Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 13.01.2014 00:09 Viestin aihe: Riistan mausteet. |
|
|
Mitäs mausteita käytätte riistan kanssa?
Toisilla on varmasti vaan suola ja pippuri ja toisilla taas chilit yms!
Omat perus mausteet on:
Suola
Pippuri
Rosmariini
Valkosipuli, yleensä kohtuu vähän.
Ja uutena kaneli, pitää kyllä laittaa tosi varovasti ettei mene yli.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 13.01.2014 00:17 Viestin aihe: |
|
|
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=74620
Aiheesta on aika paljon keskusteltu jonkin aikaa takaperin... Tai jokunen vuosi. Mutta varmasti porukalla olisi hyviäkin maustamisvinkkejä kertynyt senkin jälkeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
timhoe Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2011 Viestejä: 885
|
Lähetetty: 13.01.2014 09:50 Viestin aihe: |
|
|
Tässä muuten törmätään todella yleiseen ongelmaa, kun puhutaan et laitetaan mausteeksi pippuria. Mitä pippuria laitetaan? Kuitenkin pieni ero on siinä et laitetaanko mauste/musta/viher/valko/rosepippuria, tai jotain ihan muuta? Omassa ruoanlaitossa pippuri nro.1 on mustapippuri, ja sitä eniten käytänkin. Näiltä osin toivoisi aina tarkennuksia asiaan, makuja kun on erilaisia.
Omat maustamisen suosikit about ruokaan kuin ruokaan
-Suola
-Mustapippuri, sekä kastikkeisiin myös rose- ja viherpippuri
-Valkosipuli
-Cocacola (marinadit)
-Punaviini + valkoviini (marinadit)
-Katajanmarja
-Yrtit, erityisesti basilika/rosmariini |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 13.01.2014 13:57 Viestin aihe: |
|
|
Tymäköihin pataruokiin ja kastikkeisiin yhdistelmää: sinihomejuusto, anjovis, mustaherukka- tai pihlajanmarjahyytelöä. Parannetaan lopuksi kermalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fighterman Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Tam 2013 Viestejä: 1118 Paikkakunta: 100kunta
|
Lähetetty: 13.01.2014 20:52 Viestin aihe: |
|
|
Ite en kovin kummosia mausteita riistassa käytä. Mielestäni kaikki mettän makua peittävät on huonoja. Suola, mustapippuri, tinjami, katajanmarja. Kaveriksi mustaherukkahyytelöä tai puolukkahilloa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 13.01.2014 21:23 Viestin aihe: |
|
|
"Timjami, tuo metsiemme yksi tärkein perus maku..." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fighterman Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Tam 2013 Viestejä: 1118 Paikkakunta: 100kunta
|
Lähetetty: 13.01.2014 22:17 Viestin aihe: |
|
|
No joo.. Joskus pitää irrotella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 14.01.2014 11:35 Viestin aihe: |
|
|
Neilikka sopii hirvijauhelihasoosiin. Kokeiltu on vahingossa muttan jatkettu käyttöä. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Stutzen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Tou 2007 Viestejä: 498 Paikkakunta: Länsi-Suomi
|
Lähetetty: 14.01.2014 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Parhaat mausteet mielestäni voi, kerma, mustapippuri, valkopippuri ja suola. Lisäksi vähän valkosipulia ja yrttejä kuen rosmariini ja timjami. Kaikkia aina kohtuullisesti, että riistan oma maku pääsee oikeuksiinsa.
Pippureista huomioitava aina, että ei koskaa valmiiksi jauhettuja pippureita, vaan aina tuoretta tavaraa suoraan myllystä!
Usein menee ihmisiltä sekaisin mustapippuri ja maustepippuri. Maustepippuri ei ole pippuri, vaan Jamaikalaisen myrttipensaan puolikypsä, kuivattu hedelmä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 14.01.2014 12:29 Viestin aihe: |
|
|
Suola, mustapippuri, sipuli, voi, kerma. Siinää ne tärkeimmät.
Sitte lisäksi rosmariini, timjami, laakerinlehti, olut, katajanmarja, lime (marinaadeissa), paprika (jauhettuna), chili, valkosipuli, muut pippurit...
Melkeen millä vaan voi maustaa, kun maustaa maltilla. Esim chilillä saa pilattua helposti. samoin pippurilla tai vaikka suolalla. Riista ei saa toimia mausteen alustana, vaan mausteilla pyritään korostamaan lihan makua.
Kanaa voi maustaa millä vaan ja miten paljo vaan sehän vaan paranee mitä enempi siinä on maustetta. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 14.03.2014 12:38 Viestin aihe: |
|
|
Jouni Toivasen Viettelevät villiyrtit –kirja on pitkään aikaan yksi parhaista ruokakirjoista. Hankin kirjan jo viime syksynä ja nyt olen malttamattomasti odotellut kevään yrttirunsautta kerättäväksi ja kokeiltavaksi. Vaikka Suomen luonnosta löytää käyttökelpoisia kasveja läpi vuoden, on toki paras sesonki huhtikuusta lokakuulle. Kirjassa esitellään 34 kasvia ja 74 reseptiä yrttien käyttövinkeiksi.
Viettelevät villiyrtit –kirja on mielenkiintoinen ja tärkeä kirja monellakin tapaa. Villiyrttejä on käytetty ruuan jatkeena ja maustamiseen läpi tunnetun historian. Niiden käyttö on vain pahasti päässyt unohtumaan. Parasta onkin, ettei Jouni Toivanen käy läpi Elias Lönnrotin aikuisia kasvien käytön wiisauksia, vaan on kehittänyt uusia yksinkertaisia ja monin tavoin käyttökelpoisia nykyaikaisia reseptejä. Suuri osa kasveista löytyy aivan lähimetsistä ja taajamienkin takapihoilta. Itse poimitut villiyrtit ovat ilmaisia ja tarjoavat makuelämyksiä joita ei voi markettien hyllyiltä poimia. Löytämisen iloa ei myydä purkitettuna.
Tarkemmin:
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/03/viettelevat-villiyrtit-jouni-toivanen.html _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|