevyesti savuinen, suorastaan ihana Kuvaa tulee myöhemmin...
Nyt alkaa olla meikäläisen reseptit kohdillaan. Kunhan vaan malttaisi olla kokeilematta mitään radikaaleja muutoksia seuraavassa makkarasatsissa Nitriittisuolaa reseptiin että uskaltaa savustella alemmassa lämmössä ja siten vielä vähentää kuivumista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 06.01.2014 00:48 Viestin aihe: |
|
|
Jääkö tuohon makkarantekoon koukkuun niin kuin (oluen)panemiseen ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 06.01.2014 01:05 Viestin aihe: |
|
|
simppeli kirjoitti: | Jääkö tuohon makkarantekoon koukkuun niin kuin (oluen)panemiseen ? |
On siinä samoja oireita huomattavissa
Vaan sekakäyttö on pahinta... Vie mennessään...
Juuri parhaillaan tirisee lautasella omatekemää makkaraa ja lasissa vallan kohtuullista PaleAlea.... Njammmmmmm _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 27.01.2014 09:45 Viestin aihe: |
|
|
http://www.carnivor.se/nyt kun on talvensydäntä niin ehkä on enemmän aikaa syventyä makkarantekoon.Tälläsen sivun löysin joka myy (ainakin tänne ruotsiin)Näitä makkarateko-tuotteita.No ei ne suolet niin kauheen halpojakaan ole.Nitriitti purkki 300g.maksaa 64kr/kun täällä saan tukusta 90kr.25kg.säkin.on kyllä lampaan,sian ja naudan suolta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 28.01.2014 12:17 Viestin aihe: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=riX_8nmt5QE suolenpuhdistus käy aika mukavasti kun on pelit ja vehkeet.Onko kukaan porukoista ite ottanu teuraseläimiltä suolta ja ite puhdistanu? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 28.01.2014 19:16 Viestin aihe: |
|
|
älg kirjoitti: | http://www.youtube.com/watch?v=riX_8nmt5QE suolenpuhdistus käy aika mukavasti kun on pelit ja vehkeet.Onko kukaan porukoista ite ottanu teuraseläimiltä suolta ja ite puhdistanu? |
No just tommosia pesuvehkeitä ei vielä ole
Ei ole tullut suolta pestyä, mutta jotkut vanhemmat ukot on muistellu kuinka se tapahtuu. Olikohan niin että käänsivät sen nurinperin sisäpuolen pesua varten. Jollain heinätupolla olivat vedelleet suolen pintaa puhtaaksi. Vakavalla naamalla väittävät että sian peräsuolesta tulee kaiken mehevimmät makkarankuoret Täytyy kysellä vielä tarkemmin kun tulee taas tilaisuus... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 28.01.2014 21:05 Viestin aihe: |
|
|
Vanhukset puhuvat kun olivat penskoja että joutuivat suolia pesemään.puusaavissa olkia ja vettä polkivat niitä siellä paljain jaloin ja luultavasti puhdasta tuli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|