OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Riistan mausteet.

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 13.01.2014 00:09    Viestin aihe: Riistan mausteet. Vastaa lainaamalla viestiä

Mitäs mausteita käytätte riistan kanssa?

Toisilla on varmasti vaan suola ja pippuri ja toisilla taas chilit yms!

Omat perus mausteet on:
Suola
Pippuri
Rosmariini
Valkosipuli, yleensä kohtuu vähän.
Ja uutena kaneli, pitää kyllä laittaa tosi varovasti ettei mene yli..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 13.01.2014 00:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=74620

Aiheesta on aika paljon keskusteltu jonkin aikaa takaperin... Tai jokunen vuosi. Mutta varmasti porukalla olisi hyviäkin maustamisvinkkejä kertynyt senkin jälkeen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 13.01.2014 08:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katajanmarja antaa kivan maun esim kastikkeisiin.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
timhoe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2011
Viestejä: 885

LähetäLähetetty: 13.01.2014 09:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä muuten törmätään todella yleiseen ongelmaa, kun puhutaan et laitetaan mausteeksi pippuria. Mitä pippuria laitetaan? Kuitenkin pieni ero on siinä et laitetaanko mauste/musta/viher/valko/rosepippuria, tai jotain ihan muuta? Omassa ruoanlaitossa pippuri nro.1 on mustapippuri, ja sitä eniten käytänkin. Näiltä osin toivoisi aina tarkennuksia asiaan, makuja kun on erilaisia.

Omat maustamisen suosikit about ruokaan kuin ruokaan

-Suola
-Mustapippuri, sekä kastikkeisiin myös rose- ja viherpippuri
-Valkosipuli
-Cocacola (marinadit)
-Punaviini + valkoviini (marinadit)
-Katajanmarja
-Yrtit, erityisesti basilika/rosmariini
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 13.01.2014 12:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Erilaiset itsetehdyt yrttisuolasekoitukset ovat eniten käyttämiäni:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2011/12/riistamauste-ja-riistan-maustaminen.html

Yrttirasvaa käytän paistamiseen:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2012/09/yrttinen-paistorasva.html

Samoin kuin yrttiöljyjä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2012/09/mausteoljy-yrttioljy.html

Rosmariinisiirappi on hyvä etenkin grillatessa:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2011/01/rosmariinisiirappi.html

Oma savustamat mausteetkin toimivat hyvin:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/05/mausteiden-savustaminen-savustusboksilla.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 13.01.2014 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä savustetut mausteet on hyviä.Mustaherukka hyytelö on myös erittäin hyvä.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 13.01.2014 13:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tymäköihin pataruokiin ja kastikkeisiin yhdistelmää: sinihomejuusto, anjovis, mustaherukka- tai pihlajanmarjahyytelöä. Parannetaan lopuksi kermalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 13.01.2014 14:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää on tuo syksyllä tehty chilipersikka hyytelö.Sopii muuten esim lettujen ja vaniliajäätelön kanssa,jouluna tuli laitettua pipareitten päällekkin! Laughing hyvää oli.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fighterman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Tam 2013
Viestejä: 1118
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 13.01.2014 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ite en kovin kummosia mausteita riistassa käytä. Mielestäni kaikki mettän makua peittävät on huonoja. Suola, mustapippuri, tinjami, katajanmarja. Kaveriksi mustaherukkahyytelöä tai puolukkahilloa. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 13.01.2014 21:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Timjami, tuo metsiemme yksi tärkein perus maku..." Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fighterman
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Tam 2013
Viestejä: 1118
Paikkakunta: 100kunta

LähetäLähetetty: 13.01.2014 22:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No joo.. Joskus pitää irrotella. Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1296
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 14.01.2014 11:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Neilikka sopii hirvijauhelihasoosiin. Kokeiltu on vahingossa muttan jatkettu käyttöä.
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Stutzen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Tou 2007
Viestejä: 498
Paikkakunta: Länsi-Suomi

LähetäLähetetty: 14.01.2014 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Parhaat mausteet mielestäni voi, kerma, mustapippuri, valkopippuri ja suola. Lisäksi vähän valkosipulia ja yrttejä kuen rosmariini ja timjami. Kaikkia aina kohtuullisesti, että riistan oma maku pääsee oikeuksiinsa.

Pippureista huomioitava aina, että ei koskaa valmiiksi jauhettuja pippureita, vaan aina tuoretta tavaraa suoraan myllystä!

Usein menee ihmisiltä sekaisin mustapippuri ja maustepippuri. Maustepippuri ei ole pippuri, vaan Jamaikalaisen myrttipensaan puolikypsä, kuivattu hedelmä Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 14.01.2014 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suola, mustapippuri, sipuli, voi, kerma. Siinää ne tärkeimmät.
Sitte lisäksi rosmariini, timjami, laakerinlehti, olut, katajanmarja, lime (marinaadeissa), paprika (jauhettuna), chili, valkosipuli, muut pippurit...

Melkeen millä vaan voi maustaa, kun maustaa maltilla. Esim chilillä saa pilattua helposti. samoin pippurilla tai vaikka suolalla. Riista ei saa toimia mausteen alustana, vaan mausteilla pyritään korostamaan lihan makua.

Kanaa voi maustaa millä vaan ja miten paljo vaan sehän vaan paranee mitä enempi siinä on maustetta. Wink
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 14.03.2014 12:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Jouni Toivasen Viettelevät villiyrtit –kirja on pitkään aikaan yksi parhaista ruokakirjoista. Hankin kirjan jo viime syksynä ja nyt olen malttamattomasti odotellut kevään yrttirunsautta kerättäväksi ja kokeiltavaksi. Vaikka Suomen luonnosta löytää käyttökelpoisia kasveja läpi vuoden, on toki paras sesonki huhtikuusta lokakuulle. Kirjassa esitellään 34 kasvia ja 74 reseptiä yrttien käyttövinkeiksi.

Viettelevät villiyrtit –kirja on mielenkiintoinen ja tärkeä kirja monellakin tapaa. Villiyrttejä on käytetty ruuan jatkeena ja maustamiseen läpi tunnetun historian. Niiden käyttö on vain pahasti päässyt unohtumaan. Parasta onkin, ettei Jouni Toivanen käy läpi Elias Lönnrotin aikuisia kasvien käytön wiisauksia, vaan on kehittänyt uusia yksinkertaisia ja monin tavoin käyttökelpoisia nykyaikaisia reseptejä. Suuri osa kasveista löytyy aivan lähimetsistä ja taajamienkin takapihoilta. Itse poimitut villiyrtit ovat ilmaisia ja tarjoavat makuelämyksiä joita ei voi markettien hyllyiltä poimia. Löytämisen iloa ei myydä purkitettuna.

Tarkemmin:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/03/viettelevat-villiyrtit-jouni-toivanen.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com